راحت ترین روش ترک شیشه

خدمات ترک شیشه در مرکز آلومینا توسط متخصص اعصاب و روان و به روش ماتریکس و نوروفیدبک انجام میشود

برای آشنایی با این دو روش مطالب زیر را دنبال کنید

 

آشنایی با اجزای روش ماتریکس در ترک اعتیاد شیشه


ترک شیشه به روش ماتریکس

 

از میان مواد اعتیادآور ، مواد محرک به واسطه ترکیبات شیمیایی خاص علاوه بر صدمات جسمانی دارای قدرت فراوان در ایجاد وابستگی روانی و تغییرات رفتاری در فرد می باشند . به همین دلیل میزان وابستگی فرد به این مواد بسیار بالا است و در صورت اقدام به ترک خودسرانه احتمال وسوسه ، لغزش و عود به میزان زیادی وجود دارد . مواد محرک با ایجاد حالات روانی _ رفتاری خاص و هجوم افکار نا خواسته ، توهم و هذیان برای خود فرد و اطرافیان بسیار خطرناکند . با توجه به خصوصیات مذکور ، مواد محرک بویژه شیشه روان درمانی منحصر به خود را می طلبد که در آن به جز در موارد معدود از دارو استفاده نمی شود واین روان درمانی از نوع شناختی _ رفتاری (CBT) می باشد .

در روان درمانی شناختی _ رفتاری ، درمانگران تلاش می کنند تا با ایجاد شناخت و خود آگاهی در بیمار ،تغییرات رفتاری که همانا حرکت به سوی زندگی بدون مواد و فاصله گرفتن از عوارض خطرناک آنهاست بوجود آورند و در نهایت با تغییر سبک زندگی  فرد او را به یک زندگی سالم رهنمون سازند . اخیرا” در درمان روان شناختی وابستگی به مواد محرک از الگوی ماتریکس (matrix) استفاده می شود . روش درمانی ماتریکس ، درمانی غیر دارویی در افراد وابسته به شیشه است که   جز در موارد نادر نیاز به بستری بیماران نمی باشد . این روش معروفترین و شناخته شده ترین روش درمان اعتیاد به شیشه در سراسر دنیاست .

اجرای ماتریکس که به صورت هفتگی با حضور درمانگر و بیمار انجام می شود ، یک برنامه زمانبندی شده سه ماهه می باشد که تمام جلسات دارای یک برنامه تدوین شده مشخص است . در تعدادی از جلسات حضور حداقل یکی از اعضای خانواده بیمار ضرورت دارد . مدت زمان هر جلسه در یک روز حدود 30  دقیقه بوده که در طول جلسه مباحث مخصوص آن جلسه ، تکالیف جلسه قبل ، آموزشهایی برای هفته آینده، بر رسی وضعیت رفتاری در طول هفته و غیره را شامل می شود . در روش درمانی ماتریکس بر مداخلات زیر تکیه می شود :

– آشنایی بیمار و خانواده اش در باره اعتیاد ، مواد محرک و چگونگی درمان

– شناسایی موقعیتهای مشکل آفرین  هر بیمار

– مهارت های پیشگیری از ایجاد وسوسه ، ولع مصرف و کنترل آنها

– مهارت های مدیریت موارد احتمالی لغزش و روشهای پاک ماندن

– افزایش توان در برخورد با استرس و ناملایمات

– مهارت های زندگی سالم و بدون مواد نظیر برنامه ریزی ، ارتباط با دیگران ، تفریحات سالم و غیره

– افزایش بصیرت فرد نسبت به رفتارهایش و اصلاح مشکلات روانی و رفتاری

– مدیریت درمان اختلالات جسمی حاصل از اعتیاد

البته در الگوی ماتریکس علاوه بر دنبال کردن یک برنامه مدون که تمام موارد فوق و بسیاری اهداف درمانی دیگر را شامل می شود ، هدف های زیر نیز در هر جلسه دنبال می گردد :

– افزایش ماندگاری بیماران در درمان

– دور ماندن از مواد

– کاهش وسوسه و میل مصرف

برای هر بیمار در هفته ، آزمایش ادرار انجام می شود و بر اساس نتایج آزمایش و مصاحبه های انجام شده در کل دوره درمان وضعیت پیشرفت بیمار ارزیابی شده و بر حسب این ارزیابی مداخلات لازم انجام می گیرد .

 

درمانگاه تخصصی روانپزشکی  و ترک اعتیاد شیشه در مرکز آلومینا (توسط متخصص اعصاب و روان )


ترک شیشه در مرکز آلومینا به روش ماتریکس توسط  :


دکتر نوید هنربخش (روان پزشک، عضو کمیته روان درمانی انجمن روان پزشکی، کارشناس پیشگیری از اعتیاد وزارت بهداشت و مدرس دوره های ترک اعتیاد به روش ماتریکس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران)

 

شماره تماس :

02122852784


ساعات تماس :همه روزه (غیر از جمعه ها)  9 صبح الی 7 بعد از ظهر

 

 

آشنایی با روش نوروفیدبک و بیوفیدبک در ترک شیشه

 

یکی از روش‌هایی که در دنیا از سال 2002 (در آمریکا ) برای ترک مواد محرک (مثل ترکیبات آمفتامینی و شیشه) مورد توجه قرار گرفت، استفاده از روش «نوروفیدبک» است و،بر این اساس مشاهده شد که با توجه به صدمه‌ای که به مغز می‌رسد، اگر بتوان با تمرین‌هایی که به فرد می‌دهند، عملکرد مغز را درست می‌کنند و عواملی مانند وسوسه و افسردگی را از بین می‌برند، میزان موفقیت این افراد در پاک بودن به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.


بر اساس گزارشی که در آمریکا منتشر شد، طی پیگیری شش تا هشت سال مشاهده شد که 81 درصد افرادی که شیشه و سایر ترکیبات محرک استفاده می کردند و  با استفاده از نوروفیدبک درمان شده بودند، دیگر به سوی اعتیاد برگشت نکردند، به عبارت بهتر با استفاده از این روش توانستند مغز را به میزان قابل توجهی به سمت نرمال عمل کردن برگردانند.

 

خدمات ترک اعتیاد شیشه به صورت اختصاصی با ترکیب روش ماتریکس + نوروفیدبک + بیوفیدبک برای اولین بار در ایران توسط مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.


جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

 

شماره تماس :

02122852784


ساعات تماس :همه روزه (غیر از جمعه ها)  9 صبح الی 7 بعد از ظهر


 

 

 

 

 

 

اجرای سیستم نوروفیدبک برای ترک اعتیاد به شیشه


مدیرکل مرکز پژوهش ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با برنا خبر داد:
اجرای سیستم نوروفیدبک برای ترک اعتیاد به شیشه
مدیرکل مرکز پژوهش، مطالعات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر از روش جدیدی برای بازگشت به زندگی معتادان شیشه خبر داد .



امیرحسین یاوری، مدیرکل مرکز پژوهش، مطالعات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر  از انجام سیستم جدید برای بازگشت به زندگی معتادان شیشه در این ستاد خبر داد و گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در روش جدیدی، بازگشت به زندگی در معتادان شیشه را به روش سیستم نوروفیدبک انجام خواهد داد.

منبع خبر :سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر

 

خدمات ترک اعتیاد شیشه به صورت اختصاصی با ترکیب روش مانریکس + نوروفیدبک + بیوفیدبک برای اولین بار در ایران توسط مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.


جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی :عوارض ترک شیشه درمان جدید روشهای ترک اعتیاد به شیشه علائم ترک شیشهترک شیشهعوارض مصرف شیشهعلایم ترک شیشهعتیاد به شیشهعلائم ترك شيشهراه ترک شیشهداروی ترک شیشهعلائم اعتیاد به شیشهعلائم ترک اعتیاد به شیشهدرمان شیشهمواد مخدرشیشهروش ترك اعتياد شيشهشیشه مواد مخدر – شیشه چه عوارضی دارد؟ روش ترک شیشهمراکز دولتی ترک اعتیاد شیشه در تهران –  ترک شیشه با بیوفیدبک مراکز معتبر ترک شیشهاعتیاد به شیشهکارت ویزیت ترک اعتیادمراکز معتبر ترک اعتیادمخدرشيشهفوق تخصص ترك شيشهعوارض شیشه ترک متادونترك متادونمتادنترک متادنمتادون5روش ترک متادونترك متادنخرید متادونخرید اینترنتی متادونفروش قرص متادونمتادونروش ترک با متادوندانلود کتاب ترک اعتیاد با متادونمتادون 5فروش متادنمتادولخريد متادونقرص متادونراههای ترک متادوندانلود کتاب ترک اعتیادقرص ترک اعتیادكتاب ترك اعتياد – pdfداروی ترک اعتیاد متادونروش ترک متادندانلود کتاب ترک متادون

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کارشناس اعتیاد سازمان پزشکی قانونی گفت: شیشه به شدت اعتیاد آور است، سلولهای مغز را تخریب می‌کند و ترک آن موجب افسردگی می‌شود، هیچ دارویی برای درمان ندارد و متأسفانه در کشور در برخورد با پیش سازه‌های ساخت شیشه نقص قانونی داریم.


به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پزشکی قانونی کشور، محمدرضا قدیرزاده در کنفرانس پیامدهای سوءمصرف موادمخدر و روانگردان‌ها که به همت اداره کل پزشکی قانونی استان تهران در سالن شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: مت آمفتامین یا به زبان عامیانه شیشه، یک ماده قدرتمند، اعتیاد آور، محرک و به شکل ترکیبی و مصنوعی است که معروف ترین و مهمترین ماده اعتیاد آور گروه آمفتامین‌ها در کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: افراد شیاد این ماده را در ایران با عنوان نشئه آور بدون اعتیاد تبلیغ می‌کنند، در حالی که این ماده بسیار اعتیاد آور است و نسبت به دیگر آمفتامین ها از نظر اجتماعی، عاطفی، روانی و حتی تحرکی آسیب بیشتری به فرد وارد می‌کند.

قدیرزاده با اشاره به اینکه معمولاً افرادی که به دنبال تنوع هستند به این ماده روی می‌آورند، تصریح کرد: شیشه اغلب به صورت تفریحی در مهمانی‌ها و برای بالا بردن و وسعت دادن به لذات جنسی و در بعضی موارد برای بیدار ماندن مصرف می‌شود.

کارشناس اعتیاد سازمان پزشکی قانونی با تاکید بر اینکه شیشه محرک سیستم عصبی است، تصریح کرد: شیشه، اثری ترکیبی از توهم زایی و تحرک بخشی دارد و سیستم مرکزی اعصاب را تحریک کرده و باعث بروز نوعی تشنج و حرکات غیر قابل کنترل به همراه تعریق، گشادی مردمک چشم و در مجموع، کنش های شدید رفتاری می‌شود.

وی یادآور شد: به عقیده متخصصان بر خلاف مخدرهای افیونی مانند تریاک که عموماً آرامبخش هستند و استعمال کننده را به سمت سکون و کندی حرکت می‌برند، شیشه، فرد را به سمت رفتارهای خشونت آمیز سوق می‌دهد.

قدیرزاده ادامه داد: مصرف شیشه باعث افزایش انرژی، پر فعالیتی، شادابی، بی‌خوابی، افزایش تمرکز، بالا رفتن درک و حس اعتماد به نفس می‌شود و به خاطر همین اثرات است که افراد در سنین 18 تا 25 سال به این مواد روی می‌آورند.

وی با اشاره به اینکه مسمومیت با این ماده می‌تواند علائم خفیف (افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، اضطراب، پرخاشگری) تا شدید (بالا رفتن درجه حرارت بدن، فعالیت بیش از حد عضلانی و تخریب بافت عضلانی، تشنج، کما و مرگ) ایجاد کند، گفت: اگر بیمار معتاد به این ماده مخدر شانس بیاورد و دچار جنون و توهم نشود، افسردگی‌های شدیدی گریبان گیرش می‌شود که کنار آمدن با آن تقریباً محال است.

وی با بیان اینکه این ماده توهم زایی و اثرات محرک را با هم ایجاد می کند، اظهار داشت: کریستال یا شیشه محرک بسیار قوی است که فعالیت‌های مرکزی سیستم عصبی را سرعت می‌دهد، اثرات مت آمفتامین بسیار شبیه کوکائین است، به جز اینکه این اثرات، مدت بسیار بیشتری طول می‌کشد و مت آمفتامین برای مدت طولانی تری در مغز باقی می‌ماند و برای همین اثرات محرک آن طولانی‌تر است.

این کارشناس سازمان پزشکی قانونی کشور به برخی اثرات مصرف شیشه اشاره کرد و افزود: تحمل یا تولرانس در افراد که به مدت طولانی این ماده را مصرف می‌کنند، به وجود می‌آید و این امر به این معناست که آنها هر بار برای رسیدن به اثرات قبلی باید مقادیر بیشتری از این ماده را مصرف کنند که به اعتیاد می‌انجامد.

به گفته وی همچنین مصرف دوزهای بالای این ماده به بروز رفتارهای خشونت آمیز، اضطراب، اغتشاش شعور، بی‌خوابی و کاهش وزن می انجامد و باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون می‌شود که به سکته مغزی و مرگ منجر می‌شود. از دیگر عوارض این دارو می‌توان به تشنج، مشکلات تنفسی، بی‌نظمی ضربان قلب، و بی اشتهایی مفرط اشاره کرد.

وی ادامه داد: مصرف دراز مدت مت آمفتامین ممکن است به ابتلا به روان پریشی با علائم پارانویا یا بدگمانی، اختلال خلقی، هذیان فکری و توهمات ادراکی هم منتهی شود. برای مثال معتادان به این ماده ممکن است احساس کنند حشراتی روی پوست آنها می‌خزند (مانند حالتی که در مصرف کوکائین دست می‌دهد) و در نتیجه پوستشان را تا حدی بخارانند که دچار زخم های باز و عفونت می‌شود.

قدیر زاده خاطرنشان کرد: مصرف مداوم و دراز مدت شیشه موجب سوء ظن و توهم، خشونت، کاهش شدید قوه حافظه، توهم های شنوایی و بینایی شده و افسردگی و جنون آنی و بسیاری از اختلالات عصبی را به دنبال دارد. همچنین مصرف شیشه شخص را در وضعیتی قرار می‌دهد که تمایل به درمان ندارد و شاید این عارضه بدترین تأثیر این مواد محرک بر مغز باشد.

وی خشکی دهان، افزایش سرعت تنفس، سردردهای طاقت فرسا، سرگیجه و حالت تهوع، تعرق بیش از اندازه بدن، خشکی، سوزش و ترک لب ها، لرزش دست‌ها و انگشتان و بزرگ شدن مردمک چشم را از تأثیرات فیزیکی معمول ناشی از استعمال کریستال و افزایش حرکت های فیزیکی، نوعی حالت سرخوشی، رفتارهای پرخاشگرانه و حمله‌های ناگهانی، نشاط و دلخوشی بیش از حد، بی‌خوابی شدید و … را از تأثیرات رفتاری و روانی استعمال این مواد دانست.

قدیر زاده تاکید کرد: عدم تعادل رفتاری در اولین مصرف شیشه، ممکن است از 12 تا 48 ساعت باقی بماند و فرد در این مدت به کارهایی دست بزند که هرگز در حالت طبیعی مرتکب آنها نمی‌شد، اما وقتی مصرف طولانی شود، علائم بیماری‌های روانی مانند توهم، پرخاشگری و سوءظن در فرد ظاهر خواهد شد که ممکن است به جنایت منجر شود.

وی با اشاره به برخی از بیماری‌های معمول ناشی از استعمال کریستال افزود: اختلال و بی نظمی در وظایف کلیه و ریه، بی اشتهایی و در نتیجه سوء تغذیه و کم وزنی مفرط، عوارض قلبی (حمله قلبی و نارسایی قلب به دلیل استعمال زیاد) و سکته‌های مغزی و قلبی از جمله بیماری های ناشی از مصرف کریستال است.

وی یادآور شد: انرژی‌زایی شیشه، کاذب و بسیار خطرناک است. فرد پس از مصرف تا حدود 72 ساعت به شدت بی خواب می‌شود و نیاز بدن به انرژی به حدی افزایش می‌یابد که ممکن است بافت‌های حیاتی آسیب ببینند.

قدیرزاده با اشاره به تاثیر بر رفتارهای جنسی گفت: استفاده از کریستال می‌تواند نیاز و فعالیت جنسی فرد را به طور غیر عادی افزایش دهد. این به همراه دیگر تأثیرات استعمال این ماده ممکن است فرد را به قدری بی توجه و از خود بی خود کند که شخص در فعالیت های جنسی افراط کند که قطعاً آسیب های غیر قابل جبرانی را به همراه دارد و امکان ابتلا به ویروس HIV و دیگر بیماری‌های مقاربتی را افزایش می‌دهد.

وی در ادامه به اثر مصرف شیشه بر مغز اشاره کرد و افزود: مصرف شیشه با بالا بردن غلظت نوروترنسمیترهای منوآمین در مغز و طناب نخاعی، به ویژه دوپامین، مغز را تحریک می‌کند.


وی گفت:‌مت آمفتامین یک محرک سایکوموتور، بسیار قوی است. شیشه به قدری قوی است که حتی پس از فرو نشستن فلاش اولیه، مغز را در حالت آماده باش نگه می دارد. پس از حدود 12 ساعت مغز از دوپامین تخلیه و اگر شخص دوباره از دارو استفاده نکند، دچار افسردگی حاد می‌شود.

کارشناس اعتیاد سازمان پزشکی قانونی با تاکید بر اینکه استفاده دوز بالای شیشه می‌تواند موجب آسیب مهلک در رگ‌های مغزی و در نهایت مرگ شود، تصریح کرد: نشانه‌های مصرف بیش از حد و مسمومیت این ماده، از دست دادن هوشیاری و اغما، تنفس سریع، تشنج و انقباضات عضلانی غیر قابل کنترل، گرمای بیش از حد بدن، ضربان قلب سریع یا نامنظم و درد قفسه سینه است.

به گفته قدیرزاده بسیاری از کسانی که کریستال مصرف می‌کنند این ماده را وابسته کننده توصیف می‌کنند. مصرف کنندگان این ماده در ابتدا تشویق می‌شوند کمی از این ماده را همراه داشته باشند تا در مواقع ناگهانی به دادشان برسد. با توجه به ماهیت وابسته کننده این ماده، فرد از لحاظ روانی و فیزیکی به آسانی به آن وابسته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان این ماده در ابتدای مصرف، گاه تا 72 ساعت حتی یک دقیقه هم نمی‌خوابند. در این مدت توهم شدید و خیره شدن به یک نقطه خاص برای چندین ساعت و همین طور رفتارهای بی پروا، از حالات نشئگی این ماده محسوب می‌شود. بعضی از مصرف کنندگان شیشه پس از مصرف با توجه به توهم شدید به تصور پرواز، خود را از پنجره ساختمان چند طبقه به پایین پرتاب کرده‌اند.

قدیرزاده با اشاره به علایم ترک در مصرف کنندگان شیشه گفت: پس از ترک شیشه فرد دچار نوعی ناتوانی و درماندگی و اختلال در الگوی خواب و کابوس‌های شبانه می‌شود، تا جایی که توانایی انجام وظایف و کارهای روزمره او مختل می‌شود، اما فرد با مراجعه به پزشک متخصص می‌تواند به مرور زمان بر این حالات غلبه کند.

وی همچنین در مورد درمان مصرف کنندکان شیشه افزود: متخصصان درمانگر اعتیاد می‌گویند برای درمان کسی که به این ماده محرک شیشه اعتیاد پیدا می‌کند، داروی خاصی در دنیا وجود ندارد و داروهایی که تجویز می‌شود تنها به کاهش علایم ناراحت کننده بیمار کمک می‌کند.

قدیرزاده ادامه داد: نکته اساسی این است که برای درمان اعتیاد به مواد مخدری که مرفین دارند مثل تریاک، کرک و هرویین، داروهایی مثل متادون و بوپرنورفین تجویز می‌شود، اما برای شیشه داروی خاصی وجود ندارد و داروهایی که استفاده می‌شود داروهای کمکی از جمله ضد اضطراب‌ها و ضد افسردگی‌هاست که این داروها در کاهش علایم بیمار مؤثر هستند.

کارشناس اعتیاد سازمان پزشکی قانونی گفت: در هر حال برای درمان عوارض اعتیاد به شیشه بر اساس مدت و نوع و روش مصرف ممکن است که فرد نیاز به درمان دارویی به شکل بستری شدن یا سرپایی داشته باشد.


وی افزود: همچنین بعد از درمان اختلالات روانپزشکی بیمار باید به وسیله روانپزشک خبره مورد بررسی و درمان قرار گیرد و به دنبال آن یا همزمان آموزش خانواده، آموزش مهارت‌های بهبود اولیه و پیشگیری از بازگشت و رفتار درمانی برنامه‌ریزی شود.

Comments are closed.