حقیقتی درباره داروهای ضد افسردگی
حقیقتی درباره داروهای ضد افسردگی
اگر شما به افسردگی متوسط و شدیدد چار هستید احتمالا توسط یک پزشک یا روانپزشک داروهای ضد افسردگی برایتان تجویز شده است. هنگامی که آنها به درستی عمل کنند، باعث تسکین علائم شده و همراه با روش های دیگر مانند مشاوره بخش مهمی از درمان محسوب می شوند.
یکی از راه کارهای داروهای ضد افسردگی، تغییردر تعادل مواد شیمیایی خاص در مغز شما است و همانند تمام داروها، این تغییر می تواند باعث عوارض جانبی شود. برخی از عوارض مانند :عصبانیت، رویاهای عجیب و غریب، خشکی دهان، اسهال و به طور معمول پس از یک یا دو هفته بدن باید به داروها عادت کند وعلائم از بین برود اما اگر از بین نرفتند بهترین راه حل آن است که داروی خود را با نظر پزشک تغییر دهید. البته این گونه داروها علائم دیگری را هم در بر دارند مانند :کاهش میل جنسی.
ممکن است این علائم در همه افراد مشابه نباشد ودر هر فرد علایم خاصی نمایان شود. بسیاری از چیزها، از جمله ساختار ژنتیکی شما و یا شرایط بهداشتی موجود، می تواند در پاسخ به مصرف داروهای ضد افسردگی تاثیر گذارد.
این مهم است که اثرات جانبی داروها را بر بدنتان را به دکتر گزارش دهید وپیگیری کنید.
عوارض جانبی شایع داروهای ضد افسردگی
گاهی اوقات داروهای ضد افسردگی می تواند باعث طیف وسیعی از عوارض جانبی ناخوشایند شوند ازجمله:
• حالت تهوع
• افزایش اشتها و افزایش وزن
• از دست دادن میل جنسی و مشکلات جنسی دیگر از جمله اختلال در نعوظ وکاهش ارگاسم
• خستگی و خواب آلودگی
• بی خوابی
• خشکی دهان
• تاری دید
• یبوست
• سرگیجه
• بیقراری
• تحریک پذیری
• اضطراب
داروهای ضد افسردگی و مشکلات جنسی
یکی از عوارض جانبی شایع که اغلب در مورد آن صحبت نمی کنند کاهش علاقه در رابطه جنسی و یا کاهش توانایی ارگاسم می باشد. بیش از نیمی از بیمارانی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند کاهش میل جنسی را گزارش کرده اند.
یک راه برای مقابله با این علائم تعویض دارو توسط پزشک می باشد البته، ممکن است که تعویض داروهای ضد افسردگی موجب از بین رفتن این علائم شود. هیچگاه داروهای ضد افسردگی را بدون مشورت با دکتر خود مصرف ویا به طور ناگهانی متوقف نکنید زیرا که می تواند باعث مشکلات جدی شود.
داروهای ضد افسردگی و وزن
یکی دیگر ازعوارض جانبی داروهای ضد افسردگی، افزایش وزن است. یکی از مشکلات دانستن اینکه چه مقدار از وزن افزایش و یا از کاهش یافته است، که در نتیجه می توان به دارو نسبت داده و تا چه حد می تواند به عوامل دیگر مانند رفتارهای عادی فرد در اطراف غذا نسبت داد.
با این حال، برخی از مطالعات کاملا موثق پزشکی نشان داده اند که استفاده طولانی مدت از داروهای ضد افسردگی می تواند خطر ابتلا به اضافه وزن و بیماریهای مربوط به افزایش دیابت نوع 2 و فشار خون بالا را به همراه داشته باشد.
البته داروهای جدید معمولا ادعا می کنند که عوارض جانبی کمتری دارند.
برخی از مطالعات و شواهد داستانه گونه نشان می دهد که بوپروپیون (Wellbutrin)، که هر دو مواد شیمیایی سروتونین و دوپامین در مغز فعال است را داراست و ممکن است به احتمال کمتر،منجر به اضافه وزن نسبت به سروتونین که معمولا یک نوع مهارکننده های بازجذب انتخابی مانند سیتالوپرام (نقل قول)، سرترالین (SSRIs) پاروکستین (پاکسیل) است شود.
داروهای ضد افسردگی و خواب آلودگی
داروهای ضد افسردگی خاص بیشترین نیروی آنها اغلب احساس خواب آلودگی است . داروهای ضد افسردگی دیگر علاوه بر خواب آلودگی به عنوان یک عارضه جانبی ممکن است برای افرادی اغلب اضطراب ایجاد کند.
به عنوان مثال داروهایی مانند : میرتازاپین (Remeron) که می توانند باعث افزایش وزن و خواب آلودگی شوند، ممکن است برای بیمارانی که مشکل خواب دارند یا وزن از دست داده اند تجویز شود.
داروهای ضد افسردگی وگفتار درمانی ومشاوره
علاوه بر عوارض جسمی، بیماران دردوره نقاهت ممکن است تجربه چالش های جدید را داشته باشند.
گاهی اوقات مردم قبل ازاینکه درمان شوند علائم بهتری دارند وآنها به زمان طولانی تری نیاز دارند تا انرژی عاطفی خود را باز یابند وبا مشاوره های فردی می توان آنها را از نظر جسمی تخلیه کرد.
به میزان کمتر، حتی مصرف قرص می تواند یک محیط پرتنش جدید را برای فرد افسرده ایجاد کند.
هنگامی که بیماران احساس بهتری را در خود احساس می کنند می توان آنها را به بیان احساسات و رفتار در گفتار درمانی وجلسات مشاوره تشویق کرد.
داروهای ضد افسردگی و ارتباط آن با خود کشی
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دستور داده است که سازندگان داروهای ضد افسردگی دقت بیشتری داشته باشند.چرا که کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و اختلال روانی دیگر که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند ممکن است در معرض خطر افزایش افکار خودکشی قرار گیرند به ویژه در طول ماه اول درمان آنها باید به دقت تحت نظارت باشند.
خطر در بیماران مسن ترهم دیده شده است و اگربیش از سن 65 سالگی باشند، در واقع ممکن است کمتر در معرض خطر خودکشی در هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی باشند.
داشتن افکار خودکشی در حال مصرف یک داروی ضد افسردگی اثر جانبی جدی تلقی میشود و نیازاست تا پزشک مربوطه را در اسرع وقت در جریان قرار داد .
مطالعات نشان داده است که موثر ترین درمان برای افسردگی استفاده از داروهای ضد افسردگی ومشاوره رفتاری – شناختی می باشد.
مترجم : مریم عبداللهی (روانشناس)
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.
خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر
مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی رواندرمانی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.
کلمات کلیدی: افسردگی،افسردگی در زنان،علت افسردگی،درمان جدید افسردگی،دارو درمانی،نقش دارو در افسردگی،عوارض دارو،عواض داروهای افسردگی،بی خوابی ،درمان بی خوابی،اختلالات جنسی،خودکشی،علت خود کشی ،مشاوره رفتاری-شناختی،بوپروپیون،سرترالین،میرتازاپین،سیتالوپرام،یبوست،علائم افسردگی،تاری دید،سیتالوپرام،کاهش وزن،افزایش وزن،سرگیجه،خشکی دهان
نوروفیدبک (جدیدترین درمان افسردگی)
افسردگی چیست ؟
شرح علائم و نشانه های افسردگی
1) تغييرات در احساسات و ادراکات:
– گریه مکرر در طول روز يا احساس خلاء عاطفی احساسی شدید
– ناتواني از لذت بردن از چیزهایی که قبلا برای فرد لذت بخش بوده
– احساس نا اميدي و بي ارزشي
– احساس افراطي گناه يا سرزنش مکرر خود
– فقدان صميميت نسبت به نزدیکان
– احساس بد در مورد آینده و حال (پیش بینی آینده تاریک)
– احساس درماندگي
– افکار خودکشي
– غمگيني، اضطراب، خشم و ديگر عواطف ناخوشايند به صورت غیر قابل کنترل
2) تغييرات در رفتار و نگرش:
– فقدان علاقه به فعاليت هاي قبلي و کناره گيري از ديگران
– غفلت از مسئوليت ها و توجه نکردن به ظاهر شخصي
– تحريک پذيري و به آساني دستخوش خشم شدن
– فقدان انگيزه به منظور پيگيري اهداف
– نارضايتي کلي از زندگي
– کاهش توان حافظه، ناتواني در تمرکز، بلا تصميمي و آشفتگي
– تغييرات شناختي
– کاهش توانايي رويارويي با مسائل روزمره
3) تغييرات جسماني و شکايات بدني:
– خستگي مزمن و فقدان انرژي
– فقدان کامل اشتها يا خوردن اجباري
– بي خوابي، بيداري زود هنگام صبحگاهي يا خواب بيش از حد
– سردردها ، پشت دردها و ساير شکايات مشابه بدون دليل
– مشکلات گوارشي شامل درد معده، تهوع، اشکال در هضم و تغيير در کارکردهاي روده اي مثل يبوست
– چرخه هاي نامنظم قاعدگي
– کاهش يا افزايش غير متعارف وزن
– فقدان يا کاهش تدريجي ميل جنسي
در درمان افسردگی دو نوع رویکرد درمانی وجود دارد : روش مبتنی بر دارو درمانی و روش مبتنی بر روش های غیر دارویی
در نقشه مغزی افراد افسرده نشانههای مختلفی دیده میشود که بعضی از آنها عبارتند از:
افزایش یا کاهش فوقالعاده در فعالیت امواج بتا و آلفا در سراسر یا بخشی از مغز؛ کاهش یا افزایش موج دلتا؛ کاهش یا افزایش غیرطبیعی کوهرنس و … . استفاده از نوروفیدبک منجر به انجام اصلاحات در الگوی امواج مغزی افراد افسرده میگردد. تغییر در میزان سروتونین و نوراپینفرین که دو انتقالدهنده عصبی هستند از علل بروز افسردگی است.
نقل و انتقالات انتقالدهندهها از مباحث مربوط به شیمی مغز است.
نکته در اینجاست که تغییر در شیمی مغز به تغییر در امواج، و تغییر در امواج به تغییر در شیمی مغز میانجامد. لذا استفاده از نوروفیدبک و اصلاح الگوی امواج مغزی سبب ایجاد تعادل در نقل و انتقالات مواد شیمیایی مغز میگردد.
نوروفیدبك ساز و كار اصلی كه مغز به آن وسیله برانگیختگی فیزیولوژیك را كنترل میكند تحت كنترل درآورده و مكانیزم برانگیختگی را طبیعی میسازد. این روش صرفنظر از علت افسردگی اثربخش است.
در طی درمان مراجعه کننده ممكن است متوجه شود كه لازم است استفاده از داروهای ضدافسردگی یا محرك را كاهش دهد كه به هر حال باید از نظر دوز دارو در طی درمان تحت نظر متخصص باشد.
در مرکز نوروفیدبک آلومینا ابتدا بیمار توسط متخصص مغز و اعصاب ویزیت می شود و در صورت نیاز و تشخیص پزشک برای ایشان نوروفیدبک تجویز می شود
جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا تماس بگیرید یا در سایت ثبت نام کنید.
Comments are closed.