محبت بی قید وشرط در مقابل محبت مشروط

 

محبت بی قید وشرط  در مقابل محبت مشروط


family


محبت بی قید و شرط یعنی محبتی که بدون هیچ گونه چشم داشتی نثار کودکان می شود و آن ها را به لحاظ عاطفی غنی می کند.

والدین می توانند با ابراز عشق وعلاقه به نوزادان وفرزندان خردسال خود بفهمانند که آنها را به عنوان عضوی از اعضاء خانواده پذیرفته اند.

به تدریج که کودک بزرگ میشود و در میابد که این علاقه نسبت به او بی قید وشرط است ، حس غرور وارزشمندی در او رشد می کند و از این که می تواند با رفتارهای پسندیده خود رضایت والدین وسایر اطرافیانش را به دست اورد ، احساس رضایت وخشنودی خواهد کرد.

 

child

 

در حالی که اگر کودک تصور کند برای دوست داشته شدن حتما باید کاری را صحیح انجام دهد، همیشه در این نگرانی به سر خواهد برد که اگر اشتباه کند ، حمایت و علاقه والدین خود را از دست خواهد داد.

 

بزرگ ترین ترس کودک نیز این است که پدر ومادرش او را دوست نداشته باشند ورهایش کنند.برای مثال،هنگامی که مادری به فرزندش می گوید:اگر شلوغ کنی ، دوستت نخواهم داشت ویا اگر نمره بیست بیاری ، خیلی دوستت دارم ، تنها موجب نگرانی وترس فرزندش از طرد شدن ، میشود. به عبارت دیگر ، دوست داشتن او منوط به ساکت بودن ویا نمره بیست آوردن است.

 

گروهی از والدین نیز از محبت خود به عنوان وسیله ای برای کنترل فرزندانشان استفاده می کنند وفقط زمانی به آنها محبت می کنند که رفتار کودک مورد تاییدشان باشد.

آنها با این کار خود ، تنها حرکات ورفتار فرزندان را تحت کنترل در میاورند ، مانع ایجاد حس اعتماد به نفس واستقلال در آنها می شوند.

 

والدین با تکرار این روند ووابسته کردن کودکان به ارزش ها ومعیارهای خود،موجب بروز احساس گناه در کودک میشوند تا حدی که اگر در آینده هم از ارزش ها وخواسته های والدین خود سرپیچی کند شدیدا مضطرب شده وخود را گناهکار می دانند.

 

conditional like

 

شما به عنوان یک پدر ویا یک مادر کدام روش محبت کردن را در پیش گرفته اید؟ آیا تا به حال به این سوال فکر کرده اید؟

 

تهیه و تنظیم : مریم عبداللهی ( روانشناس، مشاور و درمانگر)

انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

کلمات کلیدی : محبت کردن،محبت،دوست داشتن،دوست داشته شدن،مورد علاقه قرار گرفتن،چطور به فرزندان خود محیت کنیم؟،روش های تربیتی کودکان،تایید والدین،تایید کودک،چگونگی تایید کودکان؟،کنترل فرزندان،چگونگی کنترل فرزندان،تایید نوجوانان،علت ترس کودکان،روش های تربیتی نادرست،محبت بی قید وشرط،محبت مشروط

Comments are closed.