چرا وزوز گوش داریم؟ درمان وزوز گوش چیست؟
آیا گوش هایتان زنگ می زند؟
وزوز و زنگ گوشهایتان را بخوبی کنترل کنید.
زنگ گوش عموماً به عنوان صدای زنگ در گوشها تشریح می شود، اما برخی مردم آن را به شکل صدای غرش ، تیک تیک ، صدای هیس یا وزوز در گوش می شنوند. برای برخی مردم فقط کمی آزاردهنده است. برای دیگران ، ممکن است با خواب تداخل کند و تا جایی پیش رود که منبعی برای نگرانی هیجانی و روانی شود.
هر ساله حدود 1 نفر از هر 10نفر در سراسر کشور دوره هایی از زنگ زدن گوش دارند که بیش از 3 ماه طول می کشد. زنگ زدن گوش بیماری نیست. در عوض ، علامتی است از اینکه سیستم شنوایی شما دچار مشکل می باشد.مشکل ممکن است جایی درون گوش شما ، در عصبی که گوش درونی را به مغز متصل می کند و یا در بخششهایی از مغز که احساس شنوایی را می سازند ، باشد.
دانشمندان هنوز بطور کامل مطمئن نیستند که در سیستم شنوایی چه اتفاقی می افتد که موجب زنگ زدن گوش می شود. اما به هرحال شبکه های سلول عصبی که صدا را پردازش می کنند ، حتی وقتی صدایی وجود ندارد، تعادل را به شکلی از بین می برند که موجب ایجاد توهم صدا می شوند.
از آنجایی که زنگ زدن گوش از فقدان شنوایی گرفته تا فشار خون بالا در درمان ، ممکن است بنا به علل گوناگونی ایجاد شود، تشخیص علت یا علل آن خود یک چالش است .برای بسیاری از مردم زنگ زدن گوش بدون دلیل آشکار رخ می دهد.
اگرچه درمانی برای زنگ زدن وجود ندارد، درمانهای متعددی تحمل آنرا آسانتر می کنند. سمعک ها به افرادی که افت شنوایی همراه با زنگ زدن دارند ،کمک می کنند. رفتار درمانی همراه با مشاوره به مردم کمک می کند یاد بگیرند چگونه با این صدا زندگی کنند. مبدل های صدای فرسایشی (وسایل الکترونیکی کوچکی که درون گوش جای می گیرند) از صدای نرم و خوشایندی برای کمک به پوشاندن زنگ گوش و آرامش دادن بهره می گیرند.
برخی افراد مبتلا به زنگ گوش از مبدل های صدایی رومیزی برای آرامش یافتن و به خواب رفتن استفاده می کنند.داروهای ضد افسردگی و اضطراب برای بهبود خلق و بهبود الگوهای خواب تجویز می شوند.بیشتر پزشکان ،با توجه به شدت زنگ زدن گوش وفعالیت های روزانه ای که تحت تأثیر قرار می دهد ، مجموعه ای از این درمانها را پیشنهاد می کنند.
پژوهشگران درباره راههای جدید درمان زنگ زدن گوش کار کرده اند. یک پژوهش حامی NIH به تازگی پرسنل مستخدم و بازنشسته نیروهای مسلح آمریکا را ،به منظور آزمودن اثربخشی یک درمان تجربی برای زنگ گوش ، بکار گرفته است. سربازان با صدای بلندی مواجه شدند (از جمله انفجار بمب ) که در اثر آسیب به بافت شنوایی در مغز و گوش ،زنگ ایجاد می کرد .در حقیقت، زنگ گوش یکی از رایج ترین آسیب های نیازمند به پیگیری بین نظامیان بازگشته از عراق و افغانستان است.درمان تجربی در این مطالعه شامل مشاوره آموزشی همراه با ابزار مبدل صوت می شد.
رویکردی که در کوشش های اولیه نویدبخش بود و به نظر می رسید ، آزار زنگ گوش و اثراتش بر زندگی فرد را کاهش دهد، درمان بازآموزی زنگ گوش نامیده می شود.
اگر بیش از سه ماه زنگ زدن درگوشتان دارید، با پزشکتان صحبت کنید. پزشک شما درباره علایم از شما سؤال می کند و برای یافتن علل احتمالی گوش شما را نگاه می کند.ممکن است شما به یک متخصص گوش و حلق و بینی(متخصص در امور گوش و حلق و بینیENT ) به منظور ارزیابی های بعدی، ارجاع داده شوید.
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.
خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر
مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی،بیش فعالی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.
جدیدترین درمان وزوز گوش
معرفی:
وزوز گوش ، ادراک ذهنی شنوایی بدون منبع فیزیکی خارجی است.
هر چند فیزیولوژی عصبی آن هنوز ناشناخته است ولی آسیب سلولهای مویی شکل در قسمت حلزونی میتواند باعث محرومیت از سلولهای عصبی در سیستم شنوایی وسازماندهی مجدد از نقشه عملکرد قشر مغز شود.
گوش این بیماران به دلیل محرومیت نورون های قشری از فرکانس خاص،میتواند نسبت به فرکانس های اطراف ، حساس شوند این فرضیه منجر شد تا دورمن وهمکارانش به آزمایش فعالیت خودبه خودی الگوهای شنوایی ومناطق شنوایی در مغز افراد مبتلا به وزوز گوش مزمن با استفاده از مگنت آنسفالوگرافی و الکتروآنسفالوگرافی بپردازند . آنها دریافتند که قدرت افزایش در محدوده دلتا (15- 4) وکاهش قدرت در فرکانس آلفا (12 -8) بیشتر در نواحی تمپورال مغزی است .این امکان وجود دارد که تغییر الکتروفیزیولوژیک فعالیت مغزی میتواند وزوز را تغییر میدهد.
نوروفیدبک این تغییرات الکتروفیزیولوژیک را نشان داده است.آموزش بیوفیدبک – آرامش بر روی وزوز گوش انجام شده است ومطالعات اخیر،پیشرفت های قابل توجهی در درمان وزوزگوش با روش درمان رفتاری مبتنی بر بیوفیدبک را گزارش کرده اند.
برخی از نویسندگان استفاده از نوروفیدبک ،همبستگی بین استرس وکاهش آلفا وافزایش بتا پیدا کردند که نوروفیدبک افزایش دوباره ریتم آلفاو کاهش دوباره ریتم بتا در وزوز گوش را انجام میدهد. نتایج مشابهی در مطالعات اخیر بر روی بیماران مبتلا به وزوزگوش کاهش قابل توجهی در گروه آلفا و افزایش در فرکانس گاما در مقایسه با گروه شاهد را نشان داد وجالب است که نتایج کاهش شدت وزوزگوش را نشان میدادند.در این آزمایشات از افراد بزرگسال با شنوایی طبیعی وافرادی که دچار وزوز گوش مزمن حسی عصبی بودند استفاده شده است.
همه بیماران مورد ارزیابی گوش وحلق وبینی قرار گرفتند وهمین طوراز پرسشنامه برای ارزیابی تاثیر وزوزگوش در زندگی روزمره استفاده شد وارزیابی شدت وزوزگوش یعنی سطح آزاردهنده تاثیر وزوز گوش در زندگی بیمار استفاده شده و برنامه آموزشی شامل 12 جلسه ،3 جلسه در هفته به مدت 4 هفته و هر جلسه شامل:
1)3 دقیقه قبل از شروع درمان در حالت استراحت، بدون انجام هیچ کاری، با چشمان باز
2) 20 دقیقه آموزش
3) 3 دقیقه بعد از آموزش در حالت استراحت ، با چشمان باز
نتایج روند رو به رشد را نشان دادند اما هنوز استفاده از نوروفیدبک برای درمان وزوزگوش رایج نشده است، با این حال نتایج بدست آمده همه مثبت وطولانی مدت بودند.
مترجم : مریم عبداللهی (روانشناس)
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
خدمات نورفیدبک و بیوفیدبک جهت وزوز گوش به صورت اختصاصی توسط مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
انتشار مقاله با ذکر نام نویسنده و سایت منبع آزاد است.
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات بدون ذکر نویسنده و مترجم پیگرد قانونی دارد.
منبع مقاله:
Available online 17 May 2011Received 14 June 2010; accepted 24 February 2011b Audiology Unit, Fondazione IRCCS Ca’ Granda Ospedale Maggiore Policlinico, Via Pace 9, 20122 Milan, Italya Fondazione Ascolta e Vivi, Via Foppa 15, 20144 Milan, ItalyAndrea Crocetti a, Stella Forti b,*, Luca Del Bo aNeurofeedback for subjective tinnitus patients
Comments are closed.