آشنایی با اختلال اضطراب منتشر و درمان آن
اختلال اضطراب منتشر
شاید شما در مورد سلامتی خود و یا در مورد اینکه آیا پول کافی برای دوران بازنشستگی خود دارید یا خیر نگران باشید ،شاید نگران آینده فزندانتان باشید ،نگرانی های ما در مورد مسائل زندگی، طبیعی است اما زمانی این نگرانی ها ،نگران کننده می شوند که در زندگی روزانه ما تداخل ایجاد کرده ومزمن شوند.
اختلال اضطراب منتشرچیست؟
حدود 3-4% از افراد دارای نگرانی بیش از حد ومزمن در مورد سلامتی ،مال، کار یا خانواده هستند.افرادی که دارای اضطراب منتشر هستند دارای خلق وخوی نگران هستند واغلب دارای افسردگی هم می باشند.آنها همیشه احتمال وقوع اتفاق بد را پیش بینی می کنند وفکر می کنند که اگر به تعطیلات بروند اتفاق بدی در منزل خواهد افتاد یا در سفر اتفاقی برای آنها و یا خانواده شان پیش خواهد آمد ویا اگر با شریک زندگیشان بحث کنند همیشه بدترین حالت ممکن را تصور می کنند مثلا طلاق.
آنها معتقدند اگر امور را تحت کنترل خود در نیاورند چیزهای بد دیگری اتفاق خواهد افتاد وبرای مشکلات به راحتی می توانند راه حل هایی را به طورسریع پیدا کنند البته این فقط به خاطر نگرانی هایشان است.انها به خاطر تحمل نگرانی های زیاد ممکن است به مشکلات فیزیکی از جمله سردرد،ناراحتی های گوارشی ،اختلالات اضطرابی دچارشوند.در مورد کار ومسائل مربوط به شغلشان دارای نگرانی هستند ومدام به این موضوع فکر می کنند که شاید اخراج شوند ودر مورد تصمیم گیری های مهم زندگیشان مانند ازدواج ویا تغییر شغل دچار نگرانی وپریشانی فیزیکی هستند که در آخر منجر به انتخاب راههای ناسازگارانه برای مقابله با استرسشان می شوند وبیش از اندازه، نگران عقوبت کارهایشان هستند.
درمان این اختلال به صورت شناختی انجام می شود وشامل 2 جز می باشد که شامل بازسازی شناختی وجز دیگر، آموزش آرامش است.
در بازسازی شناختی ،مراجعین الگوهای خاصی از فکر کردن را یاد می گیرند وهدف از انجام این روش تغییر الگوهای تفکر که منجر به روند نگرانی مزمن می شود به طوری که آنها به طور موثر می توانند به حل مشکلات روزانه ومدیریت زمان خود بپردازند وسپس درمانگر به مراجعین کمک می کند تا افکار نگران کننده خود را شناسایی کرده وآنها را کاهش دهند.
آموزش استراحت در نظر گرفته شده ، برای کاهش فیزیکی مداوم بر انگیختگی است که منجر به ترمیم و نگهداری روند نگرانی آنها می شود وهمین طور آموزش ارامش تمرکز در کمک به مراجعان برای تمدد اعصاب آنها موثر خواهد بود.
درمانگر به مراجعین روش ها واستراتژی هایی را در زمینه مدیریت وبدست آوردن کنترل بیشتر بر نگرانی هایشان آموزش می دهد وبا کمک این استراتژی ها می توانند بر مشکلات ونگرانی های خود بیشتر تمرکز کنند.
نقش داروها در درمان اختلال اضطراب منتشر :
داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده های بازجذب سروتونین مانند: فلوکستین ، سرترالین،پاروکستین ونلافاکسین می توانند علائم را کاهش دهند اما به دلیل بسیاری از عوارض جانبی بسیار ناراحت کننده ای که در بعضی افراد ایجاد می کند از قبیل :سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان،و افزایش وزن، پزشکان تمایل به اجتناب از تجویز آنها دارند. بنزودیازپین ها (به عنوان مثال، آلپرازولام) دسته دیگری از داروها هستند که معمولا برای کاهش علائم تجویز می شوند.
با درمان ترکیبی بازسازی شناختی وآموزش آرامش وآموزش مدیریت اضطراب به تنهایی ویا آموزش آرامش به تنهایی ویا رواندرمانی می توان به طور موفقیت آمیز این اختلال را درمان کرد .
تهیه و تنظیم : مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر )
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.
خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر
مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.
کلمات کلیدی: اضطراب،اضطراب منتشر،درمان اضطراب،درمان اضطراب منتشر،علائم اضطراب،علائم اضطراب منتشر،دارو درمانی در درمان اضطراب،درمان غیر دارویی اضطراب،روش های تنش زدایی اضطراب،درمان شناختی اضطراب ،بازسازی شناختی چیست؟ ،بازسازی شناختی در درمان اضطراب،تغییر تفکر
Comments are closed.