بیهوشی در عمل جراحی

بیهوشی در عمل جراحی

بیهوشی

محققین به مقایسه خواب با حالتهای بیهوشی از طریق مقایسه الگوهای امواج در الکتروآنسفالوگرافی پرداختند ودریافتند که نشانه هایی که در خواب عمیق وجود دارد درقسمت سطحی بیهوشی نیز وجود دارد.که در اصل خواب همان بیهوشی برگشت پذیر می باشد.چرخه های یک خواب معمولی در واقع قابل پیش بینی ومشخص است ودر بیهوشی فرد بیمار در یک فاز مشخص حفظ وبه طور ثابت قرار می گیرد.

فاز های مختلف بیهوشی کامل که در جراحی ها انجام می شود خیلی به مراحل کما شباهت دارد.افراد خیلی با تردید به مسئله بیهوشی می نگرند زیرا که هر دوی اینها برایشان غیر قابل درک است ،که در عمل های جراحی چطور یک فرد، بیهوش شده ودوباره به حالت عادی بر می گردد؟   تفاوت کلیدی این است که این حالت اغما (بیهوشی حین عمل جراحی)توسط متخصص بیهوشی کنترل شده و بیماران به سرعت بهبود یافته و بدون خطر است.

این اطلاعات ضروری به توانایی ما برای درک بیشتر از بیهوشی عمومی کمک می کند.

در پژوهش های این تیم محقق به برخی دستاوردها دست یافتند از جمله داروهایی همچون کتامین، در واقع این داروبا دوز پایین به جای اینکه فعالیت مغزی را سرکوب کند باعث  فعالیت مغزی می شود.آنها شگفت زده از اینکه چرا کتامین می تواند در دوزهای پایین توهم ایجاد کند؟ اما در دوزهای بالاتر، فعالیت های مغزی بیش از حد، منجر به بیهوشی وایجاد الگوهای نامنظم و مسدود کردن هر سیگنال منسجم مغزی می شود که شبیه به تجربه هوشیاری ناشی از تشنج می باشد؟

دوزهای پایین از کتامین حتی ممکن است به افراد مبتلا به افسردگی نیزکمک کند واین عمل سریع می تواند در بین انواع افسردگی یک شکافی ایجاد کند که باعث بهبودی این بیماران می شود واثرات این دارو بر روی این افراد مانند شوک درمانی می باشد.

یکی دیگر از یافته های شگفت انگیز، داروی زولپیدم که القاکننده خواب است که باعث بازیابی کم هوشیاری مغزی بعد از جراحیهای مغز می شود که هنوز مغز دارای زخم است که در آن بیماران در مرحله اول بعد از بیهوشی ممکن است به حرکت در اطراف یپردازند و یا صداهایی از خود ایجاد کنند و اینها باتوجه به تحریک تالاموس انجام می گیرد.

یک متخصص بیهوشی می داند که چگونه بیمار را در عمیق ترین حالات بیهوشی ایمن نگهدارد اما بسیاری از آنها با مکانیسم های اساسی مدار عصبی آشنا نیستند.

بیهوش کننده ها، داروهای بسیار قوی هستند که با مقداری کم یا اضافه کردن آنها ایمنی فرد به خطر می افتد همانند اتفاقی که برای مایکل جکسون افتاد.
این داروها عوارض جانبی قوی مانند :  مشکلات تنفسی، از دست دادن رفلکس های محافظتی راه هوایی، بی ثباتی  فشار خون و همچنین تهوع و استفراغ را به همراه دارد.

برای اینکه یک درک بهتر از آثار بیهوشی عمومی در سطح سلولی و مولکولی داشته باشیم می توان به توسعه داروهایی که عوارض جانبی کمتری داشته باشد بپردازیم.

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.

کلمات کلیدی : داروهای بیهوشی،عوارض بیهوشی کامل،عوارض داروهای بیهوشی،جراحی مغز،داروهای جدید افسردگی،درمان جدید افسردگی،شوک درمانی،دارودرمانی،علت مرگ مایکل جکسون،مایکل جکسون،اطلاعاتی در مورد مایکل جکسون،زولپیدم،بیهوشی،متخصص بیهوشی،مراحل خواب،داروهای خواب آور،درمان بی خوابی،مشکلات تنفسی،فشار خون،علت فشار خون،تهوع،استفراغ،داروی کتامین،کتامین،توهم،عوارض کتامین،مصرف کتامین،کما،اغما،تفاوت خواب با بیهوشی ،تفاوت خواب با کما،تفاوت خواب با اغما،امواج مغزی

Comments are closed.