آشنایی با یکی از درمانهای جدید روانشناختی (درمان های جدید اختلالات روان)

 

  • DBT چیست؟

دکتر بیمار

  • مناظره های (DBT) رویکرد شناختی – رفتاری است که بر جنبه های روانی درمان تمرکز دارد. تئوری پشت این رویکرد این است که برخی از افراد مستعدی هستند که به صورت شدید و خارج از روال عادی نسبت به شرایط عاطفی خاص، در  روابط عاشقانه، خانواده و روابط دوستان واکنش نشان می دهند. نظریه DBT نشان می دهد که می توان افراد را به افزایش سطح برانگیختگی سریع تر از حالت متوسط وی تشویق کرد .فرد به طور متوسط، به سطح بالاتری از تحریک عاطفی وحتی برگشت پذیری سریع تری به حالت قبل پیدا خواهد کرد.

 

  • افرادی که گاهی اوقات با شخصیت مرزی ،اختلال نوسانات شدید در احساسات خود تشخیص داده می شوند، جهان را در سایه سیاه و سفید می بینند و به نظر می رسد که همیشه درحال پریدن ازیک بحران هستند. از آنجا که تعداد کمی از مردم می دانند این واکنش ها بیشتر دوران کودکی اتفاق افتاده است وبر باطل بودن این تفکرات اگاه هستند هیچ روشی را برای مقابله با حمله های ناگهانی و شدید احساسات انجام نمی دهند . DBT روش برای آموزش مهارت هایی است که در این کار کمک میکند.

 

ویژگی های DBT

• پشتیبانی گرا:

 این کمک می کند تا فرد را شناسایی و نقاط قوت فرد را که وی می تواند احساس بهتری در مورد خود و زندگی خود داشته باشد را بشناسد.
• شناخت بر اساس DBT به شناسایی افکار، باورها و مفروضاتی که زندگی را سخت تر می کند کمک می کند و مردم را به یادگیری ازروش های مختلف از تفکرکه زندگی را قابل تحمل تر می کند وادار می کند

• همکاری:

 این نیاز ،به توجه مداوم به روابط بین مراجعین  ودرمانگران دارد. در DBT مردم ، به کار کردن بر روی مشکلات موجود در روابط خود با درمانگر تشویق می شوند .DBT مردم را به تکمیل تکالیف، استفاده ازراههای جدید برای برقراری ارتباط با دیگران و تمرین مهارت هایی به عنوان تسکین خود فرد، زمانی که ناراحت هستند راهنمایی می کند . درمانگر به فرد کمک می کند تا درخواست ها و مهارت هایشان را بیان کرده ویاد بگیرند.

به طور کلی، درمان رفتار دیالکتیکی (DBT) ممکن است به عنوان داشتن دو جزء اصلی دیده  شود:

1. فرد ،جلسات روان درمانی را در هفته که بر رفتار مشکل ساز فرد ،روش حل مسائل و مشکلات آنها که در هفته وجود داشته است متمرکز است شرکت می کنند . رفتارهای مضر و خودکشی را دراولویت اول قرار می دهد و به دنبال آن رفتارهایی که ممکن است با روند درمان تداخل داشته باشد مورد نظر قرار می گیرد.

 

 کیفیت مسائل مربوط به زندگی و کار در جهت بهبود زندگی به طور کلی نیز ممکن است مورد بحث و بررسی قرار گرفته شود. جلسات فردی در DBT نیز در کاهش و برخورد با پاسخ های استرس پس از سانحه (از مشکلات قبلی در زندگی شخص) و کمک به افزایش احترام به خود و اعتماد به نفس و تصویرفرد از خودش تمرکز می کنند.
درمانگر به طور فعال آموزش داده و رفتارهای انطباقی تقویت می شوند، به خصوص  آنهایی که در رابطه درمانی رخ می دهد.

 تاکید بر آموزش بیماران برای اینکه چگونه به جای کاهش اضطراب ،آن را مدیریت کنند می باشد. تماس تلفنی فرد با درمانگر دربین جلسات بخشی از روش DBT است.
در طول جلسات درمانی فردی، درمانگر و مراجع نسبت به یادگیری و بهبود بسیاری از مهارت های اجتماعی پایه ،بحث می کنند.
2. جلسات هفتگی گروه درمانی، به طور کلی هر جلسه 2 ساعت و رهبری گروه DBT بهر عهده درمانگر آموزش دیده می باشد که در این جلسات افراد: اثربخشی فردی، تحمل پریشانی ، پذیرش مهارت های خود، تنظیم احساسات و مهارت های تمرکز حواس و یادگیری مهارت ها آموزش داده می شود .

1. تمرکز حواس

بخش اساسی از تمام مهارت های تدریس در گروه ،مهارت های تمرکز حواس می باشد.
مشاهده، توصیف و توجه آگاهانه به حال یاد گرفته می شود .

 

2. اثربخشی بین فردی

پاسخ بین فردی الگوهای تدریس در آموزش مهارت DBT بسیار شبیه به کسانی که ابراز وجود میکنند وازروش حل مسئله استفاده می کنند می باشد.

افراد مرزی اغلب دارای مهارت های میان فردی خوب در یک حس عمومی هستند. یک فرد ممکن است قادر به توصیف توالی رفتاری موثر به هنگام بحث در مورد شخص دیگر در مواجهه با یک موقعیت مشکل زا نباشد اما ممکن است به طور کامل هنگام تجزیه و تحلیل وضعیت خود در یک موقعیت دچار مشکل نشود.

3. تحمل ناراحتی

بیشترین روش ها برای درمان بیماریهای سلامت روان ، تمرکز بر تغییر شرایط و وقایع ناراحت کننده است. توجه چندانی به پذیرش ، پیدا کردن معنی و تحمل زجر می شود. این کار به طور کلی درجوامع و رهبران دینی و معنوی دست و پنجه نرم میکنند. دیدگاه رفتار درمانی بر یادگیری به تحمل درد به طرز ماهرانه ای می باشد.
مهارت تحمل زجر یک توسعه طبیعی از مهارت های تمرکز حواس است،افراد آنها را قبول کرده وبدون قضاوت آنها را انجام دهند .اگر چه موضع حمایت یک بدون قضاوت به این معنا نیست که آنها را بپذیرنددر واقع پذیرش واقعیت است.

چهار مجموعه از استراتژی های بقای بحران آموزش داده می شود: انحراف، اعتماد به نفس، آرامش ، بهبود در حال حاضر و تفکر در جوانب مثبت و منفی است.

مهارت های پذیرش عبارتند از: پذیرش رادیکال، تبدیل ذهن نسبت به پذیرش و عدم تمایل در مقابل تمایل.

4. تنظیم هیجانی
افراد مرزی و حساس ،اغلب عصبانی، به شدت نا امید، افسرده، و مضطرب هستند. این نشان می دهد که مراجعین مرزی ممکن است از کمک در یادگیری برای تنظیم احساسات خود بهره مند شوند.

 

تکنیک های رفتار درمانی  برای تنظیم احساسات عبارتند از:

• شناسایی و برچسب زدن احساسات
• شناسایی موانع وتغییر دراحساسات
• کاهش آسیب پذیری نسبت به احساسات
• افزایش هیجانی مثبت رویدادها
• افزایش تمرکز حواس به احساسات فعلی
• اقدام مخالف
• استفاده از تکنیک های تحمل زجر

 

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر )

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

 مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

 

 

 

 

 

مرکز خدمات مشاوره روانشناسی و روانپزشکی و نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


توسط کادری از اساتبد دانشگاه و بهترین متخصصین اعصاب و روان و مغز و اعصاب و چندین روانشناس بالینی و مشاور با سابقه چندین ساله درمان مشاوره روانشناسی و روانپزشکی ونوروفیدبک و بیوفیدبک و درمان صدها کودکان بیش فعال،اختلالات اضطرابی و افسردگی ، زوج درمانی (رفع اختلافات زناشویی) و … سردرد و میگرن و اختلالات خواب  و با سابقه 1.5 ساله برگزاری دوره های افزایش تمرکز و تقویت حافظه با نوروفیدبک توسط تیم درمانگر متشکل از چندین متخصص مغز و اعصاب،اعصاب و روان و روانشناس و…


خدمات تخصصی درمانی که در مرکز مشاوره آلومینا انجام می شوند شامل:

 

 

کلینیک تخصصی روانپزشکی (توسط متخصص اعصاب و روان)

دکتر نوید هنربخش (روان پزشک، عضو کمیته روان درمانی انجمن روان پزشکی، کارشناس پیشگیری از اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران)

 


کلینیک تخصصی روانشناسی :

مشاوره خصوصی خانواده با دکتر درویشی

برجسته ترین مشاور تحصیلی و خانواده در کشور

دکتر درویشی

(روان شناس و مدرس کشوری آموزش خانواده)


در حیطه :

حل تعارضات همسران ، مشاوره خانواده ،مشاوره های سازشی

 

ملاحظات دوران نامزدی ،مشاوره قبل از ازدواج و…

 

 

 

کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب

حیطه مغز و اعصاب (بیماریها و اختلالات ساختاری مغزی)  توسط متخصص مغز و اعصاب :

درمان دارویی و غیردارویی میگرن و سایر انواع سردرد (سردردهای به دنبال افزایش فشار مغزی،ضربه به سر و…)

درمان اختلالات حافظه و اختلالات یادگیری

تشنج و سایر اختلالات مغزی همراه با افت هوشیاری

ام اس (اسکلروز متعدد) از تشخیص تا درمان

سکته مغزی (بازتوانی و آموزش پیشگیری و درمان سکته)

سردرد (میگرن و…)

سرگیجه و وزوز گوش

پارکینسون ( لرزش دستها و…)

دمانس ( آلزایمر و سایر انواع فراموشی شامل دمانس عروقی و سایر علل ساختاری)

کمردرد ودرد رادیکولر

درد گردن (دیسک و آرتروز گردن)

ضایعات عروقی مغزی و نخاعی

بیماریهای عضلانی و عصبی

اختلالات خواب (بی خوابی،بی قراری پاها،بیدار شدن های مکرر شبانه و…)

نوروپاتی ها (درد و سوزش پاها و دست ها)

گزگز و درد دستها و پاها

اختلالات راه رفتن و تعادل (زمین خوردن و احساس ضعف پاها)

ترمور (لرزش)

نوار مغزی

نوار عصب عضله

 

 

نوروفیدبک و بیوفیدبک

 

شماره تماس :

02122852784


ساعات تماس :همه روزه (غیر از جمعه ها)  9 صبح الی 7 بعد از ظهر


 

 

 

کلمات کلیدی : رفتار درمانی،درمان دیالکتیکی،تکنیک های رفتار درمانی ،تکنیک تحمل زجر،DBT ،تکنیک های دیالکتیکی ،روش دیلکتیکی چیست؟ ،روش جدیدتر از شناختی – رفتاری ،تنظیم هیجانات ،افزایش تمرکز وتوجه ،تحمل ناراحتی ،اثر بخشی بین فردی،روابط بین فردی،ویژه گی های روش دیالکتیکی،گفتار درمانی دیالکتیکی،آموزش مهارت های بین فردی،شیوه قضاوت درست در زندگی،مشکلات روانی،روش درمانی جدید مشکلات روانی،روش جدیدتر از رفتاری –شناختی،مهارتهای گروهی،چگونگی کنترل هیجانات،مدیریت بحران،رفتار درمانی ،شناخت درمانی،گفتار درمانی،رفتاری – شناختی ویژه گی های DBT

Comments are closed.