ارتباط بی اشتهایی عصبی با اوتیسم

بی اشتهایی و اوتیسم با هم مرتبط  هستند؟

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT5zVROzBCF0bDfZM2GvErlpLV4jWeZaQJGJI85O2Ldxdls4v6aYw

محققان در مرکز تحقیقات اوتیسم در دانشگاه کمبریج ، توضیح دادند که بی اشتهایی عصبی (‘بی اشتهایی’) اختلال در غذا خوردن است که در آن بیمار برای حفظ حداقل وزن بدن (> 15٪ کمتر از وزن انتظار می رود در بدن)  از خوردن غذاامتناع می کنند.

 

همچنین در این اختلال، اشتغال ذهنی با غذا و وزن غیر طبیعی وجود دارد.
بی اشتهایی به نظر می رسد به نتیجه ترکیبی از فشارهای اجتماعی، وضع ژنتیکی، دیس مرفیا(بیماری روانی مزمن که در آن شخص نمی تواند فکر کردن در مورد یک نقص را در مورد ظاهر خود متوقف کند) و پویایی خانوادگی (اعضای یک خانواده چگونه با یکدیگر تعامل) باشد.

پروفسور سیمون بارون کوهن و همکارانش  عنوان کردند که دختران مبتلا به بی اشتهایی تعداد بیشتری از صفات مبتلا به اختلال اوتیسم  را در مقایسه با دختران بدون بی اشتهایی دارا هستند.

این پژوهشگران افزودند که دختران مبتلا به بی اشتهایی بیشتر علاقه مند به سیستم ها و نمره کمتر از میانگین در همدلی نسبت به دختران دیگر هم سن هستند. “این مشخصات  – به میزان کمتر –  در افراد مبتلا به اوتیسم نیز دیده می شود”.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTbMWxhhL0l_AKFX8ICC3m1JhZjRbafVLvyC0xPrAeySKcX-g4L

 

اوتیسم و ​​بی اشتهایی، در نگاه اول، به نظر می رسد به طور کامل متفاوت هستند ، با این حال، هر دو نشان می دهد برخی از ویژگی های مشترک، از جمله:

• شیفتگی برای جزئیات
• تمایل به تمرکز بر روی خود
• رفتار انعطاف ناپذیر
• نگرش های سفت و محکم

تا آنجا که به درک اجتماعی مربوط می شود، بی اشتهایی و اوتیسم هر دو تغییرات مشابه سهم را در ساختار و عملکرد مناطق مغز دارند.

پروفسور بارون کوهن و تیم آزمایشی وی بر روی  66 دختردر سن 12 تا 18 سال، به اندازه گیری صفات مرتبط با اوتیسم پرداختند،  همه دختران تا به حال بی اشتهایی داشته اند اما اوتیسم نه.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRz2M6_oUjyi9_1qubqnWnYJKEDm5GTRLxE2b9qrYil2I8LpAKB

نتایجی که تیم پژوهشی ارائه داد:

• در آزمون AQ ، دختران مبتلا به بی اشتهایی به احتمال زیاد در محدوده یک شخص مبتلا به اوتیسم در 5 مرحله نمره آوردند.

• در تست  AQبیش از نیمی از دختران مبتلا به بی اشتهایی در مقایسه با 15٪ از دختران معمولی “فنوتیپ اوتیسم گسترده تر” را نشان دادند.
• دختران با بی اشتهایی ، همدلی پایین و قابل ملاحظه ای را نسبت به دختران دیگر نشان دادند .

 

 

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

 

مرکز خدمات مشاوره و نوروفیدبک  آلومینا

 

مرکز مشاوره ،بیوفیدبک و نوروفیدبک آلومینا از سال 1388 به صورت حرفه ای درمان های روانشناسی و روانپزشکی مشاوره،رواندرمانی، نوروفیدبک و بیو فیدبک را شروع کرده است و مفتخریم که جزء پیشتازان این علم نوین در ایران بوده ایم.

این مرکز با کادر مجرب متشکل از پزشک فوق تخصص اعصاب و روان کودکان و نوجوانان و متخصص روانپزشکی ومتخصص مغز و اعصاب،روانشناس ، و پزشک متبحر و با تجربه در زمینه نوروفیدبک جهت ارائه خدمات نوروفیدبک و مشاوره متخصص مغز و اعصاب و روانشناس در خدمت شماست

کلمات کلیدی: اوتیسم،اختلالات همراه با اوتیسم،بی اشتهایی عصبی،بی اشتهایی،علت بی اشتهایی،درمان بی اشتهایی،

اختلالات همراه با بی اشتهایی،کم غذا خوردن،رژیم گرفتن،رژیم غذایی،اندام خوب داشتن،بی اشتهایی در میان نوجوانان،عوامل مربوط به بی اشتهایی

Comments are closed.