راهنمای درمان اضطراب در کودکان

منابع و راهنمای اضطراب کودکان

اضطراب کودک

عادات خواب می تواند سطح استرس و اضطراب را در کودکان و نوجوانان تحت تاثیرقرار دهد.

تعدادی از عواملی که می تواند دراسترس و اضطراب کودکان و نوجوانان تاثیر داشته باشد وجود دارد با این حال خواب یا عدم وجود آن عامل عمده درایجاد اضطراب واسترس کودکان و نوجوانان می باشد. واضح است که محرومیت از خواب می تواند علائم اضطراب را تشدید کند و از سوی دیگر، اختلالات خواب در واقع ممکن است منجر به اضطراب شود.

آیا کودک شما خروپف می کند؟ این می تواند آپنه خواب باشد.البته همه افرادی که خروپف می کنند از آپنه خواب رنج نمی برند.آپنه خواب باعث افزایش سطح دی اکسید کربن در بدن شده که به نوبه خود باعث افزایش سطح اسید در بادامه مغز و باعث حملات ترس و وحشت می شود.

واز آنجا که این منطقه درآمیگدال مغز است و ترس و رفتارهای وحشت آمیز را پردازش میکند باعث به وجود آمدن این گونه رفتارها می شود.
متاسفانه کمبود خواب باعث به وجود آمدن تعدادی از مشکلات جسمی و روحی می شود که می تواند حملات اضطرابی را ایجاد کند و مشکلات موجود در کودکان و نوجوانان را تشدید کند.

راه حل ساده وممکن آن است که والدین برای کودکان یک برنامه منظم خواب که بخشی از برنامه روزمره آنها باشد باید داشته باشند. با این حال، حتی زمانی که قرار شده زود به رختخواب بروند، کودکان مبتلا به اضطراب ممکن است دروغ بگویند و شب رابا افکار منفی بگذرانند و یک چرخه ای از بیخوابی ادامه پیدا کند. درنوجوانان سعی کنید خواب بعد از ظهرشان را حذف کنید.

این یک واقعیت است: کودکان و نوجوانان نیاز به خواب مناسب دارند. کودکان به طور متوسط ​​از 14 ساعت خواب در روز نیاز دارند در حالی که نوجوانان حدود نه تا ده ساعت خواب در روز نیاز دارند.

بسیاری از والدین نمی دانند که کودکان در هنگام بلوغ ساعت خوابشان تغییر می کند،اما این بدان معنا نیست که آنها نیاز به خواب کمتری دارند، این فقط به این معنی است که آنها ممکن است در هنگام ساعات اولیه خوابشان دچار مشکل شوند.

 

چگونه عادات خواب بر استرس و اضطراب تاثیر گذار است؟

فراوان. علاوه بر این به دلیل محرومیت از خواب می تواند اثرات آن را تشدید کند.

 

در اینجا پنج عامل که می تواند بر عادات خواب که منجربه اضطراب کودک شود تاثیر داشته باشد بیان شده است:

محرومیت از خواب، علائم جسمی اضطراب را افزایش می دهد


هنگامی که کودکان و نوجوانان از خواب محروم هستند، علائم جسمی همراه با اضطراب نیز تشدید می شود. سردرد، تهوع و بیش فعالی ،پاسخ های رایج در کودکان خواب آلود است. کمبود خواب همچنین می تواند درد عضلانی، لرزش، لکنت زبان، سرگیجه، غش و حتی فتق را به همراه داشته باشد.

علاوه بر این، کودکانی که کمبود خواب لازم دارند تجربه یک درجه کاهش هماهنگی فیزیکی را داشته اند

این امر تعداد تصادفات را افزایش می دهد. برای نوجوانان ،خواب آلودگی می تواند کشنده باشد.

اختلالات خواب با توانایی کنترل احساسات تداخل ایجاد می کند

ارتباط مستقیم بین کمبود خواب و افسردگی و اضطراب وجود دارد. اگر چه افسردگی ممکن است به خواب بیش از حد در برخی از افراد منجر شود، امامطالعات نشان داده اند که کودکانی که از خواب محروم می شوند، نیز در افزایش خطر ابتلا به افسردگی هستند. کمبود خواب همچنین باعث می شود کودکان و نوجوانان تحریک پذیرشوند و به راحتی نا امید و با احساساتی که نوسان بالا و پایین دارد همراه می شود واین کودکان به احتمال بیشتری تصویر منفی از خود نسبت به کسانی که به خوبی استراحت می کنند دارند.

محرومیت از خواب منجر به ضعف در قدرت تصمیم گیری می شود

وقتی بچه ها نمی توانند به اندازه کافی بخوابند اغلب بی تاب هستند که همین منجر به تصمیم گیری های ضعیف می شود.

اختلالات خواب منجر به خواب آلودگی در مدرسه می شود


بدون شک خواب آلودگی در مدرسه یک مشکل عمده برای بسیاری از کودکان و نوجوانان تلقی میشود که با ناتوانی در تمرکزوضعف در قدرت تفکر وعملکردشان همراه است. این یک واقعیت است که دانش آموزانی که به طور منظم خواب بیشتری دارند نیز به کسب نمرات بالاتری نسبت به دانش آموزانی که خواب کافی ندارند نائل می شوند.
خواب آلودگی منجر به مشکلات یادگیری می شود که ممکن است یک عامل اصلی برای عملکرد ضعیف در مدرسه برای بسیاری از کودکان و نوجوانان باشد.

محرومیت از خواب به طور منظم ممکن است به اضطراب خواب منجر شود


ا
ضطراب خواب، یک مشکل برای بسیاری از افراد می باشد و بسیاری از کودکان از آن رنج می برند، همچنین به عنوان بی خوابی شناخته می شود. فرزند شما ممکن است از اضطراب خواب رنج ببرد ،اگر او به مشکل به خواب رفتن، بیدارشدن در طول شب، بیدارشدن خیلی زود دارد به نظر می رسد که بعد از خواب هنوزخسته است، اضطراب از خواب ممکن است عامل زمینه ای است.

 

کودکان مبتلا به اضطراب می توانند کارهایی را که به خواب بهتر کمک می کند انجام دهند:

می توانند ازنظر فیزیکی و فعالیت های بدنی منظم ،تحریک های بیشتری را در طول روز داشته باشند .
انجام تمرینات تمدد اعصاب، مدیتیشن و تنفس عمیق می تواند کودکان را برای خواب مناسب آماده کند.
کاهش کافئین، شکر و نوشابه های انرژی زا در هنگام خواب در خواب بهتر به آنها کمک می کند.
ماساژ دادن قسمت پشت به استراحت کودکان کمک می کند.
خواندن داستان قبل از خواب کودکان در درک اتمام روز وزمان استراحت به آنها کمک می کند.
اگر یک کودک برای بیدار ماندن دروغ می گوید با آنها صحبت کنید.صحبت کردن، گوش دادن و پاسخ به نگرانی های آنها بسیار مفید است. این عمل به خودی خود ممکن است در پردازش مشکلات آنها و خواب رفتنشان کمک می کند.

در حالی که تعدادی از داروهای موجود برای کودکان و نوجوانانی که نمی توانند به راحتی بخوابند وجود دارد،اما همیشه بهترین روش ،راه های طبیعی است که به کودکان برای حفظ حالت آرامش و دلی آرام کمک می کند واز این طریق می توانند خواب بهتری در شب داشته باشند.

ایجاد عادات خواب سالم برای سلامت جسمی وروحی کودکان و نوجوانان ومخصوصا آنهایی که ازاضطراب رنج می برند مهم است.

مترجم :  مریم عبداللهی (روانشناس)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی رواندرمانی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.

 

کلمات کلیدی: خواب ،اختلال خواب،علت بی خوابی،ارتباط بی خوابی با اضطراب،علت بی خوابی کودکان،درمان بیخوابی در کودکان،راههای طبیعی درمان بی خوابی،درمان غیر دارویی بی خوابی ،تکنیک های خواب بهتر،ماساژ،عوارض داروهای بی خوابی،کافئین،عوارض بی خوابی در کودکان،عوارض بی خوابی در بزرگسالان

Comments are closed.