بالابردن يادگيري کودک دارای اختلال کم توجهی add
بالابردن يادگيري فرزند دارای اختلال کم توجهی add
كودكاني كه به وسيله کم توجهی تشخيص گذاشته مي شوند داراي سبك هاي گوناگون يادگيري هستند اما آنها عمدتا يادگيرندگان بصري هستند .
چيزي كه افراد دچار کم توجهی را خلاق ، بي اختيار و غير معمول نشان مي دهد سمت راست مغزشان است كه باعث مي شود براي انها انجام دادن چيزها به ترتيب ، ارامي يا تاملي سخت شود .
بهمين دليل است كه فرد دچار کم توجهی در مدرسه دچار چالش هايي مي شود .
آنان افراد راست مغزي هستند كه درجهان در مقابل چپ مغزها قرار گرفته اند .
انها در پيروي گام به گام دستورها، به پايان رساندن امتحان و نوشتن مقالاتي كه نياز به پردازش متوالي دارند دچار سختي ميشوند .
من بايد بدانم . من کم توجهی دارم .
پس والدين و معلم چگونه مي توانند توانايي كودك را براي يادگيري بهبود بخشند؟
من در 20 سال گذشته براي بيشتر از 2000 كودك مبتلا به کم توجهی و اختلالات يادگيري تدريس كرده ام .
در اينجا روش هاي متعددي وجود دارد كه شگفتي هايي براي كودكان تحت تعليم من به وجود اورده است :
آسان تر كردن رياضيات :
افراد داراي کم توجهی هنگامي كه رياضي را به صورت ذهني انجام مي دهند بهتر ياد مي گيرند .
سعي كنيد اين نكات را انجام دهيد :
با اعداد دلخواه شروع كنيد مثلا بگوييد 6 و از كودكتان بخواهيد كه دو برابر ان را دو برابر كند و سپس 1 را به ان اضافه كند .
شما كودكتان نيستيد ، بايد شماره ها را در يك تكه كاغذ بنويسيد . هنگامي كه او به 25 رسيد از او بخواهيد كه ريشه مربع ان را پيدا كند و براي او گزينه هايي بنويسيد مثل 4 – 5 – 3
اين فرايند را ادامه بدهيد و از كودكتان درخواست كنيد كه 5 را اضافه كند يا 4 را منها كند و غيره .
يك رشته اعداد را در پايين صفحه اجرا كنيد و از تفريق ، جمع ، ضرب و تقسيم استفاده كنيد.
اينها كمك هايي است براي توسعه انعطاف پذيري رياضيات كودك و سياست هايي است كه او براي توانايي تخمين پاسخ هايش استفاده مي كند .
او در عمليات جمع كردن طولاني اعداد در سرش مشكل هايي دارد . مثل :301+302+205
به ياد داشته باشيد سمت راست مغز كودكتان براي نگهداري تصاوير ذهني يا تصوير سازي ذهني است .
بنابراين تا انجا كه مي توانيد از اين مهارت استفاده كنيد .
بهتر خواندن:
اموزش خواندن با استفاده از روش اوايي با كودكان داراي کم توجهی تقريبا هميشه يك فاجعه است .
پيشرفت كند در چپ و راست كردن صداها در نظم واجگانی در تضاد با راهي است كه مغز افراد دچار کم توجهی پردازش مي كند.
انچه مربي و والدين بايد انجام دهند اين است كه فقط از كلمات سخت براي تلفظ استفاده كنند و به آنها تصاوير ذهني درستي براي اولين بار بدهيد .
ابتدا كودك شما در حاليكه انگشتش را در زير كلمات قرار داده آنها را بخواند و شما او را همراهي كنيد يا به كودكتان تنها كلماتي كه مي تواند بخواند را آموزش دهيد و كلمات سخت را خودتان براي او بخوانيد .
فرزند شما به زودي آماده مي شود .
درحاليكه تجسم را به او آموزش مي دهيد براي او بخوانيد يا تصاويري براي كلماتي كه مي خواند بسازيد .
هنگامي كه كودك مبتلا به اختلال کم توجهی شما مي خواند هدف اين است كه او درسرش احتمالا يك فيلم در حال اجرا داشته باشد .هدف همچنين اين است كه هنگامي كه كودكان به تنهايي براي خودش هم ميخواند يك فيلم يكسان در حال اجرا درسرش داشته باشد يعني يك شبيه سازي مشابه .
براي او بخش هايي از كتاب را كه متناسب با سنش هست را بخوانيد ، از قبل كلمات سخت را به او بگوييد و از او بخواهيد به سرعت براي خودش بخواند . و او بايد به قدري در تجسم سريع باشد درست مثل وقتيكه انها را به تنهايي براي خودش مي خواند .
بهتر هجي كردن :
املا مي تواند به صورت بصري تدريس شود و اين فعاليت اگر به صورت دوستانه با افراد داراي کم توجهی اجرا شود مي تواند خيلي زودتر از سن 5-6 سالگي انجام شود .
يك كلمه را مثل رنگ ، سريع ، محموله را نام ببرد و آنرا بر روي تكه اي كاغذ در رنگهاي مختلف بنويسيد .
از كودكتان بخواهيد كه به ان كلمه نگاه كند تا زمانيكه او ميتواند چشمانش را ببندد و كلمات در ذهنش بهتر تجسم كند .
از او بخواهيد كه كلمه را بصورت وارونه هجي كند .
واكه ها را به وسيله بزرگتر كردن يا پررنگ تر كردن انها نسبت به ديگر كلمات برجسته كنيد .
به سرعت فكر ميكنيد كه كودكتان صداهاي واكه ظريف را در كلمات نمي شنود .
هنگاميكه فرزند شما اين مهارت را پيدا كرد:
به كلمات اشاره كنيد و از كودك بخواهيد كلمات را همانطور كه در كتاب هجي به نظر مي رسند تجسم كند .
در نهايت او بايد ياد بگيرد كه كلمات را در ذهنش ببيند در حاليكه آنها را بر روي صفحه كاغذ مي نويسد .
خواست تكاليف انجام شده :
مدارسي كه منحصرا با دانش اموزان داراي کم توجهی كار مي كنند معمولا مشق شب نمي دهند .
اين يك مدل فريبنده در سطح ملي است چون بيشتر دانش آموزاني كه کم توجهی دارند دوست دارند نشانه ها و شاخص هاي ناتواني از انجام تكاليف خانه را افزايش دهند .
با اين حال اگر شما بايد مشق شب را انجام دهيد اين توصيه ها را انجام دهيد :
آن را در زمان كوتاه و محدود و نه بيشتر از 40 دقيقه انجام دهيد .
يك ساعت بزرگ ديجيتال يا مچي در فضای كار كودكتان قرار دهيد بنابراين او مي تواند به اساني به آن مراجعه كند و بفهمد كه چه مقدار زمان باقي مانده است .
براي او صداهاي آرام بخش فراهم كنيد مثل يك فن بزرگ يا اينكه اجازه دهيد او از هدفون خودش استفاده كند .
بخاطر داشته باشيد كه اين صداها به خودي خود باعث نمي شوند كه افراد کم توجهی تمركز خود را ازدست بدهند ، بلکه صداهاي غير قابل پيش بيني ناراحت كننده هستند .
فرزند شما بايد تكاليفش را هر روز در يك زمان مشخص انجام دهد . اگر كودك شما براي آغاز كردن تكاليف رياضي داراي مشكل است ،ان مسئله يا مشكل را براي او يكبار يا دوبار انجام دهيد و اين باعث مي شود اين فعاليت براي كودك شما اسان و راحت شود .
اگر كودك به شما نياز داشت براي كمك به او در دسترس باشيد.
كودك شما بايد شما را به عنوان دستيار خودش ببيند و وقتيكه او به شما مي گويد كه كمك طولاني مدت شما مورد نياز نيست شما بايد او را ترك كنيد .
هر زمان كه مي توانيد از معلم كودكتان بخواهيد به او اجازه دهد مقدار كمي از مشق شبش را بصورت تكراري انجام دهد .
به جاي انجام تمام مراحل رياضي او مي تواند گام هايي را در 2بار يا 3بار براي هر مشكل نشان دهد .
با معلم در مورد از بين بردن هر گونه نوشته غيرضروري صحبت كنيد مثل نوشتن سئوال بصورت مجدد و اجازه دهيد دانش آموزان جواب كوتاه را به تنهايي بنويسند .
بهتر است در زير سئوال هايش پاسخ هايش را بنويسد.
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.
خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر
مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
جدیدترین و مطمئن ترین روش درمان اختلال بیش فعالی کم توجهی کودکان و بزرگسالان
|
|
امروزه نوروفیدبک به عنوان یکی از مؤثرترین روشهای درمانی و جایگزین دارو های شیمیایی در کودکان دچار بیش فعالی یا همان ADHD شناخته شده است. هدف از درمان بوسیله این روش این است که به کودک بیاموزیم چطور می تواند رفتارهای مغزش را تغییر دهدو در نهایت عملکردهای مربوط به بیش فعالی را از بین ببرد.
این به این معنی است که کودک شما می تواند به مغز خود بیاموزد که بیش فعال نباشد!
بیوفیدبک مانند آینه ای است که عملکرد مغزمان را که به طور عادی ما از آن آگاه نیستیم ، به نمایش در می آورد و به ما می آموزد تا اطلاعاتی راجع به وضعیت بیولوژیک مغز خود بدست بیاوریم و از این اطلاعات جهت کنترل ارادی فعالیت های مغزمان استفاده کنیم.
نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که می تواند جهت آموزش کودکان دچارADHD جهت تغییر رفتارشان استفاده شود. به این صورت که دستگاه اطلاعات الکتریکی مغز کودک و امواج مغزی او را ثبت می کند و با ثبت امواج و تقویت امواج مثبت و مفید، نوروفیدبک انجام می شود و کودک می آمزد که چطور می تواند بیشتر توجه و تمرکز داشته باشد.
حال این امواج مغزی که در نوروفیدبک روی آنها کار می شود، چه هستند و چگونه کار می کنند؟
هر فرد نرمال 4 دسته موج مغزی دارد که عبارتند از:
موج آلفا در زمان آرامش و relaxation فعالیت بسزایی دارد.
موج بتا سریع ترین موج مغزی است و در مواقع توجه و تمرکز فعالیت زیادی دارد. موجی به نام SMR نیز وجود دارد که زیرمجموعه ای از موج بتا است و زمانی که فرد برای انجام یک فعالیت کاملاً فوکوس کرده فعال است.
موج تتا در زمانی که فرد در حال به خواب رفتن است و یا افکار پوچ و بی هدفی دارد فعال است .
موج دلتا کندترین موج مغز است و در هنگام خواب عمیق فعال ترین موج است.
وقتی یک کودک نرمال تلاش می کند مطلبی بخواند یا روی موضوعی تمرکز کند، امواج بتا در مغزش افزایش می یابد، اما در کودکان بیش فعال، این اتفاق نمی افتد و به جای افزایش موج بتا، موج تتا در مغزشان افزایش می یابد (موج افکار پوچ) ، و این به این معنی است که این کودکان نمی توانند به اندازه کودکان دیگر تمرکز کنند.
آیا نوروفیدبک به راستی روش مؤثری است؟
وقتی کودک بیش فعال نیاز به توجه دارد، به جای افزایش موج بتا در مغزش، موج تتای او بالا می رود و در دستگاه EEG بالا بودن موج تتا نسبت به بتای او ثبت می شود. در جلسات نوروفیدبک درمانی، به کودک می آموزیم که چگونه موج بتای خود را بالا بیاورد. معمولاً بعد از 30 جلسه درمان، کودک کاملاً می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند . علاوه بر بهبود توجه و تمرکز در کودکان، علائم دیگر بیش فعالی نیز در کودک کمرنگ می شوند. این بهبودی، قابل مقایسه با زمانی است که کودک در حال مصرف روزانه 4 قرص ریتالین است.
در کودک تحت درمان با دارو، با پایان نیمه عمر دارو در بدن، علائم برمی گردد اما زمانی که کودک می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند، علائم خاموش می شوند و این بهبودی دائمی است ، و بدان معنی است که وقتی جلسات درمانی کامل شد، کودک شما فردی نرمال خواهد بود و این نکته وجه تفاوت نوروفیدبک با سایر روش های درمانی است.
آیا این روش علمی است؟ روش نوروفیدبک از حدود 4 سال پیش توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( معتبرترین سازمان جهانی پزشکی) جهت درمان بیش فعالی ،کم توجهی مورد تایید قرار گرفته است.
مقاله نوروفیدبک در درمان کودکان بیش فعال و مقایسه آن با درمان دارویی (ریتالین) :
http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/5791387V1107.pdf
آیا نوروفیدبک محدودیت و عوارضی نیز دارد؟
در مورد عوارض احتمالی جانبی این روش در 30 سال گذشته مطالعات بسیاری انجام شده و خوشبختانه هیچگونه عارضه جانبی برای این روش درمانی ذکر نشده است، این در حالی است که درمورد داروهای شیمیایی مثل ریتالین لیست بلند بالایی از عوارض گزارش شده است(برای مشاهده عوارض ریتالین اینجا کلیک کنید)
آیا در آمریکا و سایر کشورهای پیشرفته از نوروفیدبک در درمان کودکان بیش فعال کم توجه استفاده می شود؟
در آمریکا بیش از 1000 مرکز نوروفیدبک وجود دارد که این رقم در 5 سال گذشته از کمتر از 100 مرکز به این تعداد رسیده که این موضوع خود حاکی از میزان اهمیت و محبوبیت این روش درمانی در کشورهای پیشرفته می باشد .
متاسفانه تنها مشکل این روش این است که نوروفیدبک و بیوفیدبک به دلیل هزینه نسبتا زیاد نسبت به دارو درمانی حتی در کشورهای پیشرفته ، فقط توسط قشر مرفه جامعه استفاده می شود، و عملا بخش زیادی از جامعه به دلیل مشکلات مالی از این درمان محرومند و خانواده ها مجبورندسالها مصرف داروهای شیمیایی را برای کودکان بیش فعال خود تحمل کنند! و با وجود اگاهی از عوارض این داروها چاره ای جز پذیرش نداشته باشند! لذا ما در مرکز نوروفیدبک آلومینا سعی کردیم با کم کردن هزینه نوروفیدبک (تا 10 برابر کمتر از هزینه متعارف در دنیا و چندین برابر کمتر از هزینه متعارف در ایران) ،امکان استفاده از آن را برای کلیه اقشار فراهم نمائیم.
هدف ما سلامتی فرزندان این سرزمین است،پس اگر حتی هزینه های فعلی درمان را نیز نمی توانید بپردازید اصلا نگران نباشید،در این مورد می توانید با کادر درمان گفتگو کنید و در صورت تایید این موضوع و نیاز کودک شما به نوروفیدبک،حتما تخفیف جداگانه ای برای شما در نظر گرفته خواهد شد.
نکته ای که باید به آن توجه شود این است که برای ادامه جلسات نوروفیدبک، کودک باید انگیزه داشته باشد و اگر کودک در سن مناسبی نباشد، خسته می شود و انگیزه ادامه درمان را نخواهد داشت. اگر سن کودک خیلی پایین باشد، نمی تواند همکاری مناسبی داشته باشد و در سنین بالا نیز مغز دیگر توانایی یادگیری و تغییر را تا حدودی از دست می دهد لذا بهترین سن توصیه شده برای این درمان حداقل سن 5 سال و حداکثر سن 35 سال می باشد.
در مرکز نوروفیدبک آلومینا خدمات درمانی بوسیله روش نوروفیدبک در کودکان بیش فعال انجام می شود و شما می توانید با پر کردن فرم تشکیل پرونده و سپس انجام جلسات درمانی، از این درمان جهت بهبود بیش فعالی کودکتان بهره ببرید.
Comments are closed.