بیوریتم (بیوریتم) یا همان ریتم فیزیولوژیک بدن چیست؟

 

بایوریتم

بیوریتم

بایوریتم ،تلاش برای پیش بینی جنبه های مختلف زندگی یک فرد از طریق چرخه های ساده ریاضی است.

بسیاری از دانشمندان بر این باورند که این ایده هیچ قدرت پیش بینی بیشتر از شانس ندارد واین مفهوم را به عنوان چیزی شبه علمی در نظر می گیرند.

 

ریتم های زندگی یک شخص را می توان توسط چرخه های بیولوژیکی ریتمیک که بر توانایی فرد در حوزه های مختلف از جمله فعالیت ذهنی، جسمی و عاطفی تاثر می گذارد عنوان کرد. این چرخه در بدو تولد شروع می شود و نوساناتی در موج های سینوسی به طور مداوم در طول زندگی فرد وجود دارد، در نتیجه سطح توانایی یک فرد را در هر یک از حوزه های نامبرده شده با استفاده ازفرمول های ریاضی می توان روز به روز زندگی فرد را پیش بینی کرد.

اکثر مدل های بایوریتم با استفاده از سه چرخه: چرخه 23 روزه فیزیکی، یک چرخه 28 روزه عاطفی و یک چرخه 33 روزه فکری است. با وجودی که این چرخه 28 روز است که همان طول چرخه قاعدگی زن به طور متوسط ​​و در اصل به عنوان یک چرخه زن شرح داده شده است .هر یک از این چرخه ها بین افراط وسطح بالا و پایین سینوس می توانند باشندو روزی که در آن چرخه از خط صفرعبور میکند به عنوان  یک روز بحرانی بحرانی میباشد و خطر ابتلا یا عدم قطعیت بیشتر است.

علاوه براین سه چرخه دوره های مختلف دیگرنیز پیشنهاد شده اند  که بر اساس ترکیب خطی از این سه چرخه می باشد و یا ریتمی طولانی تر یا کوتاه تر دارند.

مفهوم چرخه متناوب در بخت و اقبال انسان باستانی است، به عنوان مثال در طالع بینی زایمان و اعتقادات عامیانه در مورد روز شانس وجود دارد.

برای اولین بار در اواخر قرن 19 توسط ویلهلم فلایس (یک پزشک و بیمار زیگموند فروید در برلین) ابداع شد. فلایس بر این باور بود که  نظم و قاعده به فواصل 28 روزه در تعدادی از پدیده ها، از جمله تولد و مرگ و میر وجود دارد. او نشان داده است که ریتم مردان 23 روزه و ریتم زنان 28 روزه است که  مطابق با چرخه قاعدگی است.

نظریه های مختلف در شاخه بایوریتم عبارتند از:

انتخاب عملکرد دوره ای، فرکانس و فاز خودبه خودی است.
فرض بر این است که چرخه برای همه یکسان هستند.
فرکانس ثابت در نظر گرفته می شود.
استدلال مبتنی بر نظریه اعداد ساخته شده است
تعمیم کمی از رفتار پیچیده انسان ناکافی است.
دقیقا فرضیه فرموله شده نیست.

برخی از منتقدان های بایوریتم می گویند که ریتم های زندگی را می توان در تقویم به عنوان آغاز سال نو، تعطیلات و یا چیزی  ساده به عنوان آغاز هفته در نظر گرفت.

بررسی ها در برخی از 134 مطالعات انجام شده دریافتند که نظریه معتبر نیست (Hines، 1998). برخی از مردم بر این باورند که آن ،نظریه تجربی آزمون پذیر است و نشان داده شده است که کاذب می باشد.

ترنس هینس بر این باور است که این واقعیت نشان میدهد که نظریه های بایوریتم را نمی توان یک نظریه شبه علمی نامید.

 

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر روابط زناشویی)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.

 

کلمات کلیدی : بایوریتم،بیوریتم،چرخه های زندگی، نظریه بایوریتم ،بایوریتم چیست؟ ،شاخه های بایوریتم،تنظیم چرخه های زندگی،

Comments are closed.