درمان کبودی و درد انگشتان و دست ها

 

پدیده رینود (Raynaud’s phenomenon) یک بیماری است و در اثر تغییرات دما (سرد و گرم شدن هوا) و یا تغییرات روحی، رنگ انگشتان دست و یا پا تغییر می کند که ممکن است همراه با درد شدید دستها و پاها باشد.

 

نشانه های رینود چیست؟

پدیده رینود یک بیماری است که در نتیجه کاهش خون به وجود می آید وبیشتر در پا، گوش ها و نوک بینی ونوک انگشتان  اتفاق می افتد. این حالت معمولا با قرار گرفتن در معرض هوای سرد رخ می دهد.مناطق خاصی ازپوست به رنگ سفید تبدیل شده ،سپس آبی، ارغوانی یا قرمز تبدیل می شود.

این حملات ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت رخ دهد. درمان دارویی خاصی هم تا به حال برای آن پیدا نشده است.رینود مدت زمان طولانی در مناطق آسیب دیده پوست میتواند به نظر برسد. پدیده رینود ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما معمولا درافراد سن 20 تا 40 رخ می دهد. در زنان بیشتر از مردان اتفاق می افتد.

چه چیزی باعث ایجاد پدیده رینود می شود؟

علت آن ناشناخته است ومسائل عاطفی و استرس از عوامل اصلی آن می باشند. این بیماری مسری نیست. پدیده رینود ممکن است در ارتباط با بیماری های شدید از قبیل اسکلرودرمی ظاهر شود.

علائم و نشانه های رینود:

از دست دادن رنگ انگشتان(رنگ سفید) هنگامی که افراد در معرض سرما قرار می گیرند.در مناطق نامبرده شده  درد، سوزن سوزن شدن و بی حسی نیز می تواند رخ دهد، بعد رگه های مایل به آبی و سپس به قرمز تبدیل میشود.در برخی افراد هنگامی که آن مناطق به رنگ ارغوانی یا قرمز در می آید دچار تورم، گرما، ضربان در آن ناحیه می شوند. انگشتان پا، بینی و گوش نیز می تواند تحت تاثیر قرار گیرد.

پدیده رینود چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص ،نوسط پزشک از یک تاریخچه پزشکی ومعاینه فیزیکی صورت می گیرد. آزمایش خون هم ممکن است انجام شود. پزشک ممکن است دست فرد را در آب سرد به منظور تست واکنش بدن به سرما فرو کند.

پدیده رینود چگونه درمان می شود؟

بهترین راه برای مدیریت این پدیده ترکیبی ازدرمان و پیشگیری میباشد. گرم نگه داشتن بدن، پوشیدن لباس مناسب ودستکش و کلاه ،شال، جلوگیری از قرار گرفتن در معرض سرما، گرم نگه داشتن داخل ماشین در زمستان، استفاده از حمام گرم می تواند به جلوگیری از ایجاد نشانه های رینود کمک کند.در افرادی که سیگار می کشند ،خود سیگار مانع از گردش خون می شود ومناطق نامبرده شده را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد. زخم ها و یا عفونت ها،باعث  توسعه این پدیده در
این مناطق نیز می شود. افراد مبتلا به این بیماری باید سیگار کشیدن را متوقف کنند.اگر به نظر می رسد علت حمله،استرس وبر هم خوردن آرامش است بیوفیدبک ممکن است کمک کند.برای شرایط شدید، پزشک ممکن است کلسیم، مسدود کننده های کانال (از قبیل آمیلودیپین) که منجر به کاهش اسپاسم می شوند را تجویز کند، اگر این داروها کمک نکرد و
علایم همچنان شدید بودند، عمل جراحی سمپاتکتومی ممکن است پیشنهاد شود .

بیشتر مردم پس ازمشاوره با پزشک زندگی طبیعی خواهند داشت.

بایدها و نبایدها درمدیریت پدیده رینود:

✔ پوشیدن دستکش اگر در معرض سرما هستید.
✔ می توانید سیگار را ترک کنید. سیگار گردش خون را بیشترمختل میکند.
✔ انجام بررسی هایی در انگشتان پا، بینی و گوش به طور روزانه وزخم ها و یا عفونت ها جدید را مورد بررسی قرار دهید.
✔ اگر درمان باعث کاهش علائم نشد با پزشک خود تماس بگیرید.

 

درمان بیوفیدبک برای رینود (کبودی و درد انگشتان)

بیوفیدبک تکنیکی است که می تواند با فراهم کردن اطلاعاتی (بازخورد) از انقباض های عضلانی، دمای پوست و سایر فرایندهای فیزیولوژیک بدن بیماران،در جهت آموزش روش های افزایش دمای نوک انگشتان موثر واقع شود.

در این روش درمانی،حسگرهای کوچک فلزی که الکترود نامیده می شوند، به پوست بیمار متصل می گردند و دمای پوست بیمار را اندازه گیری می کنند. برای مثال یک پاسخ استرسی دمای پوست را به دلیل تنگ کردن رگهای خونی کاهش می دهد در حالی که یک پاسخ ریلکسیشن باعث گشاد شدن رگهای خونی و در نتیجه گرم شدن پوست می شود.

با استفاده از تمرینات بیوفیدبک، شخص می تواند جریان خون داخل دست خود را تحت تأثیر قرار داده و میزان درد و دما را بهتر کنترل کند.

 

خدمات درمان کبودی و درد انگشتان و دست به روش بیوفیدبک در مرکز درمانی آلومینا در دسترس می باشد.

 

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

Comments are closed.