اختلال دو قطبی و درمانش چیست؟
اختلال دو قطبی
نوشته: جو زملا
2012
اختلال دو قطبی چیست؟
اختلال دو قطبی یا افسردگی مانیایی اختلالی خلقی است که چرخه های متناوبی از سرخوشی های بالا (مانیا) و افتهای خلقی شدید( افسردگی) را موجب می شود و حدود 6 میلیون بزرگسال آمریکایی را مبتلا کرده است.در حالیکه آزمون مشخصی برای تشخیص اختلال دوقطبی وجود ندارد، متخصص آموزش دیده بهداشت روانی شیوه های متعدی را برای تعیین وجود و شدت آن بکار می گیرد.
آزمون اختلال دو قطبی
نشانگان بیمار یکی از اولین چیزهایی است که متخصص امور سلامت برای تعیین اینکه فرد اختلال دوقطبی دارد ، اندازه گیری می کند. برخلاف سایر اختلالات خلقی علایم اختلال دو قطبی نوعاً آنقدر شدید و بادوام هستند که زندگی روزانه فرد را مختل کنند.
علایمی که در فاز افسردگی اختلال دو قطبی تجربه می شوند احتمالاً شبیه علایم افسردگی عمده هستند و شامل:
- احساس غمگینی و نا امیدی
- اضطراب
- خستگی
- مشکل خواب
- نوسانات وزن
- تغییرات اشتها
- دردهای جسمی
- افکار خودکشی
- حملات گریه
فرد دارای اختلال دوقطبی طی فاز مانیک احتمالاً مجموعی از علایم زیر را تجربه می کند:
- سرخوشی
- اعتماد به نفس اغراق آمیز
- افکار وکلام با سرعت
- قضاوت ضعیف
- تحریک پذیری
- تجاوز گری افراطی
- افکار خود بزرگ بینی
- فقدان خود کنترلی
اگرچه در حال حاضر آزمون جسمی برای اختلال دو قطبی وجود ندارد، ولی متخصص بهداشت روانی ممکن است آزمایش جسمی کاملی برای مشخص کردن هر بیماری دیگری که ممکن است علایم را برانگیخته باشند،پیشنهاد می کند.
آزمون های بعدی برای اختلال دوقطبی
وقتی تاریخچه ای از علایم روانی و جسمی ثبت شد، پزشک یا روانشناس احتمالاً برخی از آزمونهای زیر را برای کمک به تشخیص اجرا می کند:
- تاریخچه کامل خانوادگی و پزشکی
- مشاهدات بالینی
- آزمایش خون و تیروئید
- مصاحبه با خانواده و دوستان
- پرسشنامه های نوشتاری
آمادگی برای آزمون اختلال دوقطبی
اگر شما یا فردی که می شناسید ، برای آزمون شدن آماده می شوید، مهم است که توجه داشته باشید که اگرچه مردم گاهی برچسب ننگ به بیماران روانی می زنند، اختلال دو قطبی کاملاً مانند بیماریهایی چون سرطان و هپاتیت جدی می باشد. آزمون شدن توسط متخصص آموزش دیده ی بهداشت روانی اولین قدم در درمان اختلال دو قطبی است ؛ که بطو معمول خود به خود حل نمی شود.اگر تشخیص داده شود، مداخله درمانی شامل مجموعه ای از عوامل زیر خواهد بود:
- داروهای پایدار کننده خلق
- داروهای ضد افسردگی
- رواندرمانی
- گروه های حمایتی
- درمان با تشنج برقی (ECT)
نشانگان اختلال دوقطبی اغلب در ابتدای جوانی ایجاد می شوند، و احتمال وجود مؤلفه ژنتیکی برای ا ختلال وجود دارد.اگر هرکدام از علایم ذکر شده در بالا را داشتید با پزشک یا مرکز امور بهداشتی تان برای برنامه ریزی سنجش تماس بگیرید ، مخصوصاً ا گر نشانه ها شدید هستند و یا افکار خودکشی را شامل می شوند.
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله فقط با درج لینک فعال به سایت منبع(مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا) آزاد است.
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات بدون ذکر نویسنده و مترجم و منبع مقاله پیگرد قانونی دارد.
خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر
مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی،اختلال دوقطبی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب در مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.
Comments are closed.