نقش مراقبه در پردازش هیجانات مغزی

 

نقش مراقبه در پردازش هیجانات مغزی


هیجانات مغزی و مراقبه

 

به نظر می رسد که مراقبه برای تولید تغییرات پایدار در پردازش هیجانی در مغز موثر است.

یک مطالعه جدید نشان داده است که شرکت کنندگان در یک برنامه 8 هفته ای تحت اموزش مدیتیشن قرار گرفتند وتحقیقات نشان داد که ،مدیتیشن می تواند اثرات قابل اندازه گیری بر روی عملکرد مغز حتی زمانی که  فعالانه درحال مراقبه نیستند داشته باشد.

در گزارش  تحقیقاتی درعلوم اعصاب، محققان در بیمارستان عمومی ماساچوست (MGH)، دانشگاه بوستون (BU)، و بسیاری از مراکز پژوهشی دیگر نیز تفاوت های موجود در این اثر بر اساس نوع خاصی از تمرینات مدیتیشن را مورد بررسی قرار دادند.

دو نوع مختلف آموزش مدیتیشن در شرکت کنندگان در مطالعه آموزش داده شد و در پایان به برخی تفاوت ها در بادامه مغز برخورد کردند.

این اولین بار است که آموزش مدیتیشن، پردازش عاطفی در مغز را که به تفکر ارتباطی ندارد مورد بررسی قرار داده اند.

مطالعات قبلی نیزاین فرضیه را که آموزش مدیتیشن باعث بهبود تنظیم احساسی می شود را پشتیبانی می کند.

در حالی که مطالعات درزمینه تصویربرداری عصبی نشان داده است که آموزش مدیتیشن (مراقبه)  باعث کاهش فعالیت بادامه مغز( ساختار در پایه مغز که در پردازش حافظه و احساس نقش دارد) میشود.

هیجانات مغزی و مراقبه

این تغییرات تنها در شرکت کنندگانی که درحال مطالعه مراقبه بودند دیده شده بود. مطالعه حاضر به منظور آزمایش این فرضیه که آموزش مدیتیشن نیز می تواند به کاهش کلی آمیگدال در پاسخ به محرک های عاطفی بپردازد طراحی شده است.

شرکت کنندگان در تحقیقات بیشتری تحت تاثیر دو نوع از مراقبه ، مستقر در دانشگاه Emory در آتلانتا ثبت نام کرده بودند. بزرگسالان سالم بدون تجربه شرکت درمراقبه طی یک  دوره 8 هفته ای در هر دو نوع توجه در مراقبه که رایج ترین شکل مورد مطالعه بود قرار گرفتند که با تمرکز بر توسعه توجه و آگاهی از تنفس، افکار و احساسات بود و شامل روش طراحی شده ای برای توسعه مهربانی توام با عشق و دلسوزی برای خود و برای دیگران بود. گروه شاهد نیز در مدت 8 هفته دردوره آموزش بهداشت شرکت کردند.

در عرض سه هفته قبل از شروع و سه هفته پس از اتمام آموزش، 12 شرکت کننده از هر گروه ، به بوستون برای تصویربرداری از مغز fMRI  در مرکز تصویربرداری  Martinos سفر کردند.

از افراد در موقعیت های مثبت، منفی و یا خنثی با هر دو محتوای عاطفی ، اسکن مغز ازداوطلبان انجام شد.

دستورالعمل مدیتیشن قبل از تصویربرداری به شرکت کنندگان گفته شد و محققان پس از آن تایید کردند که داوطلب  در حال عکس برداری به تأمل پرداخته است. شرکت کنندگان همچنین نسبت به علائم افسردگی و اضطراب قبل و بعد از آموزش مورد بررسی قرار گرفتند.

در گروهی که  توجه و آگاهی داشتند ، پس از آموزش ،دراسکن مغز ، کاهش فعالیت در آمیگدال بخش راست را نشان داده است در واقع از این فرضیه که مدیتیشن می تواند به ثبات عاطفی و بهبود پاسخ به استرس را به همراه داشته باشد نیز حمایت می کند.

 

تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر


خدمات روانشناسی

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.


کلمات کلیدی: مدیتیشن ، یوگا،هیجان ومدیتیشن،ارتباط مدیتیشن با مغز،ارتباط مدیتیشن با توجه وتمرکز،مراقبه،مدیتیشن چیست،تکنیک های مراقبه،تکنیک های مدیتیشن،آموزش مدیتیشن،افزایش تمرکز با مدیتیشن،مدیتیشن به تصویر کشیده شده،تشابه مدیتیشن با بیوفیدبک

Comments are closed.