مواد تشکیل دهنده حافظه

اختلالات روانپزشکی ممکن است به پروتئین های سازنده حافظه مرتبط باشد
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThbF87vaZs7nnWjoFwlvVisVck1TbvkXy6wvcH5tp1324JFITlNw
محققان مسیری را که کنترل یک مولکول که به تشکیل خاطرات بلندمدت و مرتبط با اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی است و توسط مغز کنترل می شود را کشف
کرده اند.

این کشف توسط یک تیم از دانشمندان به رهبری دکتر الکسی موروزوف در موسسه تحقیقات کاریلون در ویریجینیا ساخته شده است.

مکانیسم این عمل  توسط یک پروتئین به نام Rap1 کانال های کلسیم نوع L است که در تشکیل خاطرات بلندمدت شرکت می کنند. مطالعات قبلی نیز تغییرات در این کانال های یونی را به برخی از اختلالات روانی مرتبط می دانند.
کشف تنظیم کانال های Rap1 می تواند به دانشمندان در درک علل پیدایش فیزیولوژیکی اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی کمک کند.

موزورف گفت: “افرادی که با جهش های ژنتیکی که بر کانال کلسیم L تاثیر می گذارند دارای میزان بالاتری از اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی هستند، که این موضوع نشان می دهد که ممکن است  بین فعال شدن کانال های L کلسیم و و این اختلالات روانی ارتباط وجود داشته باشد.
شناخت این کانال های یونی اولین گام برای تعیین چگونگی عملکرد این کانال ها و تاثیرش بر سلامت روان است.”

یک نورون در مغز می تواند هزاران سیناپس داشته باشد که هریک از آنها می تواند به رشد،تقویت،تضعیف و تغییر ساختاری در پاسخ به یادگیری اطلاعات جدید داشته باشد.
سیگنال های الکتریکی از طریق انتقال دهنده های عصبی شیمیایی در سراسر سیناپس از نورونی به نورون دیگر پرش می کنند. انتشار این مواد شیمیایی که توسط جریان الکتریکی از طریق مجموعه خاصی از کانال های یونی شناخته شده به عنوان دریچه های ولتاژ برای کانال های کلسیم عمل می کند.

مطالعات قبلی نشان داده اند که مسدود کردن این کانال های یونی مانع از تشکیل خاطرات بلندمدت می شوند اگرچه مشخص شد که کانال کلسیم L در پاسخ به یادگیری فعال تاثیر دارد اما چگونگی آن رمز و راز بود.

در این آزمایش موروزوف و همکارانش ژن مسئول برای برنامه نویسی آنزیم Rap1 که مشکوک به نقش مهمی در فعال سازی کانال کلسیم L است را از بین بردند
سپس محققان با استفاده از تکنیک های تصویربرداری زنده برای نظارت بر انتشار انتقال دهنده های عصبی و میکروسکوپ الکترونی به مشاهده کانال L پرداختند.
آنها کشف کردند که بدون Rap1 کانال های کلسیم از نوع L فعال تر و فراوان تر بودند و باعث افزایش آزادشدن انتقال دهنده های عصبی می شود.
نتایج نشان داد که Rap1 مسئول سرکوب کردن کانال های کلسیم از نوع L است و اجازه می دهد که آنها تنها در لحظه مناسب فعال شوند و احتمالا در شکل گیری حافظه بلندمدت دخیل هستند.

موروزوف گفت: “گام بعدی ما این است که تعیین کنیم که آیا این مسیر سیگنالینگ جدید در مورد بیماری های روانی تغییر می یابد یا خیر؟ اگر چنین است این
موضوع می تواند کمکی باشد برای به دست آوردن درک بهتری از محتوای مولکولی کانال ها برای اختلال های دوقطبی و اسکیزوفرنی. چنین دانشی راه طولانی به
سوی توسعه روش های درمانی جدید در پیش دارد.”

http://irmind.com/templates/rahavard-j15-19/images/logo.jpg

تهیه وتنظیم : فاطمه امیری ( روانشناس بالینی ، نوروتراپیست ودرمانگر ).

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا.

مرکز خدمات مشاوره و نوروفیدبک  آلومینا

مرکز مشاوره ،بیوفیدبک و نوروفیدبک آلومینا از سال 1388 به صورت حرفه ای درمان های روانشناسی و روانپزشکی مشاوره،رواندرمانی، نوروفیدبک و بیو فیدبک را شروع کرده است و مفتخریم که جزء پیشتازان این علم نوین در ایران بوده ایم.

این مرکز با کادر مجرب متشکل از پزشک فوق تخصص اعصاب و روان کودکان و نوجوانان و متخصص روانپزشکی ومتخصص مغز و اعصاب،روانشناس ، و پزشک متبحر و با تجربه در زمینه نوروفیدبک جهت ارائه خدمات نوروفیدبک و مشاوره متخصص مغز و اعصاب و روانشناس در خدمت شماست.

Comments are closed.