تاثیر جیوه و سرب بر تشدید علائم بیش فعالی

 

تاثیر جیوه و سرب بر تشدید علائم بیش فعالی

کودکان و نوجوانانی که در معرض جیوه و سرب قرار می گیرند در معرض خطر ابتلا به بیش فعالی هستند

مسمومیت با سرب و جیوه

یک مطالعه جدید نشان می دهد که کودکانی که در معرض برخی از فلزات سنگین مانند سرب وجیوه قرار می گیرند خطر ابتلا به بیش فعالی در آنها افزایش می یابد.
در این مطالعه حدود 300 کودک ازمردمان اسکیمو که در شمال کبک، کانادا متولد شده بودند شرکت کردند. یکی از منابع اصلی پروتئین در رژیم غذایی آنها، گوشت نهنگ بلوگا است که میزان جیوه را در کودکان اینوییت افزایش می دهد.

 

سرب و جیوه سموم قوی هستند و برای مغز در حال رشد کودکان ، خطرناک می باشد. مطالعات انجام شده بر روی کودکان مبتلا به مسمومیت با جیوه نشان می دهد که آنها با مهارت های زبانی، توجه و هماهنگی و همچنین مشکلات دیگردچار مشکل هستند وهمین طور سرب بر یادگیری و حافظه نیزتاثیر می گذارد.
محققان یک نمونه از خون بند ناف کودکان منطقه اینوییت را در هنگام تولد در مقابل  طیف وسیعی از آلاینده های زیست محیطی و مواد مغذی مورد آزمایش قرار دادند.

سالها بعد، هنگامی که کودکان بین سنین 8 و 14 سال بودند، محققان از معلمان آنها خواستند تا پرسشنامه ای را در مورد رفتار آنها پرکنند.
حدود 14 درصد از کودکان در این مطالعه رفتار بی توجهی که مربوط به اختلال کمبود توجه در بیش فعالی است (ADHD) را داشتند.

جیوه و سرب و علائمی که به بیش فعالی( ADHD ) مرتبط می باشد عبارتند از:

کودکان با بالاترین غلظت جیوه در خون بند ناف خود دچار مشکلات زیاد در زمینه توجه ،تمرکز بودند.

 

احتمال دارد که  آنها حدود سه برابر بیشتر نشانه های بیش فعالی را از نظر معلمانشان داشته باشند ،حتی چیزهایی که مربوط به (ADHD) بیش فعالی است مثل : وزن کم هنگام تولد و یا دخانیات مادر در دوران بارداری نیز با این مسئله مرتبط می باشد.

بسیاری از زنان در سنین باروری در ایالات متحده آمریکا، سطح جیوه خونشان حدود یک سوم  بالاتر می رود .

 

قرار گرفتن جنین در معرض جیوه :

مطالعات دیگری که برای ارتباط بین در معرض جیوه قرار گرفتن وعلائم( ADHD ) بیش فعالی در جنین انجام گرفته است ، اما نشانه های روشنی که این گفته را اثبات کند وجود ندارد.

اما مطالعه ای که بر روی کودکان در جزایر فاروانجام گرفته است ( جایی که پستانداران دریایی مثل نهنگ ها جزء مواد غذایی اساسی در رژیم غذایی این افراد هستند)  نیز نشان داده است که در کودکان سنین مدرسه ویا  قبل از تولد که در معرض سطوح بالایی از فلزات سنگین قرار دارند دارای مشکلات توجه هستند.

بنابراین در مطالعات مشخص شده است که مادران بارداری که منبع غذایی اصلی آنها ،غذاهای دریایی می باشد ممکن است جیوه بیشتری را از طریق مصرف ماهی دریافت کنند و بیشتر در معرض جیوه هستند با وجود اینکه خود ماهی سرشار از اسیدهای چربی است که برای رشد سلولهای مغز مفید می باشند.

 

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر


خدمات روانشناسی

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.


کلمات کلیدی : جیوه،سرب،اثرات سرب بر روی ذهن،اثرات جیوه بر روی مغز،ارتباط جیوه وسرب با علائم بیش فعالی،علت تشدید علائم بیش فعالی،رژیم غذایی برای بیش فعالی،رژیم غذایی عاری از سرب وجیوه،رژیم غذایی مناسب،تاثر سرب بر جنین، تاثیر جیوخ بر جنین،مادران باردار،ماهی ،اسیدهای چراب،عوارض جیوه بر بدن،عوارض سررب بر بدن

Comments are closed.