سندرم پای بیقرار (RLS) چیست؟ و درمانش چگونه است؟

 

سندرم پای بیقرار (RLS) چیست؟

 

سندرم پاهای بیقرار

 

سندرم پای بی قرار (RLS) یک بیماری عصبی است که موجب می شود که افراد تقریبا حرکت غیرقابل کنترل پا داشته باشند.

این حالت معمولا در رختخواب در شب رخ می دهد، و یا زمانی که دچار استرس هستند  بیشتر رخ می دهد.

10 درصد از افراد چنین حالتی را در برخی از زمانها در زندگی خود دارند.

علائم می تواند از خفیف تا شدید متفاوت باشند. اغلب در افراد مسن یا میانسال با حالت شدید رخ می دهد.

چه عواملی باعث به وجود آمدن سندرم پای بی قرار(RLS) می شود؟

علت آن ناشناخته است اما در خانواده افراد نیز دیده شده است ودر افراد میانسال و زنان باردار به احتمال زیاد بیشتر دیده می شود.
برخی از داروها از جمله برخی از داروهای ضد افسردگی می تواند باعث سندرم پای بی قرار شود.

 

افراد مبتلا به کمبود آهن، کم خونی، بیماری های کلیوی، دیابت،بیماری پارکینسون، آسیب عصبی، مشکلات عضلانی و یا بیماری ریوی بیشتر شانس داشتن این سندرم را دارند. دخانیات، کافئین و الکل نیز بی تاثیر نیستند.

علائم سندرم پاهای بی قرار(RLS ) چه هستند؟

خارش، سوزش و یا احساس خزنده عمیقی در پاها که مانع از خوابیدن می شود.معمولا، هر دو طرف بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. علائم می تواند به طور موقت بهتر شود اما چون مانع از خواب عمیق در افراد می شود آنها در طول روز احساس خستگی می کنند.

چگونه سندرم پاهای بی قرار(RLS) تشخیص داده می شود؟

معمولا پزشک می تواند از روی علائم تشخیص دهد. پزشک ممکن است یک آزمایش خون مانند کمبود اهن را تجویز کند. اگر RLS شدید باشد، پزشک ممکن است پیشنهاد گذراندن یک شب در آزمایشگاه خواب را بدهد تا تمامی علائم ونشانه های خواب را تحت کنترل بگیرد.

چگونه RLS درمان می شود؟

درمان با هدف کاهش علایم صورت می گیرد .اغلب، یک درمان ترکیبی از خود فرد و دارو انجام میگیرد. برخی داروها بهتر از خود افراد تاثیر گذارند. اجتناب ازکافئین، سیگار و الکل ممکن است سودمند باشد.
اگر نشانه ها شدید و درمان موثر واقع نشد به یک متخصص در اختلالات خواب و یا یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

بایدها و نبایدها درسندرم اختلالات خواب ( RLS ) شامل:

رعایت عادات وبهداشت خواب

انجام ورزش به طور منظم.

تکنیک های تمدد اعصاب، مثل : مدیتیشن، یوگا و بیوفیدبک. بیوفیدبک روشی است که به شما کنترل پاسخ های ناخودآگاه را آموزش میدهد.
راه رفتن و یا کشش، حمام گرم، ماساژ پاها

ازکافئین، محصولات توتون و تنباکو و یا الکل استفاده نکنید زیرا اینها ممکن است علائم را بدتر کنند.

 

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

 

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.


کلمات کلیدی : سندرم پای بی قرار،علت تکان دادن پا،درمان سندرم پای بی قرار،چطور تکانهای پا را کنترل کنیم،درمان تکان دادن پا،ورزش های مناسب برای سندرم پای بی قرار،بهداشت خواب در درمان پای بی قرار،تشخیص سندرم پای بی قرار،علائم سندرم پای بی قرار،تاثیر یوگا در تکان دادن پا،تاثر ورزش در پاهای بی قرار،تاثیر بیوفیدبک در درمان پای بی قرار

Comments are closed.