شیوع سردرد و میگرن در کودکان و نوجوانان چاق !
شیوع سردرد و میگرن در کودکان و نوجوانان چاق !
مطالعات نشان می دهند که کودکان و نوجوانانی که اضافه وزن دارند بیشتر در خطر ابتلا به انواع سردرد و به ویژه میگرن قرار دارند. محققان در چهل و هشتمین نشست علمی سالانه ی انجمن سردرد آمریکا در لس آنجلس این یافته ی تازه ی علمی را مطرح کردند. سردرد در میان کودکان و نوجوانانی که چاق هستند، در مقایسه با سایر افراد هم سن خودشان شیوع بالاتری دارد و شدت و تکرار حملات میگرن نیز در این افراد بیشتر است.ریئس بخش مغز و اعصاب و مدیر مرکز سردرد اطفال بیمارستان واشنگتن بیان می کند که بروز میگرن در کودکانی که اضافه وزن دارند منجر به ناتوانی شدید در انجام عملکردهای روزانه و تکالیف مدرسه می شود.
در زمینه ی رابطه ی بین چاقی و احتمال ابتلا به میگرن تحقیقات زیادی انجام شده استو پژوهشگران گزارش کرده اند در بزرگسالان نیز افرادی که اضافه وزن دارند در مقایسه با افراد لاغرتر از حملات میگرن شدید تری رنج می برند و وجود این بیماری در افراد چاق آسیب های بیشتری ابجاد می کند. در مطالعه ای که محققان آمریکایی انجام داده اند، تعداد 500 نفر از کودکان 3 تا 18 سال که اضافه وزن داشته اند مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که حدود 92 درصد از این کودکان مبتلا به میگرن و 8 درصد مبتلا به سایر انواع سردرد بوده اند.
رابطه ی میان اضافه وزن و میگرن هنوز کاملا شناخته نشده است. پژوهشگران معتقدند که ارتباط بین چاقی و شیوع بیشتر انواع سردرد یک رابطه ی علت و معلولی نیست. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است نشان می دهند که شیوع میگرن در افرادی که اضافه وزند دارند بیشتر از افراد لاغر است اما هنوز مشخص نیست که آیا چاقی می تواند علت بروز و یا تشدید حملات میگرن باشد یا نه. با این حال تحقیقان ثابت کرده اند که چاقی زمینه ی را برای ابتلا به میگرن مستعد می کند و علاوه بر این عوارض ناشی از میگرن در افراد چاق ناتوانی عملکردی بیشتری ایجاد می کند.
به طور کلی رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش و فعالیت های بدنی منظم روزانه و خوای مناسب از جمله عواملی هستند که از بروز میگرن و یا تشدید و عمود مجدد حملات میگرن پیشگیری می کند. به نظر می رسد افرادی که اضافه وزن دارند این موارد بهداشتی را در زندگی روزمره ی خود رعایت نمی کنند و به همین دلیل بیشتر در معرض ابتلا به انواع سردرد و میگرن قرار دارند.
درمان بیوفیدبک برای انواع سردرد و میگرن
بیوفیدبک تکنیکی است که می تواند با فراهم کردن اطلاعاتی (بازخورد) از انقباض های عضلانی، دمای پوست، امواج مغزی و سایر فرایندهای فیزیولوژیک بدن بیماران،در جهت آموزش روش های کاهش استرس در بیماران مبتلا به انواع میگرن و سر درد موثر واقع شود.در این روش درمانی،حسگرهای کوچک فلزی که الکترود نامیده می شوند، به پوست بیمار متصل می گردند و مقادیر تنش عضلانی و یا دمای پوست بیمار را اندازه گیری می کنند. برای مثال یک پاسخ استرسی دمای پوست را به دلیل تنگ کردن رگهای خونی کاهش می دهد در حالی که یک پاسخ ریلکسیشن باعث گشاد شدن رگهای خونی و در نتیجه گرم شدن پوست می شود.
نتایج مطالعات انجام شده بسیاری نشان از تغییر جریان خون در مغز حین حمله های میگرن و دوره های محو شدن درد در بین این حملات دارد. با استفاده از تمرینات بیوفیدبک، شخص می تواند جریان خون داخل مغز خود را تحت تأثیر قرار داده و میزان درد را بهتر کنترل کند.
بسیاری از مطالعات بیوفیدبک نشان داده اند که این درمان هم در بزرگسالان و هم کودکان باعث کاهش تناوب و طول مدت حملات سردرد شده است. به طور عمومی، تأثیرات بیوفیدبک قابل مقایسه با بسیاری از داروهای استفاده شده برای سردردهای مزمن بوده است و می تواند به عنوان یک درمان با اولویت بالا برای بهبود میگرن های تکرار شونده باشد.
خدمات بیوفیدبک در درمان میگرن بصورت اختصاصی در کلینیک آلومینا در دسترس می باشد.
تهیه و تنظیم : انیس جهانبازی (کارشناس ارشد روانشناسی ، مشاور و درمانگر)
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.
خدمات درمان انواع سردرد و میگرن با روش بیوفیدبک بصورت اختصاصی
زیر نظر متخصصین مغز و اعصاب
در مرکز بیوفیدبک و نوروفیدبک آلومینا انجام می شود
جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.
کلمات کلیدی:مدیتیشن، انواع مدیتیشن، تاثیر مراقبه در درمان سردرد، درمان میگرن با مدیتیشن، مدیتیشن و مراقبه، کاهش درد مزمن با مدیتیشن، انواع سردرد، درمان انواع سردرد ، درمان غیردارویی میگرن، درمان های جدید برای میگرن ، میگرن، درمان غیردارویی سردرد، بیوفیدبک در درمان سردرد، بیوفیدبک.
Comments are closed.