تست سنجش بیش فعالی کم توجهی

درباره ی بیش فعالی/تکانشگری در بزرگسالان : این تست را از خودتان بگیرید


بیش فعالی کم توجهی


عادت به بهم ریختگی دارید؟ همیشه دیر میرسید؟ در مدیریت پول ها و روابط تان در کشمکش اید؟ این تست را از خودتان بگیرید تا بیشتر در مورد سندرم بیش فعالی/تکانشگری بدانید

 

برای اینکه در مورد ADHD و نشانه هایش در خودتان بدانید،هرکدام از جمله های زیر را که در مورد شما صدق میکند چک کنید.

  1. من به سختی میتوانم مرتب باشم
  2. معمولا وقتی کاری به من سپرده میشود،من انجام دادن آن را به تعویق می اندازم،به جای اینکه آن کار را درست انجام دهم.
  3. من روی طرح های زیادی کار میکنم، اما به نظر میرسد که نمیتوانم آنها را کامل کنم.
  4. من تمایل دارم که در کارهایم به صورت ناگهانی وآنی تصمیم بگیرم و عمل کنم. مثل خرج کردن پول، تغییر دان برنامه ها،روابط با افراد و…
  5. من خیلی زود خسته میشوم
  6. اهمیتی ندارد که من چقدر کاری را انجام میدهم، یا چقدر سخت تلاش میکنم، من فقط نمیتوانم به اهدافم برسم
  7. من اغلب وقتی مردم در حال حرف زدن هستند حواسم پرت میشود.
  8. من دوست دارم مرتب از کاری به کار دیگر را انجام دهم بدون اینکه هر کدام کامل شود
  9. من تمایل دارم که بعضی کارها را به حد افراطی انجام دهم حتی وقتی که آنها برای من خوب نیستند،مثل وسواسی خرید کردن،نوشیدن بیش از حد،زیاد کار کردن،خوردن بیش از حد.

10. وقتی کارها بسیار آهسته در حال انجام هستند، من احساس میکنم که کارها بی نتیجه اند و بی حوصله و بداخلاق میشوم.

11. عزت نفس من به خوبی اطرافیانم که میشناسم نیست.

12.  من نیاز به محرک های زیادی از اسباب و وسایل دارم مثل فیلم ها و بازی های جنگی،خریدهای جدید،ماندن در میان دوستان پرتحرک، با سرعت رانندگی کردن

13. من خیلی وقتها بدون فکر کردن حرف میزنم یا کاری را انجام میدهم، و بعضی اوقات این موضوع مرا دچار مشکل میکند.

14. من مایل هستم که کارها را از راه خودم به سرانجام برسانم،تا اینکه بخواهم از قواعد و تشریفاتی که دیگران انجام میدهند،استفاده کنم.

15. من اغلب اوقات در حالتی هستم که مثلا با مداد به جایی ضربه میزنم،یا اینکه پاهایم را تکان میدهم یا حرکاتی مثل اینها،تا انرژی عصبی ام را تخلیه کنم.

16. وقتی از آدم ها یا طرح ها یا چیزهایی که دوست داشتم با آنها درگیر باشم و کار کنم جدا میشوم، به صورت ناگهانی احساس افسردگی میکنم.

17. من خودم را متفاوت از چیزی که مردم مرا میبینند،می بینم، و وقتی کسی به خاطر کاری که من انجام داده ام و موجب آشفتگی او شده عصبانی میشود، من معمولا بسیار تعجب میکنم.

18.  حتی اگر من خیلی نگران باشم در مورد چیزهایی که اگر اتفاق بیفتند برای من بسیار ناخوشایند خواهند بود، من همچنان کارهایم را بی دقت انجام میدهم و سانحه پذیر ام.

19. حتی اگر من ترس های زیادی داشته باشم، مردم مرا یک آدم خطر طلب توصیف میکنند.

20. من اغلب اشتباهاتی از سر بی دقتی میکنم.

21.  من خویشاوندانی که از لحاظ ژنتیکی به من نزدیک اند دارم که از بیماری ADD، افسردگی،اختلال دو قطبی یا سوء مصرف مواد، رنج میبرند.

 

اگر پاسخ شما به 15 تا از سوال های بالا بله بوده است، این بسیار محتمل است که شما اختلال کمبود توجه داشته باشید. اگرچه شما ممکن است به کمتر از 15 سوال جواب بله داده باشید اما همچنان به اختلال بیش فعالی/کمبود توجه مبتلا باشید. این آزمون غیر رسمی فقط حکم یک راهنمایی عمومی و کلی را دارد.

بزرگسالانی که فکر میکنند مبتلا به ADD هستند باید با پزشک یا سایر متخصصین سلامت روان که دارای مجوز هستند، مشورت کنند. درمانی که بتواند در اساس این نشانه ها را کاهش دهد، ممکن است و وجود دارد.

تهیه و تنظیم : خانم فاطمه امیری (کارشناس روانشناسی و مشاوره)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی،بیش فعالی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.

 

 

 

 

جدیدترین و مطمئن ترین روش درمان


اختلال بیش فعالی کم توجهی کودکان و بزرگسالان


 

 

امروزه نوروفیدبک به عنوان یکی از مؤثرترین روشهای درمانی و جایگزین دارو های شیمیایی در کودکان دچار بیش فعالی یا همان ADHD شناخته شده است. هدف از درمان بوسیله این روش این است که به کودک بیاموزیم چطور می تواند رفتارهای مغزش را تغییر دهدو در نهایت عملکردهای مربوط به بیش فعالی را از بین ببرد.

این به این معنی است که کودک شما می تواند به مغز خود بیاموزد که بیش فعال نباشد!

بیوفیدبک مانند آینه ای است که عملکرد مغزمان را که به طور عادی ما از آن آگاه نیستیم ، به نمایش در می آورد و به ما می آموزد تا اطلاعاتی راجع به وضعیت بیولوژیک مغز خود بدست بیاوریم و از این اطلاعات جهت کنترل ارادی فعالیت های مغزمان استفاده کنیم.

نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که می تواند جهت آموزش کودکان دچارADHD جهت تغییر رفتارشان استفاده شود. به این صورت که دستگاه اطلاعات الکتریکی مغز کودک و امواج مغزی او را ثبت می کند و  با ثبت امواج و تقویت امواج مثبت و مفید، نوروفیدبک انجام می شود و کودک می آمزد که چطور می تواند بیشتر توجه و تمرکز داشته باشد.

حال این امواج مغزی که در نوروفیدبک روی آنها کار می شود، چه هستند و چگونه کار می کنند؟

هر فرد نرمال 4 دسته موج مغزی دارد که عبارتند از:

 

موج آلفا در زمان آرامش و relaxation فعالیت بسزایی دارد.

موج بتا سریع ترین موج مغزی است و در مواقع توجه و تمرکز فعالیت زیادی دارد. موجی به نام SMR نیز وجود دارد که زیرمجموعه ای از موج بتا است و زمانی که فرد برای انجام یک فعالیت کاملاً فوکوس کرده فعال است.

موج تتا در زمانی که فرد در حال به خواب رفتن است و یا افکار پوچ و بی هدفی دارد فعال است .

موج دلتا کندترین موج مغز است و در هنگام خواب عمیق فعال ترین موج است.

وقتی یک کودک نرمال تلاش می کند مطلبی بخواند یا روی موضوعی تمرکز کند، امواج بتا در مغزش افزایش می یابد، اما در کودکان بیش فعال، این اتفاق نمی افتد و به جای افزایش موج بتا، موج تتا در مغزشان افزایش می یابد (موج افکار پوچ) ، و این به این معنی است که این کودکان نمی توانند به اندازه کودکان دیگر تمرکز کنند.


آیا نوروفیدبک به راستی روش مؤثری است؟

وقتی کودک بیش فعال نیاز به توجه دارد، به جای افزایش موج بتا در مغزش، موج تتای او بالا می رود و در دستگاه EEG بالا بودن موج تتا نسبت به بتای او ثبت می شود. در جلسات نوروفیدبک درمانی، به کودک می آموزیم که چگونه موج بتای خود را بالا بیاورد. معمولاً بعد از 30 جلسه درمان، کودک کاملاً می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند . علاوه بر بهبود توجه و تمرکز در کودکان، علائم دیگر بیش فعالی نیز در کودک کمرنگ می شوند. این بهبودی، قابل مقایسه با زمانی است که کودک در حال مصرف روزانه  4 قرص ریتالین است.

در کودک تحت درمان با دارو، با پایان نیمه عمر دارو در بدن، علائم برمی گردد اما زمانی که کودک می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند، علائم خاموش می شوند و این بهبودی دائمی است ، و بدان معنی است که وقتی جلسات درمانی کامل شد، کودک شما فردی نرمال خواهد بود و این نکته وجه تفاوت نوروفیدبک با سایر روش های درمانی است.


آیا این روش علمی است؟ روش نوروفیدبک از حدود 4 سال پیش توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( معتبرترین سازمان جهانی پزشکی) جهت درمان بیش فعالی ،کم توجهی مورد تایید قرار گرفته است.

مقاله نوروفیدبک  در درمان کودکان بیش فعال و مقایسه آن با درمان دارویی (ریتالین) :

http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/5791387V1107.pdf


آیا نوروفیدبک محدودیت و عوارضی نیز دارد؟

در مورد عوارض احتمالی جانبی این روش در 30 سال گذشته مطالعات بسیاری انجام شده و خوشبختانه هیچگونه عارضه جانبی برای این روش درمانی ذکر نشده است، این در حالی است که درمورد داروهای شیمیایی مثل ریتالین لیست بلند بالایی از عوارض گزارش شده است(برای مشاهده عوارض ریتالین اینجا کلیک کنید)


آیا در آمریکا و سایر کشورهای پیشرفته از نوروفیدبک در درمان کودکان بیش فعال کم توجه استفاده می شود؟

در آمریکا  بیش از 1000 مرکز نوروفیدبک وجود دارد که این رقم در 5 سال گذشته از کمتر از 100 مرکز به این تعداد رسیده که این موضوع خود حاکی از میزان اهمیت و محبوبیت این روش درمانی در کشورهای پیشرفته می باشد .


متاسفانه تنها مشکل این روش این است که نوروفیدبک و بیوفیدبک به دلیل هزینه نسبتا زیاد نسبت به دارو درمانی حتی در کشورهای پیشرفته ، فقط توسط قشر مرفه جامعه استفاده می شود، و عملا بخش زیادی از جامعه به دلیل مشکلات مالی از این درمان محرومند و خانواده ها مجبورندسالها مصرف  داروهای شیمیایی را برای کودکان بیش فعال خود تحمل کنند! و با وجود اگاهی از عوارض این داروها چاره ای جز پذیرش نداشته باشند!  لذا ما در مرکز نوروفیدبک آلومینا سعی کردیم با کم کردن هزینه نوروفیدبک (تا 10 برابر کمتر از هزینه متعارف در دنیا و چندین برابر کمتر از هزینه متعارف در ایران) ،امکان استفاده از آن را برای کلیه اقشار فراهم نمائیم.

هدف ما سلامتی فرزندان این سرزمین است،پس اگر حتی هزینه های فعلی درمان را نیز نمی توانید بپردازید اصلا نگران نباشید،در این مورد می توانید با کادر درمان گفتگو کنید و در صورت تایید این موضوع و نیاز کودک شما به نوروفیدبک،حتما تخفیف جداگانه ای برای شما در نظر گرفته خواهد شد.

نکته ای که باید به آن توجه شود این است که برای ادامه جلسات نوروفیدبک، کودک باید انگیزه داشته باشد و اگر کودک در سن مناسبی نباشد، خسته می شود و انگیزه ادامه درمان را نخواهد داشت. اگر سن کودک خیلی پایین باشد، نمی تواند همکاری مناسبی داشته باشد و در سنین بالا نیز  مغز دیگر توانایی یادگیری و تغییر را تا حدودی از دست می دهد لذا بهترین سن توصیه شده برای این درمان حداقل سن 5 سال و حداکثر سن 35 سال می باشد.

در مرکز نوروفیدبک آلومینا خدمات درمانی بوسیله روش نوروفیدبک  در کودکان بیش فعال انجام می شود و شما می توانید با پر کردن فرم تشکیل پرونده و سپس انجام جلسات درمانی، از این درمان جهت بهبود بیش فعالی کودکتان بهره ببرید.

Comments are closed.