چرا استرس ،یادگیری را کاهش میدهد؟

یادگیری و استرس


woman

قبل از امتحانات و در شرایط بحرانی، ما باید قادر به یادگیری باشیم. با این حال، اضطراب حادامتحان و وحشت باعث محاصره یادگیری و کاهش عملکرد حافظه میشود.

 

دانشمندان از موسسه روانپزشکی ماکس پلانک در مونیخ،درحال حاضر توانسته اند کشف مکانیسمی که مسئول این کاهش شناختی میشود، که عملکرد مستقل از هورمون های استرس است. در مطالعات حیوانی، محققان نشان می دهند که استرس ،مربوط به کاهش پروتئینی که در ناحیه ای از هیپوکامپ (منطقه ای از مغز است که نقش محوری در یادگیری دارد) است می باشد.

 

این کمبود پروتئین خاص منجر به تغییرفعالیت نورونی میشود وبه دنبال آن ،تخریب در عملکرد یادگیری حیوانات صورت میگیرد.

کلاوس واگنر، یک دانشمند در موسسه روانپزشکی ماکس پلانک، رفتار مربوط به یادگیری رااز موش هایی که به استرس شدید مواجه شده بود را مورد مطالعه قرار دادند. او حیوانات را در معرض استرس اجتماعی و فشاری که غالبا توسط انسان تجربه کرده بودند قرار داد. موش نر در قفس به عنوان عضو تهاجمی به مدت پنج دقیقه قرار داده شد. موش قادر به فرار از قفس بود اما تحت فشار شدید هم بود که این با اندازه گیری هورمون های استرس در خون اثبات شد.

پس از یک دوره هشت ساعتی ، رفتار حیوان مورد بررسی قرار گرفت. در حالی که انگیزه، فعالیت و عملکرد حسی در این زمان دچار اختلال شد، کاهشی آشکاردر رفتارهای مربوط به یادگیری نشان داده شد. تنها پنج دقیقه وضعیت استرس اجتماعی کافی بود تا عملکردحیوان مختل شود.

محققان در موسسه ماکس پلانک سعی کردند که با کنترل غلظت پروتئین مربوطه از طریق تعامل با

یرنده های عصبی دیگر در هنگام استرس ، کاهش آن را کنترل کنند.

 

ماتیاس اشمیت، رهبر گروه تحقیقاتی در موسسه روانپزشکی ماکس پلانک تفسیر نتایج را به شرح زیر اعلام کرد: “با مطالعات ما وتنظیم گلوتامات (واسطه ارتباطی در هیپوکامپ که به طور مستقیم درکنترل رفتار مستقل از هورمون های استرس می باشد نقش دارد) در بیشتر قسمت ها، مولکول هومر-1 نقش کلیدی را در این فرآیند بر عهده داشت “.

 

تهیه و تنظیم : مریم عبداللهی ( روانشناس، مشاور و درمانگر)

انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

کلمات کلیدی:علت کاهش یادگیری،افزایش یادگیری،استرس،درمان استرس،رابطه استرس بر یادگیری،عملکرد یادگیری هنگام داشتن استرس،هیپوکامپ،نواحی موثر مغز در ایجاد استرس،درمان استرس بدون دارو،داروی موثر در درمان استرس،روش های غیر دارویی درمان استرس،بیوفیدبکدر درمان استرس

Comments are closed.