کودکان مبتلابه اختلال ترس اجتماعی(کودکان خجالتی)، درمانی مؤثرترازدارو درمانی

کودکان مبتلابه اختلال ترس اجتماعی، درمان مؤثرترازدارو درمانی


دریک تحقیق انجام شده توسط NIMH    کشف شده است که برنامۀ درمانی برای درمان و تشخیص اختلال ترس اجتماعی طراحی شده و این برنامه به این گونه کودکان جهت درمان نشانه های این نوع فوبی بیشتر از داروی ضد افسردگی فلوکسیتین  ( پروزاک) کمک می کند این تحقیق در دسامبر2007 در مجلۀ آمریکایی آکادمی روان پزشکی کودک و نوجوان به چاپ رسیده است ترس از اجتماع ( فوبی اجتماع گریزی ) اختلال اضطراب نیز نامیده می شود که ترس افراطی از جامعه و موقعیت های اجتماعی ، دیده شدن توسط دیگران وتحت قضاوت قرار گرفتن و آشفته بودن می تواند از مشخصه های آن باشد .

همچنین افرادی که دچار این اختلال هستند ممکن است علائم جسمی مانند طپش قلب ، تعریق زیاد ، یا برافروختگی چهره ، لرزش ، تهوّع ، وسایر نشانه ها را بروز دهند .

خجالت زدگی در این اختلال خیلی بیشتر از سایر مواقع است و می تواند در فعالیتها و توانایی های فرد اختلال ایجاد کند این گونه کودکان از فعالیتهای روزمره و حضور در موقعیّتهای عادی مانند بازی با سایر کودکان ، خواندن در کلاس و صحبت با بزرگترها پرهیز می کنند دکتر Debirah Beidel   از دانشگاه فلوریدای مرکزی و همکارانش 139 کودک 17-7  ساله را بصورت تصادفی انتخاب کرده و دریکی از سه گروه آزمایشی درمان اثر بخشی  اجتماعی ( SET-C ) ، فلوکسیتین  و دارو نما ( قرص شکر ) انتخاب کرده و رده بندی کردند .

SET-C شامل مراحل درمان فردی یا گروهی به همراه یک درمان فشرده برای کاهش اضطراب اجتماعی کودک و افزایش مهارتهای اجتماعی آنان می شد.

داروهای ضد افسردگی مانند فلوکسیتین و سایر مهار کننده های انتخابی باز جذب سروتونین می شد که برای درمان این نوع فوبی در بچه ها عموماً استفاده می شد و نتایج مطلوبی داشت . طی 12 هفته پیشرفت بچه ها از طریق گزارشات خود آنان و والدین و ارزیابان مستقل بررسی می شد.

Beidel وهمکارانش دریافتند که 79 درصد بچه های گروه SET-C به درمان جواب داده در حالی که 36 درصد گروه فلوکسیتین و 6 درصد گروه دارونماها به درمان پاسخ دادند . علاوه براین وقتی بچه ها درست بعد از پایان برنامه ارزیابی می شدند 53 درصد گروه SET-C   ملاکهای فوبی را بروز ندادند  در عوض 21 درصد گروه فلوکسیتین و 3 درصد گروه دارو نما این نتیجه را نشان دادند .

درحالت کلّی محققان فهمیدند که SET-C    و فلوکسیتین به بچه ها در غلبه کردن براین اختلال  بیشتر کمک می کنند .

ودر گروه فلوکسیتین به اندازۀ گروه SET-C    پاسخ مثبت نداده بودند و تقریباً هر دو گروه پس از یک سال پاسخ یکسانی نشان دادند . اما SET-C به بچه ها در غلبه بر ترسشان ، بهبود مهارتهای اجتماعی و توانایی های عادی ، رفتارهای مداخله ای بیشتر کمک کرده و مؤثرتر بوده است.

تهیه و تنظیم :  سیده مژگان صالحی (روانشناس و مشاور)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درماناختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.

Comments are closed.