روش های ساده برای افزایش خلاقیت

فشاردادن توپ با دست چپ  برای افزایش خلاقیت

ball

توسط کریستوفر، 26 آوریل 2013
درتحقیقات جدید بحث در مورد”نیمکره چپ مغز در مقابل  نیمکره راست مغز” به عنوان بازگشت به زندگی عنوان شده است . نیمکره چپ مغز، کنترل سخنرانی و فرایندهای تحلیلی را به عهده دارد.

نیمکره مغزی راست با فعالیت های هنری و تخیلی ارتباط دارد، اما باید توجه داشت که نیمکره هاهمیشه با یکدیگر همکاری می کنند.

بررسی مناطق مغزی و بحث در زمینه نیمکره های مغزی وفعالیت های اختصاصی آنها بسیاری از دانشمندان علون اعصاب دچار چالش کرده است.

 

بهبود حافظه با فشار دادن دست راست

مطالعه در تاریخ 24 آوریل 2013 توسط  پروپر روت و همکارانش از دانشگاه ایالتی منتشر شد، در این تحقیق نشان داده است که فشار دادن  دست، فعالیت های عصبی در لوب پیشانی نیمکره مخالف را می افزاید.

کنترل نیمکره راست (و دریافت ورودی حسی) در سمت چپ بدن و کنترل نیمکره چپ (و دریافت ورودی حسی از) سمت راست بدن انجام میشود.

 

محققان اظهار داشتند که فشار دادن دست با “حالت پردازش”  در ارتباط است، این یافته ها نشان می دهد که فشار دادن دست دریک طرف برای آزمایش فرضیه های مربوط به فعالیت های تخصصی نیمکره مغزی در طول رمزگذاری حافظه و بازیابی مورد استفاده قرار می گیرند.

محققان دریافتند که فشار دادن دست راست باعث فعال شدن نیمکره چپ و فشار دادن دست چپ باعث فعال شدن نیمکره راست می گردد.

 

تفکر خلاق نیاز به تفکر واگرا دارد تا خاطرات نامرتبط و ایده ها را با راه های جدید و مفید مرتبط سازد.

جالب است که عمل ساده فشردن یک توپ با دست راست در یادگیری می تواند هوش متبلور در نیمکره چپ را بهبود بخشد و بعد از آن شما می توانید هوش سیال را با فشردن توپ با دست چپ خود فعال کنید .

به گفته روت پروپر”این یافته نشان می دهد که برخی از حرکات ساده بدن با تغییر موقت عملکرد مغز می توان حافظه را بهبود بخشید.

درپژوهش های آینده فشردن دست را نسبت به دیگر فعالیت های اختصاصی مغز مانند:اشکال شناختی، توانایی های کلامی و یا فضایی ، مورد بررسی قرار خواهند داد.

بهبود خلاقیت با فشردن دست چپ

در یک مطالعه مشابه از سال 2010 با عنوان “انقباضات عضلانی یک طرفه وافزایش تفکر خلاق” از محققان از اسرائیل انجام شد که با فشردن دست چپ برای فعال کردن نیمکره راست می توان استفاده کرد.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRQ92l2TSu6OTSxfNClRSW6w6aOJbnLjbHmqAu_wxAJoGZ3mRBovv7aw

محققان، توضیح منطق و یافته های خود را به دنبال مفهوم اهمیت نسبی نیمکره راست در تفکر خلاق و بررسی امکان بهبود حل خلاق مسئله با فعال شدن مصنوعی نیمکره راست با استفاده از انقباضات دست  مورد بررسی قرار دادند.

ابراهیم گلدشتاین که رهبری این مطالعه را بر عهده داشته است بیان کرد “همانطور که پیش بینی شده، شرکت کنندگانی که دست چپ خود را فشردند (در نتیجه فعال کردن نیمکره راست)  نمره بالاتری از کسانی که ازدست راست استفاده میکردند گرفتند .

 

فشردن دست چپ برای جلوگیری از نشخوار فکری

در مطالعه دیگری که در سال 2012 منتشر شد، توسط انجمن روانشناسی آمریکا، پژوهشگران آلمانی دریافتند که ورزشکاران می تواند عملکرد مغزی خود را با فشاردادن ساده یک توپ یا دست چپ خود قبل از مسابقه برای فعال کردن نیمکره راست مغز، آن را بهبود بخشند.

ورزشکاران راست دست که قبل از مسابقه یک توپ را در دست چپ خود فشرده بودند، کمتر از آن دسته از بازیکنانی که توپ را در دست راست خود فشرده  بودند تحت فشاربودند.

“نشخوارفکری می تواند با عملکرد  حرکتی ورزشکاران تداخل ایجاد کند، آنها آگاهانه روی ایجاد تعادل تمرکز میکنند وهمین منجر به عدم تعادل آنها میشود وبه احتمال زیاد به عملکرد مخچه مرتبط است .

بکمن اشاره می کند که “تحقیقات قبلی نشان داده است که نشخوار فکری با فعالیت نیمکره چپ مغز همراه است، در حالی که نیمکره راست با عملکرد برتر در رفتارهای خودکار مانند آنهایی که توسط برخی از ورزشکاران استفاده میشود دیده شده است” .

 

از آنجا که نیمکره راست مغز، کنترل حرکات سمت چپ بدن و نیمکره چپ ،کنترل سمت راست را بر عهده دارد محققان این نظریه را مطرح می کنند که فشردن یک توپ یا دست چپ، فعالیت نیمکره راست مغز را افزایش داده و احتمالا  نشخوار فکری را کاهش میدهد.

بکمن عنوان کرد: “افراد مسنی که ازافتادن می ترسند اغلب بیش از حد بر روی حرکات خود تمرکز می کنند ، بنابراین افراد مسن راست دست ممکن است با فشردن دست چپ خود قبل از پیاده روی واستفاده از پله  قادر به بهبود تعادل خود  شوند .
بکمن به این نتیجه رسید: “بسیاری از حرکات بدن می تواند با تلاش در کنترل آگاهانه آنها، دچار اختلال شود”. این تکنیک  می تواند برای بسیاری از موقعیت ها و وظایف مفید باشد. “

این مطالعه منحصرا متمرکز بر ورزشکاران راست دست بوده است.


تهیه و تنظیم : مریم عبداللهی ( روانشناس، مشاور و درمانگر)


دپارتمان تحقیقات کلینیک فوق تخصصی آلومینا

انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر.


کلمات کلیدی: عملکرد مغز، فعالیت اختصاصی در نیمکره چپ،فعالیتهای اختصاصی نیمکره راست،نیمکره راست،نیمکره چپ،آسیب نیمکره راست،آسیب نیمکره چپ،اختلال عملکرد،اختلال حرکتی،نشخوار فکری،درمان نشخوار فکری،راهکارهای رفتاری برای نشخوار فکری،تمرین های افزایش حافظه،تمرین های جسمی،تمرین های جسمی برای افراد سالخورده،مخچه،فعالیت مخچه،عدم تعادل، حفظ تعادل

Comments are closed.