آموزش تقویت مغز و ذهن (حافظه برتر)
آموزش مغز با استفاده از نوروفیدبک برای درمان بیش فعالی وکم توجهی
پسر کاترین الیسون 12 ساله مدتی بود که در وی اختلال نقص توجه وبیش فعالی تشخیص داده شد.پسرش مشق شب خود را انجام نمی داد. او بسیار دشواربا برادر خود کنار می آمد. الیسون می گفت: “بنابراین من تصمیم گرفتم یک سال را تلاش کنم واز روش های مختلف برای رفع این مشکل استفاده کنم .
در سال های اخیر، بیشتر مردم تلاش کرده اند تا روشی جایگزین را به نام نوروفیدبک، به عنوان روش درمانی در نظر بگیرند تا به آرامی به مغز ،تمرکز کردن را بیاموزند ودرهمان حال هم باقی بماند. نوروفیدبک وقت گیر و گران است وهنوز هم خیلی از افراد این روش را نپذیرفته اند و دارو درمانی را ترجیح می دهند اما شواهد رو به رشد نشان می دهد که این روش کاملا موثر است.
نوروفیدبک بهتراست برای افراد مبتلا به بیش فعالی وکم توجه به کار برده شود.افراد معمولا در یک صندلی رو به یک صفحه نمایش می نشینند. الکترودها به پوست سر متصل می شود. نرم افزار ویژه نظارت بر فعالیت الکتریکی در مغز فعال می شود. به طور خاص،الگوهای ریتمیک معروف به امواج تتا و بتا را می سنجد.
طرفداران نوروفیدبک می گویند این الگوها هنگامی که مغز در حالت تمرکز و توجه است را نشان می دهد. نرم افزار کامپیوتر به نظر می رسد برای الگوهای امواج مغزی مطلوب و تغییرات تصویری بر روی صفحه نمایش به مردم می شناساند که چگونه امواج راکنترل کنند.
از ابتدا، مردم نمی توانند الگوهای امواج مغزی خود را کنترل کنند، حداقل نه آگاهانه اما با گذشت زمان، مغز خود را با کنترل ارتباط الگوهای خاص با تصاویر خوشایند و یا برای تلفن های موبایل آموزش میدهند و پاداشی برای رفتار خوب آنها است .
این نوع آموزش مغز می تواند 40 جلسه و یا بیشترانجام شود.
محققان بیان کرده اند ،اگرچه مطالعات در حال حاضر نشان داده است که آثار نوروفیدبک برای بیش فعالی وکم توجهی موثر است اما درتمام این مطالعات محدودیت های جدی وجود دارد.بنابراین این رویکرد همچنان امیدوارکننده است.
تعداد فزاینده ای از پدر و مادرها استفاده از نوروفیدبک رابه عنوان یک روش جایگزین دارو برای درمان بیش فعالی وکم توجهی فرزند خود برگزیدند. درمان نسبتا ساده و بدون درد است. اول، یک پزشک سه تا 10 الکترودهایی رابه سر کودک متصل می کند .هر الکترود به کامپیوتراتصال دارد.
کودک درمقابل صفحه نمایش نشسته وعکسهایی که در پاسخ به فعالیت های مغز کودک است نمایش داده می شود. هنگامی که کودک دارای نوعی از فعالیت های مغزی است، تصاویر پاداش یا مثبت به کودک داده می شود.
طرفداران می گویند: این آموزش باعث می شود که کودک در طول زمان به انجام رفتار بهتر تشویق شود.
سینتیا کرسن، مدیر اجرایی انجمن بین المللی نوروفیدبک و تحقیقات، می گوید جلسات نوروفیدبک با کودکان در حدود 30 دقیقه است.
وتعداد جلسات 20 تا 40 جلسه است، اما بعضی از بچه ها ی بیش فعال وکم توجه حتی نمی توانند برای یک جلسه روی صندلی بنشینند. او می گوید: این کارمی تواند برای آنها بسیار خسته کننده باشد “.
نیاز است که پدر و مادرها نسبت به انواع روش درمان مانند: دارو درمانی، رفتار درمانی، ونوروفیدبک اطلاعات لازم را داشته باشند.
بعد از نوروفیدبک احساس شده است که تغییر و تحولات پایداری در تواناییهای کودک نسبت به تمرکزآنها ایجاد شده است.
تیم دانشگاه ایالتی اوهایو تقریبا یک مطالعه آزمایشی از نوروفیدبک برای بیش فعالی وکم توجهی انجام داده اند که توسط موسسه ملی بهداشت روانی تأمین شده بود به پایان رسید.
تیم در هفته گذشته در یک نشست علمی اعلام کردند که نتایج در نیویورک امیدوارکننده بوده است .
یکی از والدین می گوید: “چیزی که من در پسرم متوجه شدم پیشرفت وی وراحت زندگی کردن او بود.
تهیه و تنظیم : مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.
خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر
مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.
جدیدترین و مطمئن ترین روش درمان اختلال بیش فعالی کم توجهی کودکان و بزرگسالان
|
|
اگر علائم و نشانه های مشکل بیش فعالی و کمبود تمرکز را نمیدانید ابتدا اینجا کلیک کنید (تست سنجش بیش فعالی کمبود توجه در بزرگسالان ، تست سنجش پیش فعالی کمبود تمرکز در کودکان ) و سپس در صورت مثبت بودن تست تشخیصی ادامه صفحه را بخوانید
امروزه نوروفیدبک به عنوان یکی از مؤثرترین روشهای درمانی و جایگزین دارو های شیمیایی در کودکان دچار بیش فعالی یا همان ADHD شناخته شده است. هدف از درمان بوسیله این روش این است که به کودک بیاموزیم چطور می تواند رفتارهای مغزش را تغییر دهدو در نهایت عملکردهای مربوط به بیش فعالی را از بین ببرد.
این به این معنی است که کودک شما می تواند به مغز خود بیاموزد که بیش فعال نباشد!
بیوفیدبک مانند آینه ای است که عملکرد مغزمان را که به طور عادی ما از آن آگاه نیستیم ، به نمایش در می آورد و به ما می آموزد تا اطلاعاتی راجع به وضعیت بیولوژیک مغز خود بدست بیاوریم و از این اطلاعات جهت کنترل ارادی فعالیت های مغزمان استفاده کنیم.
نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که می تواند جهت آموزش کودکان دچارADHD جهت تغییر رفتارشان استفاده شود. به این صورت که دستگاه اطلاعات الکتریکی مغز کودک و امواج مغزی او را ثبت می کند و با ثبت امواج و تقویت امواج مثبت و مفید، نوروفیدبک انجام می شود و کودک می آمزد که چطور می تواند بیشتر توجه و تمرکز داشته باشد.
حال این امواج مغزی که در نوروفیدبک روی آنها کار می شود، چه هستند و چگونه کار می کنند؟
هر فرد نرمال 4 دسته موج مغزی دارد که عبارتند از:
موج آلفا در زمان آرامش و relaxation فعالیت بسزایی دارد.
موج بتا سریع ترین موج مغزی است و در مواقع توجه و تمرکز فعالیت زیادی دارد. موجی به نام SMR نیز وجود دارد که زیرمجموعه ای از موج بتا است و زمانی که فرد برای انجام یک فعالیت کاملاً فوکوس کرده فعال است.
موج تتا در زمانی که فرد در حال به خواب رفتن است و یا افکار پوچ و بی هدفی دارد فعال است .
موج دلتا کندترین موج مغز است و در هنگام خواب عمیق فعال ترین موج است.
وقتی یک کودک نرمال تلاش می کند مطلبی بخواند یا روی موضوعی تمرکز کند، امواج بتا در مغزش افزایش می یابد، اما در کودکان بیش فعال، این اتفاق نمی افتد و به جای افزایش موج بتا، موج تتا در مغزشان افزایش می یابد (موج افکار پوچ) ، و این به این معنی است که این کودکان نمی توانند به اندازه کودکان دیگر تمرکز کنند.
آیا نوروفیدبک به راستی روش مؤثری است؟
وقتی کودک بیش فعال نیاز به توجه دارد، به جای افزایش موج بتا در مغزش، موج تتای او بالا می رود و در دستگاه EEG بالا بودن موج تتا نسبت به بتای او ثبت می شود. در جلسات نوروفیدبک درمانی، به کودک می آموزیم که چگونه موج بتای خود را بالا بیاورد. معمولاً بعد از 30 جلسه درمان، کودک کاملاً می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند . علاوه بر بهبود توجه و تمرکز در کودکان، علائم دیگر بیش فعالی نیز در کودک کمرنگ می شوند. این بهبودی، قابل مقایسه با زمانی است که کودک در حال مصرف روزانه 4 قرص ریتالین است.
در کودک تحت درمان با دارو، با پایان نیمه عمر دارو در بدن، علائم برمی گردد اما زمانی که کودک می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند، علائم خاموش می شوند و این بهبودی دائمی است ، و بدان معنی است که وقتی جلسات درمانی کامل شد، کودک شما فردی نرمال خواهد بود و این نکته وجه تفاوت نوروفیدبک با سایر روش های درمانی است.
آیا این روش علمی است؟ روش نوروفیدبک از حدود 4 سال پیش توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( معتبرترین سازمان جهانی پزشکی) جهت درمان بیش فعالی ،کم توجهی مورد تایید قرار گرفته است.
مقاله نوروفیدبک در درمان کودکان بیش فعال و مقایسه آن با درمان دارویی (ریتالین) :
http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/5791387V1107.pdf
آیا نوروفیدبک محدودیت و عوارضی نیز دارد؟
در مورد عوارض احتمالی جانبی این روش در 30 سال گذشته مطالعات بسیاری انجام شده و خوشبختانه هیچگونه عارضه جانبی برای این روش درمانی ذکر نشده است، این در حالی است که درمورد داروهای شیمیایی مثل ریتالین لیست بلند بالایی از عوارض گزارش شده است(برای مشاهده عوارض ریتالین اینجا کلیک کنید)
آیا در آمریکا و سایر کشورهای پیشرفته از نوروفیدبک در درمان کودکان بیش فعال کم توجه استفاده می شود؟
در آمریکا بیش از 1000 مرکز نوروفیدبک وجود دارد که این رقم در 5 سال گذشته از کمتر از 100 مرکز به این تعداد رسیده که این موضوع خود حاکی از میزان اهمیت و محبوبیت این روش درمانی در کشورهای پیشرفته می باشد .
متاسفانه تنها مشکل این روش این است که نوروفیدبک و بیوفیدبک به دلیل هزینه نسبتا زیاد نسبت به دارو درمانی حتی در کشورهای پیشرفته ، فقط توسط قشر مرفه جامعه استفاده می شود، و عملا بخش زیادی از جامعه به دلیل مشکلات مالی از این درمان محرومند و خانواده ها مجبورندسالها مصرف داروهای شیمیایی را برای کودکان بیش فعال خود تحمل کنند! و با وجود اگاهی از عوارض این داروها چاره ای جز پذیرش نداشته باشند! لذا ما در مرکز نوروفیدبک آلومینا سعی کردیم با کم کردن هزینه نوروفیدبک (تا 10 برابر کمتر از هزینه متعارف در دنیا و چندین برابر کمتر از هزینه متعارف در ایران) ،امکان استفاده از آن را برای کلیه اقشار فراهم نمائیم.
هدف ما سلامتی فرزندان این سرزمین است،پس اگر حتی هزینه های فعلی درمان را نیز نمی توانید بپردازید اصلا نگران نباشید،در این مورد می توانید با کادر درمان گفتگو کنید و در صورت تایید این موضوع و نیاز کودک شما به نوروفیدبک،حتما تخفیف جداگانه ای برای شما در نظر گرفته خواهد شد.
نکته ای که باید به آن توجه شود این است که برای ادامه جلسات نوروفیدبک، کودک باید انگیزه داشته باشد و اگر کودک در سن مناسبی نباشد، خسته می شود و انگیزه ادامه درمان را نخواهد داشت. اگر سن کودک خیلی پایین باشد، نمی تواند همکاری مناسبی داشته باشد و در سنین بالا نیز مغز دیگر توانایی یادگیری و تغییر را تا حدودی از دست می دهد لذا بهترین سن توصیه شده برای این درمان حداقل سن 5 سال و حداکثر سن 35 سال می باشد.
در مرکز نوروفیدبک آلومینا خدمات درمانی بوسیله روش نوروفیدبک در کودکان بیش فعال انجام می شود و شما می توانید با پر کردن فرم تشکیل پرونده و سپس انجام جلسات درمانی، از این درمان جهت بهبود بیش فعالی کودکتان بهره ببرید.
متن مصاحبه با بعضی از مراجعین به مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا را از اینجا ببینید.
مرکز خدمات نوروفیدبک آلومینا تاسیس :1388 با سابقه 2 سال درمان نوروفیدبک و بیوفیدبک و درمان صدها کودک بیش فعال /کم توجه با روش نوروفیدبک توسط تیم درمانگر متشکل از متخصص مغز و اعصاب، پزشک متبحر در زمینه نوروفیدبک و چندین روانشناس مجرب در خدمت شما مراجعین محترم می باشد.
آدرس: تهران خیابان دکتر شریعتی. بالاتر از تقاطع ظفر، مرکز نوروفیدبک آلومینا ( پذیرش با وقت قبلی) شماره تماس : 02122852784 ساعات پاسخگویی : همه روزه از ساعت 9 صبح تا 7 شب |
جهت ثبت نام می توانید فرم ثبت نام را تکمیل نمایید یا به صورت حضوری (طبق قرار قبلی)در دفتر مرکزی نوروفیدبک آلومینا ثبت نام نمائید.
نوروفیدبک و بیوفیدبک در سایر رسانه ها :
توضیحاتی در مورد نوروفیدبک در سایت مجله همشهری :
http://www.hamshahrimags.com/NSite/FullStory/News/?Id=3725
توضیحاتی در مورد نوروفیدبک در سایت اطلاعات بالینی تخصصی مغزی (به زبان انگلیسی)
http://www.eeginfo.com/what-is-neurofeedback.htm
مقالات فارسی نوروفیدبک :
http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/5791387V1107.pdf
سلامت باشید :نوروفیدبک و بیوفیدبک
http://ch3.ir/salamat/index.php?option=com_content&view=article&id=683&Itemid=356
ویدئو های نوروفیدبک در درمان سردرد،بیش فعالی کم توجهی ، تشنج، بی خوابی ، افزایش تمرکز و …. (به زبان انگلیسی)
http://www.eeginfo.com/neurofeedback-videos-media.htm
کلید واژه:کودک بیش فعال،درمان کمبود توجه،درمان کودک باهوش ولی بیش فعال،درمان کمبود تمرکز با وجود هوش بالا،کودکان بیش فعال را چکار کنیم؟ مرکز درمان کودکان بیش فعال،مرکز بازی درمانی کودکان بیش فعال،مرکز نوروفیدبک بیش فعالی،کمبود تمرکز و بیش فعالی جدیدترین درمان،بهترین درمان کمبود توجه بیش فعالی،والدین کودک بیش فعال، نقش ژنتیک در بیش فعالی کودک،کودک کم تمرکز،کودک شیطون بیش فعال،درمان راحت کودکان بیش فعال،تقویت دیکته،تقویت تمرکز و هوش در کلاس،عدم توجه به معلم،آموزش نظم به کودک،کودک بهتری تربیت کنیم،چگونه کودکمان را آرام کنیم،پیش فعالی و درمان های نوین،تغییر مغز کودک بیش قعال،تغییر ذهنیت کودک کم توجه،درمان رایگان کمبود تمرکز،درمان دائمی پیش فعالی،تست های روانشناختی (تست هوش شخصیت استعداد ، رغبت و تحصیلی) ، مشاوره قبل و بعد از ازدواج ، اختلافات بین زن و شوهر ، ارتباط با نوجوان ، عقب ماندگی هوشی ، مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته تحصیلی ، افت تحصیلی افسردگی اضطراب ، درمان وسواس های فکری و عملی ، افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس ، بیش فعالی ، ناخن جویدن ، شب ادراری ، لکنت زبان ، ترس ، درمان بی توجهی و بی دقتی و عدم تمرکز ، درمان اعتیاد ، تشخیص آموزشی و درمان مشکلات ویژه یادگیری در دروس املاء ، ریاضی خواندن ، نارسا نویسی ، وارونه نویسی،مشاوره و درمان افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، اعتیاد ، اختلافات زناشویی ، مشاوره قبل از ازدواج و هیپنوتیزم درمانی،استرس ، بدخوابی ، اضطراب ، افسردگی ، بدبینی و …
کودکان : مشکلات تحصیلی ، شب ادراری ، ناخن جویدن ، خجالتی بودن ، ….
انجام کلیه آزمون های روانشناختی از قبیل : تست IQ و تست شخصیت
بیش فعالی،کم توجهی،کودکان کم توجه بیش فعال،کودک کم توجه،کودک بیش فعال،بیش فعالی،عدم تمرکز کودک،کودک نامرتب،کودک شلخته،کودک ناآرام،فعالیت زیاد کودک،کودکان کم توجه و بیش فعال،درمان ریتالین،عوارض ریتالین،ریتالین از کدام دسته دارویی است،ریتالین چه عوارضی دارد،درمان جایگزین ریتالین،تشخیص صحیح کم توجهی ، جدیدترین درمان کم توجهی در آمریکا،بهترین درمان بیش فعالی،بهترین درمان کمبود توجه،کم عارضه ترین درمان کمبود تمرکز کودکان،جدیدترین درمان کودکان کمبود تمرکز و بیش فعالی،جدیدترین درمان اختلالات یادگیری کودکان،افزایش هوش کودک،کودک باهوش،چگونه هوش کودک را بالا ببریم؟ روش درمان نوروفیدبک در بیش فعالی، کسب آرامش در کودکان،افزایش نمرات کودک
کلید واژه: نوروفیدبک،بایوفیدبک،بیش فعالی،کودک بیش فعال،کم توجهی،بیش فعالی وکم توجهی،اثر نوروفیدبک بر بیش فعالی،اثر نوروفیدبک بر کم توجهی،تمرینی برای مغز،آموزش مغز،پیشرفت تحصیلی با نوروفیدبک،روش نوروفیدبک،درمان غیر دارویی بیش فعالی،درمان غیر دارویی کم توجهی،آموزش به مغز توسط نوروفیدبک،درمان جایگزین دارو برای بیش فعالی
Comments are closed.