آموزش اصول گفتگو و نحوه صحبت کردن در مورد موضوعات دشوار
گفتگو های موثر در مورد مسائل دشوار
صحبت کردن
هنگامی که احساسات بالا و دیدگاه های مختلفی در میان شرکت کنندگان یک جمع وجود دارد، داشتن یک مکالمه موثر می تواند به مردم را در ارتباطاتشان کمک کند.
اکثر مردم برای داشتن یک تعامل موثر ودرست به مشکل بر می خورند وبرای دفاع از خود دچار تنش شده وآرامش خود را بر هم می زنند وبه جای اینکه به طور مستقیم با مشکلشان مواجه شوند ترجیح می دهند که از طریق پیامک،ارسال ایمیل احساس خود را پنهان کنند وهمین امر منجر به پنهان ماندن احساسات شده ونمی توان احساس وعاطفه افراد بیان شود ومکالمه وارتباط بین افراد را دشوار خواهد کرد.
برای مهارت پیدا کردن درمکالمات بحرانی، رهنمودهای موثری برای ارتباطات دارای مشکل ،عنوان شده است:
اجتناب از انتخاب احمقانه
هنگامی ، یک انتخاب احمقانه است که بین گفتن حقیقت و حفظ اعتبار یک دوست یا همکار بخواهی دست به انتخاب بزنید ودر آخر احساس می کنیم که مغز، ما را تهدید به حالت بقا کرده و توانایی های ما برای انتخاب گزینه های مختلف وجایگزینی کاهش می یابد. پس در یک مکالمه موثر نباید خودتان را در یک موقعیتی قرار دهید که مجبور به انتخاب یک مورد از میان دو گزینه شوید بلکه باید روشی را در نظر بگیرید که چطور حقیقت را بیان کنید ودر عین حال حافظ منافع دوستتان هم باشید.
گفتگو
یک روش موثر وکلید مهم در برقراری ارتباط موثر صحبت کردن است .هنگامی که افراد در یک گفتگوهمه اطلاعات ونظراتشان
را به صورت آزاد وراحت بیان کنند می توانند ، نظرات یکدیگر را متوجه شده وراه حل های مناسبی را با هم در خصوص همان مسئله بیان کنند وتمام نظرات را به اشتراک بگذارند وتصویر کاملی از وضعیتی که در آن هستند داشته باشند.
مهارت گفتگو را می توان آموخت
1) خوب گوش دهید
اولین قدم برای تغییر نظر شما آن است که بدانید در چه چیزی با افراد دیگر به مشکل بر می خورید ودانستن همین مسئله به شما کمک خواهد کرد تا راه حل مناسبی را در برخورد با فرد مقابل در پیش بگیرید.تنها کسی که می تواند به شما کمک کند فقط خود شما هستید.
برای شروع یک بحث ومکالمه باید بر انگیزه های درست تمرکز کنید ،سعی کنید به درک نقطه نظرافراد دیگر برسید.سعی نکنید به اثبات گفته خود بپردازید خواسته های خود را به شخص دیگر تحمیل نکنید، سعی کنید به گفته ها ونظرات آنها هم گوش دهید تا یک مکالمه موثر داشته باشید.
2) نگاه کردن را یاد بگیرید
در یک ارتباط لازم است که شما نشانه هایی را که ممکن است باعث از هم پاشیدن یک ارتباط موثر شود را بدانید. اگر چه که شناخت این نشانه ها در میان یک گفتگو بسیار سخت است وکاملا مستلزم توجه زیاد به فرد مقابل می باشد.در یک ارتباط نادرست ممکن است افراد نشانه های فیزیکی از جمله : گر گرفتگی،احساس داغی،تنگ شدن معده ویا گلو را داشته باشند.بعضی از افراد ممکن است نتوانند احساسات خود را کنترل کنند وعصبانی شوند وبعضی دیگر در کنترل رفتارشان دچار مشکل می شوند وزمانی که افراد در یک گفتمان احساس ترس کنند ویا اینکه احساس بدی داشته باشند حالت تهاجمی ویا دفاعی به خود گرفته ویا برخی دیگر ساکت می شوند ویا ممکن است توهین کنند وحاضر به ادامه مکالمه نباشند در نتیجه تمرکز بر روی این نشانه ها می تواند در داشتن یک رابطه موثر به شما کمک کند.
3) امنیت داشتن هنگام صحبت کردن در یک مکالمه
در یک مکالمه در دو موقعیت افراد احساس امنیت می کنند، یکی از آن موقعیت ها داشتن هدف متقابل می باشد که برای یک هدف تلاش می کنند وبه حرفهای یکدیگر گوش می دهند تا به هدف خود برسند ،موقعیت دیگری که در آن افراد احساس امنیت می کنند موقعیتی است که در آن به آنها احترام گذاشته شود واگر این موقعیت بر قرارنباشد سریعا آن ارتباط قطع می شود.
4) خود را مدیریت کنید
سعی کنید مسئولیت تمام احساسات خود را فقط خودتان به عهده بگیرید نه شخص دیگر.سعی کنید به تمام چیز هایی که انجام می دهید ویا می گویید ویا احساس می کنید آگاه کنید.مسائل خودتان را مورد بررسی قرار دهید واگر اشتباه کردید ،اشتباهتان را خود به عهده بگیرید و به دنبال مقصر نگردید وسعی کنید حقایق را به هم پیوند دهید.
5) روش های خود را تعیین کنید
تمام واقعیت ها را به صورت صادقانه ومستقیم بدون عذر خواهی و یا در لفافه بیان کردن ،با دیگران به اشتراک بگذارید.در مورد دیدگاه هایتان با دیگران صحبت کنید واز آنها نظر خواهی کنید.خودتان را به گونه ای نشان دهید که انگار همه اطلاعات لازم را ندارید .خودتان را باز وجویای اطلاعات نشان دهید.
6) روش های دیگران هم کشف کنید
خالصانه به دیدگاههای دیگران گوش دهید و آنها را درک کنید.کشف کنید که آنها چطور به آن نتایج رسیده اند ودر مورد فهم دیدگاههایشان از آنها سوال کنید و به طور کامل در ک کنید ودیدگاههای آنها را با دیدگاههای خودتان مقایسه کنید.در زمینه ساختن یک تصویر مشترک با آنها موافقت کنید.حتی اگر شما نمی توانید بفهمید که دیدگاههایشان را چطور بدست آورده اند و یا متوجه نمی شوید،توجه کنید وخودتان را مطمئن نشان دهید که فهمیده اید.
7) حرکت به سوی عمل
تمام کارها وچیزهایی را که می خواهید انجام دهید تعیین کنید حتی اگر اینها، مسائلی پوچ واطلاعات غیر ضروری باشند، و زمانی هم برای پیگیری این اهداف در نظر بگیرید.
مترجم : مریم عبداللهی (روانشناس)
دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.
خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر
مرکز تخصصی نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا
خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی رواندرمانی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.
کلمات کلیدی : ارتباط موثر،ارتباط خوب،داشتن یک ارتباط مناسب،چطور یک رابطه خوب داشته باشم،راههای رسیدن به یک ارتباط درست،کلید رسیدن به روابط مناسب،چه کار کنیم تا دیگران به حرف ما گوش دهند،تعامل مناسب با دیگران،مهارت پیدا کردن در یک ارتباط موثر
Comments are closed.