7 بازی خطرناکی که والدین بایستی از آنها آگاه شوند.

7 بازی خطرناکی که والدین بایستی از آنها آگاه شوند



رقابت دارچینی، بازی خفه شدن و سایر بازی های پرخطری که والدین ممکن است ندانند فرزندشان بازی می کند.

نوشته لیزا فیلدز (دکترای تخصصی وب)

بازبینی توسط: دکتر لورا مارتین

بسیاری از والدین درباره خطر دارو ها و الکل به فرزندانشان هشدار می دهند، اما تعداد اندکی می دانند که بایستی درباره آنچه بازی نامیده می شودو بسیار خطرناک است و ممکن است به آسیب یا مرگ منجر شود نیز هشدار دهند.

نوجوانان بیشتر اوقات جزئیات این بازیها را پنهان می کنند. والدین اغلب چیزی راجع به آنها نمی شنوند تا زمانی که فردی در جامعه به کمک فوری نیاز پیدا می کند یا میمیرد.

جان سنتلی[1] می گوید: از دیدگاه رشدی، بلوغ زمانی است که افراد جوان سیگار و سایر رفتارهایی که برای سلامتشان مفید نیست را تجربه می کنند.برخی از پیامد های این بازی ها به شدت غم انگیز هستند.

دختران و پسران هر دو تا حدودی در این بازیها شرکت می کنند.

جنیفر شو[2] می گوید :پسران گرایش به خطر بیشتری دارند ، به همان اندازه که نوجوانان سنین متوسطه مرتکب این بازیها می شوند ، کودکان سنین دیگر نیز انجام می دهند.اغلب این بازیها در گروهی رخ می دهند که در آن فشار همسالان وجود دارد.

در اینجا جزئیات بازیهای رایج مختلفی که شما بایستی درباره شان بدانید، اشاره می کنیم:

1-  بازی خفه شدن

این بازی مرگبار شامل توقف منبع اکسیژن مغزی از طریق فشار دادن نسبتاً زیاد می باشد.برخی نوجوانان با استفاده از دستانشان یا یک بند به تنهایی و یا در حضور گروه این کار را انجام می دهند.

دکتر آلفرد ساچتی[3] می گوید : جایی برای شکل گیری یادگیری وجود ندارد ، زیرا اولین باری که این کار را انجام دهید ممکن است بمیرید.

ساچتی می گوید: خطر واقعی آنجاست که اگر  شما اولین بار درست این کار را انجام دهید ، حال تفکر شما اینست که من باهوش تر از آن افرادی هستم که خودشان را کشته اند. فکر می کنید که آنها در این کار به خوبی من عمل نکرده اند.من می توانم بیشتر فشار دهم، میتوانم طناب را محکم تر و بلند تر کنم.شرط می بندم می توانم بالاتر روم.

پژوهش اخیر مرکز کنترل بیماریها(CDC) نشان داد 82 درصد بازی خفه شدن در جمعیت بالای 12 سال رخ میدهد.مطالعه نشان داد که متوسط سن کودکانی که مرده اند، 13 سال بود و طیف سنی آنها 6 تا 19 سال بود.تقریباً همه آنها( 96%)  وقتی این بازی را انجام میدادند تنها بودند، حتی اگر اولین بار در حضور جمع دوستان این کار را کرده بودند، و 87% آنهایی که مردند پسر بودند.بیشتر والدین مورد نظر در پژوهش (93%) گفتند آنها تا زمانی که فرزندشان مرد ، چیزی درباره بازی خفه شدن نشنیده بودند.

2-  رقابت دارچینی

این رقابت نا متعارف در فیلمهای بیشمار یو تیوب نشان داده شده است ، شامل بلعیدن یک قاشق غذاخوری دارچین پودر شده ، بدون نوشیدن حتی یک قاشق آب می باشد.از آنجا که ادویه درون دهان شما را خشک می کند این کار برای همه غیر ممکن است.

بیشتر افراد به سرعت مقدار زیادی پودر دارچین رنگ را به بیرون سرفه میکنند.برخی ازطعم شدید آن استفراغ می کنند.ما بقی پس از استنشاق پودر خالص، متناوب سرفه می کنند. در موارد نادر، افراد بعد از استنشاق پودر به ریه ها و جای گرفتن در کیسه های هواییشان بستری شده اند.

شو می گوید : کودکان دسترسی آسانی به موادی مثل دارچین دارند و اغلب فکر میکنند امتحان چنین بازیی های جذاب و لذت بخش است و به این دلیل که نمی دانند این مواد غیر قانونی هستند، فکر نمی کنند ممکن است خطری در بر داشته باشند.

3-فوت کردن یا گردگیری کردن

20% بچه های آمریکایی ،وقتی در حدود سن سال هشتم مدرسه هستند،وسایل معمولی خانه داری (مثل چسب، یا بطری های فشرده گازی که برای تمییز کردن صفحه کلید کامپیوتر استفاده می شوند) را استنشاق می کنند تا سرخوش شوند.اما انجام دادن طولانی مدت این کار ممکن است منجر به آسیب جدی یا مرگ شود.

سانتلی می گوید:این کار می تواند اعتیاد آور باشدو آسیب های خیلی عمیق مغزی ایجاد کند.اگر شما ماده نادرستی را انتخاب کنید، مضر یا مرگبار خواهد بود.

4-سورفینگ با ماشین

رقص شخصیت مایکل فاکس روی سقف ماشینی در حال حرکت وقتی سورفین آمریکای گروه بیچ بویزدر سال 1985در فیلم گرگ جوان از رادیو بیرون آمد، نامی جدید به این بازی خطرناک داد. این شیرینکاری جذابیت خود را در بین جوانان بی پروا در طول سالها از دست نداده است ، ولو اینکه ایستادن روی سقف ماشین در حال حرکت می تواند مرگ آفرین باشد.

CDC اخیراً به این نتیجه رسیده است که 99% موارد آسیب و مرگ حاصل ازسورفینگ با ماشین  که درروزنامه های آمریکا گزارش می شوند ، در دوره ی 18 سالگی هستند.گزارش نشان می دهد که بیش از 70% این افراد مرد هستند و بیشتر شرکت کنندگان 15- 19 ساله هستند.در بیشتر موارد مرگ با ضربه مغزی رخ می دهد. حتی با سرعتی پایین در حد 5 مایل در ساعت.

ساچتی می گوید: شما نبایست با سرعتی بیش از 5 مایل در ساعت حرکت کنید (تا آسیب نبینید). با ایستادن روی ماشین سر شما حداقل 10 یا 15 فوت در هوا قرار دارد.شما نیروی ماشین را می گیرید و وقتی بایستد، این شتاب به شما منتقل خواهد شد.

3بازی سؤال برانگیز مخصوص مهمانی ها

بازی های معین بیشتر در گروه بازی می شوند، بنابراین بازیگران دوستانشان را تحت تأثیر قرار می دهند.

  • در یکی از این بازیهاست، که طی نسلهای زیاد باقی مانده است . در یک شکل این بازی بازیگر انگشتان خود را روی میزی  از هم باز می کند وسپس فواصل بین آنها را با یک چاقوی جیبی به سرعت چاقو می زند.[4]
  • چابی بانی :بازی جدیدی است که در آن نیاز است فردی یک شیرینی بزرگ به دهان خود بگذارد و سپس لغات چابی بانی را تلفظ نماید.
  • بازی خراشیدن ABC : این بازی نیز نیاز به حداقل دو نفردارد:یکی از آنها بایستی با هر کلمه از الفبا برای موضوع داده شده کلماتی را نام ببرد در حالی که فرد دیگر برای پرت کردن حواس او پشت دستش را خراش می دهد.

این بازیها همیشه مهلک و کشنده نیستند، اما ممکن است نیاز به ویزیت پزشک یا بیمارستان پیدا کنند.

برای مثال یک دور بازی ناچیز mumblety peg ممکن است نیاز به بخیه پیدا کند و زخم خیلی سطحی در بازی خراشیدن ABC ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد.ساتچی می گوید : نمی دانم که می خواهم روی دستم زخمی برای میکروب MRSA موجود در محیط باز کنم.

شو می گوید: چابی بانی ممکن است منجر به خفگی شود زیرا شیرینی مارشمالو برای سرفه کردن  به بیرون سخت است.این کار خطر خفگی (به خاطر مسدود کردن مسیر هوایی کلی) در بر دارد.

درباره آن صحبت کنید:

باز گذاشتن راههای ارتباطی با نوجوانانتان برای امنیت آنها ضروری است.

شو می گوید:سؤالات باز پاسخ بپرسید.مثل بچه ها بعد از مدرسه در خانه دوستانشان چه می کنند؟ چه نوع فیلمهایی در یوتیوب نگاه می کنید؟آیا درباره بچه هایی که به اقتضای سنشان به دلیل  انجام دادن فعالیت ها و شوخی های مضحک و احمقانه آسیب دیده اند چیزی شنیده اند؟و با دوستان فرزندانتان صحبت کنید. دوستان اغلب احتمال بیشتری دارد اطلاعات را با بزرگسالانی که والدین خودشان نیستند در میان بگذارند.

متخصصین معتقدند بهترین زمان برای صحبت با فرزندانتان درباره این بازیهای پرخطر بلافاصله بعد از شنیدن آنهاست.خواه ایمیل هشدار دهنده ای از PTA  محلی دریافت کنید و یا در اخبارگزارشی از نوجوانی بخوانیدکه در شهر مرده است.

سانتلی می گوید: فعالیتهای کم خطرتر سازمان یافته ای بیابید، که هیجان داشته باشد؛ توپ جادویی وجود ندارد ولی بسیاری از والدین ، فرزندان خود را در ورزشها درگیر می کنند.این بهترین راه برای هدایت هیجان خواهی در راهی مثبت می باشد.

 

 


1-دبیر جامعه آمریکایی سلامت بلوغ و پرفسور بیماریهای کودکان در یک دانشگاه کلومبیایی

2-متخصص کودکان در آتلانتا

3- رئیس طب اورژانس در مرکز درمانی لیدی او لوردز در کامدن و سخنگوی دانشگاه آمریکایی طب اورژانس

[4]-Mumblety peg

 

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

انتشار مقاله فقط با ذکر نام نویسنده و مترجم و لینک فعال به سایت منبع(مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا) آزاد است.

انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات بدون ذکر نویسنده و مترجم و منبع مقاله پیگرد قانونی دارد.

 

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.

 

 

 

جدیدترین و مطمئن ترین روش درمان


اختلال بیش فعالی کم توجهی کودکان و بزرگسالان


 

 

امروزه نوروفیدبک به عنوان یکی از مؤثرترین روشهای درمانی و جایگزین دارو های شیمیایی در کودکان دچار بیش فعالی یا همان ADHD شناخته شده است. هدف از درمان بوسیله این روش این است که به کودک بیاموزیم چطور می تواند رفتارهای مغزش را تغییر دهدو در نهایت عملکردهای مربوط به بیش فعالی را از بین ببرد.

این به این معنی است که کودک شما می تواند به مغز خود بیاموزد که بیش فعال نباشد!

بیوفیدبک مانند آینه ای است که عملکرد مغزمان را که به طور عادی ما از آن آگاه نیستیم ، به نمایش در می آورد و به ما می آموزد تا اطلاعاتی راجع به وضعیت بیولوژیک مغز خود بدست بیاوریم و از این اطلاعات جهت کنترل ارادی فعالیت های مغزمان استفاده کنیم.

نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که می تواند جهت آموزش کودکان دچارADHD جهت تغییر رفتارشان استفاده شود. به این صورت که دستگاه اطلاعات الکتریکی مغز کودک و امواج مغزی او را ثبت می کند و  با ثبت امواج و تقویت امواج مثبت و مفید، نوروفیدبک انجام می شود و کودک می آمزد که چطور می تواند بیشتر توجه و تمرکز داشته باشد.

حال این امواج مغزی که در نوروفیدبک روی آنها کار می شود، چه هستند و چگونه کار می کنند؟

هر فرد نرمال 4 دسته موج مغزی دارد که عبارتند از:

 

موج آلفا در زمان آرامش و relaxation فعالیت بسزایی دارد.

موج بتا سریع ترین موج مغزی است و در مواقع توجه و تمرکز فعالیت زیادی دارد. موجی به نام SMR نیز وجود دارد که زیرمجموعه ای از موج بتا است و زمانی که فرد برای انجام یک فعالیت کاملاً فوکوس کرده فعال است.

موج تتا در زمانی که فرد در حال به خواب رفتن است و یا افکار پوچ و بی هدفی دارد فعال است .

موج دلتا کندترین موج مغز است و در هنگام خواب عمیق فعال ترین موج است.

وقتی یک کودک نرمال تلاش می کند مطلبی بخواند یا روی موضوعی تمرکز کند، امواج بتا در مغزش افزایش می یابد، اما در کودکان بیش فعال، این اتفاق نمی افتد و به جای افزایش موج بتا، موج تتا در مغزشان افزایش می یابد (موج افکار پوچ) ، و این به این معنی است که این کودکان نمی توانند به اندازه کودکان دیگر تمرکز کنند.


آیا نوروفیدبک به راستی روش مؤثری است؟

وقتی کودک بیش فعال نیاز به توجه دارد، به جای افزایش موج بتا در مغزش، موج تتای او بالا می رود و در دستگاه EEG بالا بودن موج تتا نسبت به بتای او ثبت می شود. در جلسات نوروفیدبک درمانی، به کودک می آموزیم که چگونه موج بتای خود را بالا بیاورد. معمولاً بعد از 30 جلسه درمان، کودک کاملاً می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند . علاوه بر بهبود توجه و تمرکز در کودکان، علائم دیگر بیش فعالی نیز در کودک کمرنگ می شوند. این بهبودی، قابل مقایسه با زمانی است که کودک در حال مصرف روزانه  4 قرص ریتالین است.

در کودک تحت درمان با دارو، با پایان نیمه عمر دارو در بدن، علائم برمی گردد اما زمانی که کودک می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند، علائم خاموش می شوند و این بهبودی دائمی است ، و بدان معنی است که وقتی جلسات درمانی کامل شد، کودک شما فردی نرمال خواهد بود و این نکته وجه تفاوت نوروفیدبک با سایر روش های درمانی است.


آیا این روش علمی است؟ روش نوروفیدبک از حدود 4 سال پیش توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( معتبرترین سازمان جهانی پزشکی) جهت درمان بیش فعالی ،کم توجهی مورد تایید قرار گرفته است.

مقاله نوروفیدبک  در درمان کودکان بیش فعال و مقایسه آن با درمان دارویی (ریتالین) :

http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/5791387V1107.pdf


آیا نوروفیدبک محدودیت و عوارضی نیز دارد؟

در مورد عوارض احتمالی جانبی این روش در 30 سال گذشته مطالعات بسیاری انجام شده و خوشبختانه هیچگونه عارضه جانبی برای این روش درمانی ذکر نشده است، این در حالی است که درمورد داروهای شیمیایی مثل ریتالین لیست بلند بالایی از عوارض گزارش شده است(برای مشاهده عوارض ریتالین اینجا کلیک کنید)


آیا در آمریکا و سایر کشورهای پیشرفته از نوروفیدبک در درمان کودکان بیش فعال کم توجه استفاده می شود؟

در آمریکا  بیش از 1000 مرکز نوروفیدبک وجود دارد که این رقم در 5 سال گذشته از کمتر از 100 مرکز به این تعداد رسیده که این موضوع خود حاکی از میزان اهمیت و محبوبیت این روش درمانی در کشورهای پیشرفته می باشد .


متاسفانه تنها مشکل این روش این است که نوروفیدبک و بیوفیدبک به دلیل هزینه نسبتا زیاد نسبت به دارو درمانی حتی در کشورهای پیشرفته ، فقط توسط قشر مرفه جامعه استفاده می شود، و عملا بخش زیادی از جامعه به دلیل مشکلات مالی از این درمان محرومند و خانواده ها مجبورندسالها مصرف  داروهای شیمیایی را برای کودکان بیش فعال خود تحمل کنند! و با وجود اگاهی از عوارض این داروها چاره ای جز پذیرش نداشته باشند!  لذا ما در مرکز نوروفیدبک آلومینا سعی کردیم با کم کردن هزینه نوروفیدبک (تا 10 برابر کمتر از هزینه متعارف در دنیا و چندین برابر کمتر از هزینه متعارف در ایران) ،امکان استفاده از آن را برای کلیه اقشار فراهم نمائیم.

هدف ما سلامتی فرزندان این سرزمین است،پس اگر حتی هزینه های فعلی درمان را نیز نمی توانید بپردازید اصلا نگران نباشید،در این مورد می توانید با کادر درمان گفتگو کنید و در صورت تایید این موضوع و نیاز کودک شما به نوروفیدبک،حتما تخفیف جداگانه ای برای شما در نظر گرفته خواهد شد.

نکته ای که باید به آن توجه شود این است که برای ادامه جلسات نوروفیدبک، کودک باید انگیزه داشته باشد و اگر کودک در سن مناسبی نباشد، خسته می شود و انگیزه ادامه درمان را نخواهد داشت. اگر سن کودک خیلی پایین باشد، نمی تواند همکاری مناسبی داشته باشد و در سنین بالا نیز  مغز دیگر توانایی یادگیری و تغییر را تا حدودی از دست می دهد لذا بهترین سن توصیه شده برای این درمان حداقل سن 5 سال و حداکثر سن 35 سال می باشد.

در مرکز نوروفیدبک آلومینا خدمات درمانی بوسیله روش نوروفیدبک  در کودکان بیش فعال انجام می شود و شما می توانید با پر کردن فرم تشکیل پرونده و سپس انجام جلسات درمانی، از این درمان جهت بهبود بیش فعالی کودکتان بهره ببرید.

متن مصاحبه با بعضی از مراجعین به مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا را از اینجا ببینید.


مرکز خدمات نوروفیدبک آلومینا

تاسیس :1388

با سابقه 2 سال درمان نوروفیدبک و بیوفیدبک و درمان صدها کودک بیش فعال /کم توجه با روش نوروفیدبک توسط تیم درمانگر متشکل از متخصص مغز و اعصاب، پزشک متبحر در زمینه نوروفیدبک و چندین روانشناس مجرب در خدمت شما مراجعین محترم می باشد.


آدرس: تهران خیابان دکتر شریعتی. بالاتر از  تقاطع ظفر، مرکز نوروفیدبک آلومینا ( پذیرش با وقت قبلی)


شماره تماس :

02122852784

ساعات پاسخگویی : همه روزه از ساعت 9 صبح تا  7 شب

جهت ثبت نام می توانید فرم ثبت نام را تکمیل نمایید یا به صورت حضوری (طبق قرار قبلی)در دفتر مرکزی نوروفیدبک آلومینا ثبت نام نمائید.

Comments are closed.