دانستن سبک زمانی همسران بیش فعال/کم توجه!

 

دانستن سبک زمانی همسر

سبک زمانی

بنیاد اصلی هر رابطه، وقت صرف کردن با هم و تصمیم گیری در مورد چگونگی استفاده از زمان برای اینکه زمان های بیشتری را با هم و در کنار هم باشید ویا در مورد مسائلی همچون مسائل مالی ، روابط جنسی  و… می باشد ،اما وقتی یکی از زوجین ، دارای اختلال نقص توجه بزرگسالان (ADD ADHD) است، مدیریت زمان می تواند به عنوان یک مشکل بزرگ در بخشی از زندگی زناشویی تبدیل شود.

روانپزشکی بنام دونالد دییویس ،تفاوت زمان  را یک مسئله مهم بین  زوج ها دانسته وی بیان می کند که پس از سالها مشاوره با این افراد دیده شده که آنها هنوز با درک زمان وزمان واکنش ، مشکل دارند.

 

در کارگاه های آموزشی به زوجین آموزش می دهند که به چه صورت تنش را کاهش دهند وبرنامه ریزی ومدیریت زمان داشته باشند.

در کارگاه اخیر، دکتر دیویس برای زوجین ، یک تمرین ساده در رسم نمودار زمان مطرح شد . او برای اولین بار از شرکت کنندگان خواست تا به پیش بینی یک رویداد ساده که در زندگی روزمره اتفاق می افتد بپردازند ، در واقع می خواست تا آنها به تصویر سازی ذهنی بپردازند وزندگی خود را بر پایه طرح زمانی خاص و مناسب برنامه ریزی کنند.

 

به همین طریق می توان به همسران یاد داد که با استفاده از یک جدول برنامه ریزی در مورد فعالیت ها می توان زمان رسیدگی به کارها را هماهنگ کرد ووقت بیشتری را نیز به همسرانشان اختصاص دهند.

 

به علت یک سری رفتارهای اشتباه در افراد بیش فعال بزرگ سال ،از درک زمان ویا ادراک آن گریزانند وآنها عبارتند از :

به تعویق انداختن ، گم کردن وسایل به علت بی توجهی ،انجام کارهایی در جهت اشتباه و… وهمسران آنها باید یاد بگیرند که چطور با این افراد ارتباط برقرار کرده تا رابطه آنها کمتر منجر به تنش شود.

مردم به طور کلی فرض می کنند که باید به طور مشابه ، فکر کرد ویا کاری را انجام داد وهمین طرز تفکر ،منجر به قضاوت های منفی در مورد تفاوت افراد می شود.همین مسئله در میان زوجین زیاد اتفاق می افتد. ومنجر به مشکلات بین همسران می شود.

اکثریت مردم در مورد زمان به عنوان یک روش خطی فکر می کنند ،به طوری که آنها تمایل دارند که یک برنامه ریزی  خوبی در مورد برنامه ریزی و بودجه بندی زمان داشته باشند، اما این تنها راهی نیست که آنها فکر می کنند .

 

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر


خدمات روانشناسی

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.


کلمات کلیدی : آکنه،درمان آکنه، جوش ،جای جوش،درمان جوش، ارتباط بیش فعالی با آکنه،علت آکنه در نوجوانی، تاثیر آکنه در بیماری روانی،علائم مشترک آکنه با بیش فعالی

 

 

 

 

جدیدترین و مطمئن ترین روش درمان


اختلال بیش فعالی کم توجهی کودکان و بزرگسالان


 

اگر علائم و نشانه های مشکل بیش فعالی و کمبود تمرکز را نمیدانید ابتدا اینجا کلیک کنید  (تست سنجش بیش فعالی کمبود توجه در بزرگسالان ، تست سنجش پیش فعالی کمبود تمرکز در کودکان ) و سپس در صورت مثبت بودن تست تشخیصی ادامه صفحه را بخوانید

 

 

امروزه نوروفیدبک به عنوان یکی از مؤثرترین روشهای درمانی و جایگزین دارو های شیمیایی در کودکان دچار بیش فعالی یا همان ADHD شناخته شده است. هدف از درمان بوسیله این روش این است که به کودک بیاموزیم چطور می تواند رفتارهای مغزش را تغییر دهدو در نهایت عملکردهای مربوط به بیش فعالی را از بین ببرد.

این به این معنی است که کودک شما می تواند به مغز خود بیاموزد که بیش فعال نباشد!

بیوفیدبک مانند آینه ای است که عملکرد مغزمان را که به طور عادی ما از آن آگاه نیستیم ، به نمایش در می آورد و به ما می آموزد تا اطلاعاتی راجع به وضعیت بیولوژیک مغز خود بدست بیاوریم و از این اطلاعات جهت کنترل ارادی فعالیت های مغزمان استفاده کنیم.

نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که می تواند جهت آموزش کودکان دچارADHD جهت تغییر رفتارشان استفاده شود. به این صورت که دستگاه اطلاعات الکتریکی مغز کودک و امواج مغزی او را ثبت می کند و  با ثبت امواج و تقویت امواج مثبت و مفید، نوروفیدبک انجام می شود و کودک می آمزد که چطور می تواند بیشتر توجه و تمرکز داشته باشد.

حال این امواج مغزی که در نوروفیدبک روی آنها کار می شود، چه هستند و چگونه کار می کنند؟

هر فرد نرمال 4 دسته موج مغزی دارد که عبارتند از:

 

موج آلفا در زمان آرامش و relaxation فعالیت بسزایی دارد.

موج بتا سریع ترین موج مغزی است و در مواقع توجه و تمرکز فعالیت زیادی دارد. موجی به نام SMR نیز وجود دارد که زیرمجموعه ای از موج بتا است و زمانی که فرد برای انجام یک فعالیت کاملاً فوکوس کرده فعال است.

موج تتا در زمانی که فرد در حال به خواب رفتن است و یا افکار پوچ و بی هدفی دارد فعال است .

موج دلتا کندترین موج مغز است و در هنگام خواب عمیق فعال ترین موج است.

وقتی یک کودک نرمال تلاش می کند مطلبی بخواند یا روی موضوعی تمرکز کند، امواج بتا در مغزش افزایش می یابد، اما در کودکان بیش فعال، این اتفاق نمی افتد و به جای افزایش موج بتا، موج تتا در مغزشان افزایش می یابد (موج افکار پوچ) ، و این به این معنی است که این کودکان نمی توانند به اندازه کودکان دیگر تمرکز کنند.


آیا نوروفیدبک به راستی روش مؤثری است؟

وقتی کودک بیش فعال نیاز به توجه دارد، به جای افزایش موج بتا در مغزش، موج تتای او بالا می رود و در دستگاه EEG بالا بودن موج تتا نسبت به بتای او ثبت می شود. در جلسات نوروفیدبک درمانی، به کودک می آموزیم که چگونه موج بتای خود را بالا بیاورد. معمولاً بعد از 30 جلسه درمان، کودک کاملاً می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند . علاوه بر بهبود توجه و تمرکز در کودکان، علائم دیگر بیش فعالی نیز در کودک کمرنگ می شوند. این بهبودی، قابل مقایسه با زمانی است که کودک در حال مصرف روزانه  4 قرص ریتالین است.

در کودک تحت درمان با دارو، با پایان نیمه عمر دارو در بدن، علائم برمی گردد اما زمانی که کودک می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند، علائم خاموش می شوند و این بهبودی دائمی است ، و بدان معنی است که وقتی جلسات درمانی کامل شد، کودک شما فردی نرمال خواهد بود و این نکته وجه تفاوت نوروفیدبک با سایر روش های درمانی است.


آیا این روش علمی است؟ روش نوروفیدبک از حدود 4 سال پیش توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( معتبرترین سازمان جهانی پزشکی) جهت درمان بیش فعالی ،کم توجهی مورد تایید قرار گرفته است.

مقاله نوروفیدبک  در درمان کودکان بیش فعال و مقایسه آن با درمان دارویی (ریتالین) :

http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/5791387V1107.pdf


آیا نوروفیدبک محدودیت و عوارضی نیز دارد؟

در مورد عوارض احتمالی جانبی این روش در 30 سال گذشته مطالعات بسیاری انجام شده و خوشبختانه هیچگونه عارضه جانبی برای این روش درمانی ذکر نشده است، این در حالی است که درمورد داروهای شیمیایی مثل ریتالین لیست بلند بالایی از عوارض گزارش شده است(برای مشاهده عوارض ریتالین اینجا کلیک کنید)


آیا در آمریکا و سایر کشورهای پیشرفته از نوروفیدبک در درمان کودکان بیش فعال کم توجه استفاده می شود؟

در آمریکا  بیش از 1000 مرکز نوروفیدبک وجود دارد که این رقم در 5 سال گذشته از کمتر از 100 مرکز به این تعداد رسیده که این موضوع خود حاکی از میزان اهمیت و محبوبیت این روش درمانی در کشورهای پیشرفته می باشد .


متاسفانه تنها مشکل این روش این است که نوروفیدبک و بیوفیدبک به دلیل هزینه نسبتا زیاد نسبت به دارو درمانی حتی در کشورهای پیشرفته ، فقط توسط قشر مرفه جامعه استفاده می شود، و عملا بخش زیادی از جامعه به دلیل مشکلات مالی از این درمان محرومند و خانواده ها مجبورندسالها مصرف  داروهای شیمیایی را برای کودکان بیش فعال خود تحمل کنند! و با وجود اگاهی از عوارض این داروها چاره ای جز پذیرش نداشته باشند!  لذا ما در مرکز نوروفیدبک آلومینا سعی کردیم با کم کردن هزینه نوروفیدبک (تا 10 برابر کمتر از هزینه متعارف در دنیا و چندین برابر کمتر از هزینه متعارف در ایران) ،امکان استفاده از آن را برای کلیه اقشار فراهم نمائیم.

نکته ای که باید به آن توجه شود این است که برای ادامه جلسات نوروفیدبک، کودک باید انگیزه داشته باشد و اگر کودک در سن مناسبی نباشد، خسته می شود و انگیزه ادامه درمان را نخواهد داشت. اگر سن کودک خیلی پایین باشد، نمی تواند همکاری مناسبی داشته باشد و در سنین بالا نیز  مغز دیگر توانایی یادگیری و تغییر را تا حدودی از دست می دهد لذا بهترین سن توصیه شده برای این درمان حداقل سن 5 سال و حداکثر سن 35 سال می باشد.

در مرکز نوروفیدبک آلومینا خدمات درمانی بوسیله روش نوروفیدبک  در کودکان بیش فعال انجام می شود و شما می توانید با پر کردن فرم تشکیل پرونده و سپس انجام جلسات درمانی، از این درمان جهت بهبود بیش فعالی کودکتان بهره ببرید.

 

کلمات کلیدی : بزرگسالان بیش فعال،بیش فعالی در بزرگسالی،روابط زناشویی،مشکلات شایع در ازدواج افراد بیش فعال، برنامه ریزی،داشتن زمانبندی مناسب برای درک زمان در بیش فعالی ،چطور همسر مناسبی باشیم، چطور همسر بیش فعال خود را درک کنیم،آیا ازدواج افراد بیش فعال صحیح است؟، آیا افراد بیش فعال می توانند ازدواج کنند؟،علت عدم درک زمان در افراد بیش فعال

Comments are closed.