درمان وزوز گوش با بیوفیدبک

مروری بر مقالات جدید پزشکی

نوروفیدبک  و بیوفیدبک برای درمان وزوز گوش

معرفی:

وزوز گوش ، ادراک ذهنی شنوایی بدون منبع فیزیکی خارجی است.

هر چند فیزیولوژی عصبی آن هنوز ناشناخته است ولی آسیب سلولهای مویی شکل در قسمت حلزونی میتواند باعث محرومیت از سلولهای عصبی در سیستم شنوایی وسازماندهی مجدد از نقشه عملکرد قشر مغز شود.

گوش این بیماران به دلیل محرومیت نورون های قشری از فرکانس خاص،میتواند نسبت به فرکانس های اطراف ، حساس شوند این فرضیه منجر شد تا دورمن وهمکارانش به آزمایش فعالیت خودبه خودی الگوهای شنوایی ومناطق شنوایی در مغز افراد مبتلا به وزوز گوش مزمن با استفاده از مگنت آنسفالوگرافی و الکتروآنسفالوگرافی بپردازند . آنها دریافتند که قدرت افزایش در محدوده دلتا (15- 4) وکاهش قدرت در فرکانس آلفا (12 -8) بیشتر در نواحی تمپورال مغزی است .این امکان وجود دارد که تغییر الکتروفیزیولوژیک فعالیت مغزی میتواند وزوز را تغییر میدهد.

نوروفیدبک این تغییرات الکتروفیزیولوژیک را نشان داده است.آموزش بیوفیدبک – آرامش بر روی وزوز گوش انجام شده است ومطالعات اخیر،پیشرفت های قابل توجهی در درمان وزوزگوش با روش درمان رفتاری مبتنی بر بیوفیدبک را گزارش کرده اند.

برخی از نویسندگان استفاده از نوروفیدبک ،همبستگی بین استرس وکاهش آلفا وافزایش بتا پیدا کردند که نوروفیدبک افزایش دوباره ریتم آلفاو کاهش دوباره ریتم بتا در وزوز گوش را انجام میدهد. نتایج مشابهی در مطالعات اخیر بر روی بیماران مبتلا به وزوزگوش کاهش قابل توجهی در گروه آلفا و افزایش در فرکانس گاما در مقایسه با گروه شاهد را نشان داد وجالب است که نتایج کاهش شدت وزوزگوش را نشان میدادند.در این آزمایشات از افراد بزرگسال با شنوایی طبیعی وافرادی که دچار وزوز گوش مزمن حسی عصبی بودند استفاده شده است.

همه بیماران مورد ارزیابی گوش وحلق وبینی قرار گرفتند وهمین طوراز پرسشنامه برای ارزیابی تاثیر وزوزگوش در زندگی روزمره استفاده شد وارزیابی شدت وزوزگوش یعنی سطح آزاردهنده تاثیر وزوز گوش در زندگی بیمار استفاده شده و برنامه آموزشی شامل 12 جلسه ،3 جلسه در هفته به مدت 4 هفته و هر جلسه شامل:

1)3 دقیقه قبل از شروع درمان در حالت استراحت، بدون انجام هیچ کاری، با چشمان باز

2) 20 دقیقه آموزش

3) 3 دقیقه بعد از آموزش در حالت استراحت ، با چشمان باز

نتایج روند رو به رشد را نشان دادند اما هنوز استفاده از نوروفیدبک برای درمان وزوزگوش رایج نشده است، با این حال نتایج بدست آمده همه مثبت وطولانی مدت بودند.

 


مترجم :  مریم عبداللهی (روانشناس)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

خدمات نورفیدبک و بیوفیدبک جهت وزوز گوش به صورت اختصاصی توسط مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

 

انتشار مقاله با ذکر نام نویسنده و سایت منبع آزاد است.

انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات بدون ذکر نویسنده و مترجم پیگرد قانونی دارد.

 

 

منبع مقاله:

Available online 17 May 2011Received 14 June 2010; accepted 24 February 2011b Audiology Unit, Fondazione IRCCS Ca’ Granda Ospedale Maggiore Policlinico, Via Pace 9, 20122 Milan, Italya Fondazione Ascolta e Vivi, Via Foppa 15, 20144 Milan, ItalyAndrea Crocetti a, Stella Forti b,*, Luca Del Bo aNeurofeedback for subjective tinnitus patients

 

 

 

 

Comments are closed.