درد مزمن لگن چیست؟
درد مزمن لگن چیست؟
درد مزمن لگن، درد در ناحیه لگن که به مدت 6 ماه یا بیشتر طول می کشد است. درد مزمن می تواند به صورت برگشت پذیر باشد. گاهی اوقات درد مزمن لگن به دنبال یک چرخه منظم است. به عنوان مثال، ممکن است در دوران قاعدگی رخ می دهد وگاهی در برخی اوقات مانند : قبل و یا بعد از خوردن غذا، در حال ادرارکردن و یا در حین مقاربت جنسی اتفاق بیفتد.
چه چیزی باعث درد مزمن لگن می شود؟
درد مزمن لگن را می توان ناشی از شرایط گوناگون دانست. برخی از این شرایط ممکن است به اندام های تولید مثلی مربوط شود اما به دستگاه ادراری یا روده مربوط نمی شود.در برخی از زنان ممکن است بیش از یک بیماری داشته باشند وعلت این درد به یکی از آن بیماریها مرتبط شود اما برای برخی از دیگرزنان مبتلا به درد مزمن لگن،هیچ دلیلی خاصی وجود ندارد.
پزشک معالج شما در مورد سابقه پزشکی سوالاتی را خواهد پرسید. شما یک معاینه جسمی از جمله معاینه لگنی خواهید داشت.
همچنین تست هایی برای پیدا کردن علت ،ممکن است انجام شود. همچنین ممکن است لازم باشد سایر متخصصان رابرای پیدا کردن علت دردخود ملاقات کنید مانند یک متخصص گوارش (پزشکی که با تمرکز بر روی مشکلات گوارشی) یا متخصص زنان و متخصص در مشکلات ادراری و ….
چه آزمایشاتی برای کمک به تشخیص درد مزمن لگن ممکن است انجام شود؟
برخی از آزمایشات تصویربرداری زیر ممکن است انجام شود:
• سونوگرافی
• لاپاروسکوپی
• سیستوسکوپی
• کولونوسکوپی
برخی از روش های مورد استفاده برای تسکین درد مزمن لگن چه هستند؟
چند اقدامات تسکین درد می تواند برای درمان درد مزمن لگن مورد استفاده قرار گیرد. آنها عبارتند از : داروها، درمان فیزیکی و تغذیه
درمان و جراحی:
• تغییرشیوه زندگی و ورزش منظم، ممکن است به کاهش درد لگن کمک کند.
• داروهای ضد درد و غیر استروئیدی و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در تسکین درد لگن مفید هستند، به خصوص دیسمنوره.
• فیزیوتراپی، طب سوزنی، طب فشاری و درمان تحریک عصب ممکن است در درمان درد مفید باشند .
درمان درد از طریق آموزش تکنیک های روانی برای مقابله با درد عبارتند از: تمرینات تمدد اعصاب و بیوفیدبک (پس خوراند زیستی) .
• تغذیه درمانی ،ویتامین B1 و منیزیم ممکن است مورد استفاده برای تسکین درد لگن موثر واقع شود.
• عمل جراحی، زمانی که درد لگن به درمانهای دیگر پاسخ نمی دهد می توان با عمل جراحی برطرف شود که با برش و یا از بین بردن اعصاب همراه است چرا که سیگنال های درد ناشی از رسیدن به بافت ها و اندام ها هستند با برش بر آنها درد را از بین می برند.
واژه نامه
پس خوراند زیستی (بایوفیدبک) : روشی است که در آن تلاش برای کنترل عملکردهای بدن مانند ضربان قلب یا فشار خون انجام می شود.
کولونوسکوپی : آزمایشی از تمام روده بزرگ با استفاده از دستگاه کوچک و روشن.
سیستوسکوپی : تستی که در آن داخل مجرای ادرار و مثانه مورد بررسی قرار میگیرد.
دیسمنوره : ناراحتی و درد در طول دوره قاعدگی است.
لاپاراسکوپی : نوعی جراحی است که در آن توسط یک وسیله بلند و باریک برای مشاهده استفاده می شود.
قاعدگی : ماهانه تخلیه خون و بافت از رحم است که در غیاب حاملگی اتفاق می افتد.
آزمون لگن : معاینه فیزیکی از اندام تناسلی زن است.
سیگموئیدوسکوپی : تستی که در آن یک وسیله باریک به راست روده و قسمت پایینی روده بزرگ وارد می شود وبرای تشخیص سرطان به کار می رود.
سونوگرافی : تستی که در آن از امواج صوتی استفاده می شود و به بررسی ساختار داخلی می پردازد.
مترجم : مریم عبداللهی (روانشناس و درمانگر)
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.
خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر
مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی رواندرمانی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.
درد،درد ناحیه لگن،درد لگن،لگن دردناک،مقاربت دردناک،علت درد لگن،درمان درد لگن،دارو برای تسکین درد لگن،قاعدگی،درمان در لگن با بایوفیدبک،روده،آزمایروده،سونوگرافی،لاپاراسکوپی،دیسمنوره،کولونوسکوپی،ویتامین بی،منیزیم،داروهای ضد درد،مجاری ادراری،عفونت ادرار،تشخیص سرطان،پزشک زنان زایمان،ارولوژیست،چگونگی کاهش درد،طب سوزنی،درمان درد با فیزیوتراپی،درمان در با طب سوزنی،بیوفیدبک،درمان درد با بیوفیدبک
Comments are closed.