غذای بیش فعالی!

 

امروزه نوروفیدبک به عنوان یکی از روشهای مؤثر درمانی در کودکان دجار بیش فعالی یا همان ADHD شناخته شده است. هدف از درمان بوسیله این روش این است که به کودک بیاموزیم چطور می تواند رفتارهای مغزش را تغییر دهدو در نهایت عملکردهای مربوط به بیش فعالی را از بین ببرد.

این به این معنی است که کودک شما می تواند به مغز خود بیاموزد که بیش فعال نباشد!

بیوفیدبک مانند آینه ای است که عملکرد مغزما ن را که به طور عادی ما از آن آگاه نیستیم ، به نمایش در می آورد و به ما می آموزد تا اطلاعاتی راجع به وضعیت بیولوژیک مغز خود بدست بیاوریم و از این اطلاعات جهت کنترل ارادی فعالیت های مغزمان استفاده کنیم.

نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که می تواند جهت آموزش کودکان دچارADHD جهت تغییر رفتارشان استفاده شود. به این صورت که دستگاه اطلاعات الکتریکی مغز کودک و امواج مغزی او را ثبت می کند و  با ثبت امواج و تقویت امواج مثبت و مفید، نوروفیدبک انجام می شود و کودک می آمزد که چطور می تواند بیشتر توجه و تمرکز داشته باشد.

حال این امواج مغزی که در نوروفیدبک روی آنها کار می شود، چه هستند و چگونه کار می کنند؟

هر فرد نرمال 4 دسته موج مغزی دارد که عبارتند از:

 

موج آلفا در زمان آرامش و relaxation فعالیت بسزایی دارد.

موج بتا سریع ترین موج مغزی است و در مواقع توجه و تمرکز فعالیت زیادی دارد. موجی به نام SMR نیز وجود دارد که زیرمجموعه ای از موج بتا است و زمانی که فرد برای انجام یک فعالیت کاملاً فوکوسکرده فعال است.

موج تتا در زمانی که فرد در حال به خواب رفتن است و یا افکار پوچ و بی هدفی دارد فعال است .

موج دلتا کندترین موج مغز است و در هنگام خواب عمیق فعال ترین موج است.

وقتی یک کودک نرمال تلاش می کند مطلبی بخواند یا روی موضوعی تمرکز کند، امواج بتا در مغزش افزایش می یابد، اما در کودکان بیش فعال، این اتفاق نمی افتد و به جای افزایش موج بتا، موج تتا در مغزشان افزایش می یابد (موج افکار پوچ) ، و این به این معنی است که این کودکان نمی توانند به اندازه کودکان دیگر تمرکز کنند.

آیا نوروفیدبک به راستی روش مؤثری است؟

وقتی کودک بیش فعال نیاز به توجه دارد، به جای افزایش موج بتا در مغزش، موج تتای او بالا می رود و در دستگاه EEG بالا بودن موج تتا نسبت به بتای او ثبت می شود. در جلسات نوروفیدبک درمانی، به کودک می آموزیم که چگونه موج بتای خود را بالا بیاورد. معمولاً بعد از 30 جلسه درمان، کودک کاملاً می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند . علاوه بر بهبود توجه و تمرکز در کودکان، علائم دیگر بیش فعالی نیز در کودک کمرنگ می شوند. این بهبودی، قابل مقایسه با زمانی است که کودک در حال مصرف روزانه  4 قرص ریتالین است.

در کودک تحت درمان با دارو، با پایان نیمه عمر دارو در بدن، علائم برمی گردد اما زمانی که کودک می آموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند، علائم خاموش می شوند و این بهبودی دائمی است ، و بدان معنی است که وقتی جلسات درمانی کامل شد، کودک شما فردی نرمال خواهد بود و این نکته وجه تفاوت نوروفیدبک با سایر روش های درمانی است.

مقاله نوروفیدبک  در درمان کودکان بیش فعال و مقایسه آن با ریتالین :

http://www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/5791387V1107.pdf

آیا نوروفیدبک محدودیت و عوارضی نیز دارد؟

در مورد عوارض احتمالی جانبی این روش در 30 سال گذشته مطالعات بسیاری انجام شده و خوشبختانه هیچگونه عارضه جانبی برای این روش درمانی ذکر نشده است.

نکته ای که باید به آن توجه شود این است که برای ادامه جلسات نوروفیدبک، کودک باید انگیزه داشته باشد و اگر کودک در سن مناسبی نباشد، خسته می شود و انگیزه ادامه درمان را نخواهد داشت. اگر سن کودک خیلی پایین باشد، نمی تواند همکاری مناسبی داشته باشد و در سنین بالا نیز  بازی ها برای او به انداز کافی جذاب و سرگرم کننده نیستند. بهترین سن توصیه شده برای این درمان سن 9- 5 سال می باشد.

در مرکز نوروفیدبک آلومینا خدمات درمانی بوسیله روش نوروفیدبک  در کودکان بیش فعال انجام می شود و شما می توانید با پر کردن فرم تشکیل پرونده و سپس انجام جلسات درمانی، از این درمان جهت بهبود بیش فعالی کودکتان بهره ببرید.

 

جزئیات برنامه درمانی کودکان بیش فعال/کم توجه و اختلالات یادگیری در مرکز نوروفیدبکآلومینا:

 

نکته مهم : هر جلسه از دو قسمت درمانی و آموزشی تشکیل شده است که قسمت درمانی شامل کار با دستگاه نوروفیدبک می باشد که حدود 40 دقیقه طول می کشدو قسمت آموزشی شامل سر فصلهایی می باشد که در زیر به صورت کلی در مورد هر جلسه ذکر شده است

جلسه 1 : مصاحبه با والدین وشناخت انتظارات آنها از جلسات درمان وکودک ،40 دقیقه نوروفیدبک ،معرفی کتاب چگونه به کودکان بیش فعال/کم توجه کمک کنیم؟ به عنوان کتاب کاردرمنزل ومعرفی کتاب درسنامه به والدین برای آشنایی وبرخورد صحیح با این کودکان

جلسه 2 : 40 دقیقه نوروفیدبک ، مرور جلسه قبل ، آموزش حل مساله

جلسه3 : 40 دقیقه نوروفیدبک ، مرور جلسه قبل، توضیح دوباره روش حل مساله با ذکر مثال و تهیه طرح، تهیه کتاب گربه ها … و خواندن راز 1

جلسه 4: 40 دقیقه نوروفیدبک ، توضیح در مورد طرح خواسته شده، تعریف کردن راز 1 گربه ها توسط کودک ومطالعه راز ،تکنیک حافظه(تعداد 5 تصویر) در منزل

جلسه 5: 40 دقیقه نوروفیدبک ، ارایه طرح جدید، تعریف راز 2، بررسی تکالیف کتاب، کار در منزل(راز 3 ،تهیه پازل با توجه به سن کودک حداقل هفته ای 2 مرتبه،تکرار تکنیک حافظه با همان تعداد تصویر)

جلسه 6 : 40 دقیقه نوروفیدبک ،بررسی تکالیف جلسه قبل،ارایه فایل ریلکسیشن و توضیح در مورد آن،کار در منزل(راز 4 ،کتاب کار،نوشتن طرح،گوش دادن به فایل قبل از خواب و هر شب)

جلسه7: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بررسی جلسه قبل، کار در منزل(بیان مشکل در غالب نقاشی،راز5،تکنیک حافظه با 8 تصویر)

جلسه8: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بررسی جلسه قبل، کار منزل(کتاب کار،راز6 ،نوشتن یک طرح و بیان یک مشکل در مدرسه در غالب نقاشی،تکنیک حافظه با 10 تصویر)

جلسه9: 40 دقیقه نوروفیدبک ،برسی جلسه قبل، کار در منزل(راز 7 وتمرین درباره راز 1و2 ،کتاب کار،خواندن داستان مورد علاقه کودک و نوشتن نکات مهم آن توسط وی، ارایه طرح جدید ونوشتن برنامه های روزانه)

جلسه10: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بررسی جلسه قبل، کار در منزل(راز 8 وتمرین 1و2و3 ،کتاب کار،انجام پازل با قطعات بیشتر،تکنیک حافظه با شمارش اعداد مستقیم از 1 تا 50)

جلسه11: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بررسی جلسه قبل،ارایه فایل توجه و تمرکز،کار در منزل(راز9 وتمرین راز1و2و3و4 ،ارایه طرح،خواندن یک داستان کوتاه و آوردن کتاب همراه خود در جلسه بعدی،تکنیک حافظه با شمارش اعداد معکوس)

جلسه 12: 40 دقیقه نوروفیدبک ،تعریف راز 9 وقصه درمانی،کار در منزل(تهیه برنامه توسط والدین با توجه به عدم انجام کارهادر گذشته وبررسی آن توسط خود کودک،ادامه تکنیک حافظه)

جلسه13: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بررسی جلسه قبل،آموزش بازی ایکس- اُ،کار درمنزل(ارایه طرح یک مشکل جدید در محیط خارج از منزل وارایه راه حل در غالب نقاشی)

جلسه 14: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بررسی جلسه قبل،انجام بازی ایکس-اُ ،کار در منزل(پازل،بازی نخ وسوزن از گلدونه ها،شمارش اعداد معکوس و افزایش تعداد اعداد)

جلسه15: 40 دقیقه نوروفیدبک ،قصه درمانی،بررسی جلسه قبل،کار در منزل(بازی ایکس-اُ،بازی نخ وسوزن با ارایه یک طرح مشخص روی آن با توجه به علاقه کودک)

جلسه16: 40 دقیقه نوروفیدبک ،تمرین راز 5و6و7 ،بررسی جلسه قبل ،کار در منزل(ارایه طرح جدید،تکنیک حافظه با کلمات شروع با 5 کلمه هم اوا)

جلسه17: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بررسی تفاوت ها در طرح های مختلف ،کار درمنزل(بازی ایکس-اُ،پازل،خواندن داستان وبررسی نکات مهم،تکرارتکنیک حافظه با کلمات هم آوا)

جلسه 18: 40 دقیقه نوروفیدبک ،قصه درمانی ،کاردرمنزل(خواندن مجله مورد علاقه کودک،ماز تهیه از گلدونه،تکنیک حافظه با 7 کلمه ناهماهنگ)

جلسه 19: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بازی سنجش تمرکزبا میله های مارپیچ ،راز 8و9 ،کار در منزل(نقاشی جلسه درمانی از نظر کودک ،ماز،پازل،تکنیک حافظه با 7 کلمه هماهنگ)

جلسه20: 40 دقیقه نوروفیدبک ،بازی ایکس-اُ،بررسی جلسه قبل

از جلسه 20 به بعد با توجه به پیشرفت کودک ،سن کودک و میزان همکاری خانواده روش های درمانی متفاوتی در مورد هر کودک به صورت جداگانه در نظر گرفته خواهد شد.

برای دریافت شرایط ثبت نام اینجا کلیک کنید.

 

جهت ثبت نام می توانید فرم ثبت نام را تکمیل نموده و به نشانی ایمیل زیر ارسال نمائید یا به صورت حضوری (طبق قرار قبلی)در دفتر مرکزی نوروفیدبک آلومینا ثبت نام نمائید.

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی: بیش فعالی،کم توجهی،کودکان کم توجه بیش فعال،کودک کم توجه،کودک بیش فعال،بیش فعالی،عدم تمرکز کودک،کودک نامرتب،کودک شلخته،کودک ناآرام،فعالیت زیاد کودک،کودکان کم توجه و بیش فعال،درمان ریتالین،عوارض ریتالین،ریتالین از کدام دسته دارویی است،ریتالین چه عوارضی دارد،درمان جایگزین ریتالین،بهترین درمان بیش فعالی،بهترین درمان کمبود توجه،کم عارضه ترین درمان کمبود تمرکز کودکان،جدیدترین درمان کودکان کمبود تمرکز و بیش فعالی،جدیدترین درمان اختلالات یادگیری کودکان،افزایش هوش کودک،کودک باهوش،چگونه هوش کودک را بالا ببریم؟ روش درمان نوروفیدبک در بیش فعالی، کسب آرامش در کودکان،افزایش نمرات کودک

 

بیش فعالی/کمبود توجه :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آیا کودک بیش فعال دارید؟!

آیا کودک بیش فعال دارید؟!
در این مقاله برای شما استفاده از غذاهای مناسبی را بازگو می نماییم، که در بهبود این اختلال می تواند بسیار کمک کننده باشد این غذاها عبارتند از…..

ADHD یا اختلال بیش فعالی و فقدان توجه، یک اختلال رفتاری شایع است که حدود 10-8 درصد کودکان را مبتلا می کند. احتمال تشخیص این اختلال در پسران سه برابر دختران است ولی علت این تفاوت هنوز مشخص نشده است. اما در این مقاله برای شما  استفاده از غذاهای مناسبی را  بازگو می نماییم، که در بهبود این اختلال رفتار کودک شما می تواند، بسیار کمک کننده باشد.
اسیدهای چرب ضروری تنها یک نوع چربی وجود دارد که شما می خواهید کودک شما آن را داشتهباشد،دی اچ ای (DHAیا اسید چرب امگا3 که کلید گشایش مغز کودک بیش فعال است.مطالعات نشان می دهند که کودکانی که اختلالات یادگیری دارند مانند کمبود تمرکز و بیش فعالی اغلب دچار کمبود اسیدهای چرب ضروری هستند.انواع چربیهای سالم برای اینکه در پاک کردن اطلاعات از یک سیناپس به سیناپس دیگر به مغز کمک کنند مورد نیاز بدن هستند.مارسیا زایمرمن ،متخصص تغدیه می گوید:یک کودک بیش فعال عدم ارتباط صحیح،بین سلولهای مغز را تجربه می کند.پیامی فرستاده شده،اما دریافت نشده .بنابراین جذب نورونی میشود که آن را فرستاده است.اسیدهای چرب ضروری کمک می کنند تا سلولهای مغز پیامهایی که بین سیناپس ها فرستاده می شوند را دریافت کنند سپس پیام را حذف و مانع باز پس گیری پیام خود نورون فرستاده شده می گردد.
ماهی،دانه های کتان و مغزها(آجیل) منابع بسیار خوب اسیدهای چرب ضروری هستند.مهمترین آنها امگا3 است که در ماهی و برخی از جلبک ها یافت می شود.استفاده از فراورده های روغن ماهی شیوه ی بسیار موثری برای کودک شما است،تا میزان مورد نیازاسیدهای چرب ضروری را دریافت کند.امگا 3 موجود در تخم مرغ و دیگر غذاهای حاوی دی اچ ای(DHA نیز منبع بسیار خوبی است.اسیدهای چرب ضروری موجود در دانه های گیاه کتان و دیگر منابع نیز می توانند موثر باشند اما بدن باید آن را به صورتی درآورد که بیشترین استفاده را از آن ببرد.درنتیجه این منبع تأثیر چشمگیری خواهد داشت.
ویتامین ب-کمپلکس
ویتامینهای ب همیشه برای بهبود اعصاب به کار می رفته اند و تأثیر بسیار خوبی در کاهش استرس دارند که هر دوی این ها برای کودکان بیش فعال مفیدند.با اینکه اغلب ویتامینهای ب قابل اطمینان برای مصرف هستند اما دو نوع از آن ها اثرات جانبی دارند.بنابراین قبل از انتخاب این نوع فراورده ها برای کودکتان با یک مشاور پزشکی مشورت کنید.ویتامین ب 3 نیز اصولاً به عنوان نیاسین شناخته می شود که می تواند موجب قرمز شدن و شل شدن پوست و آسیب های مربوط به کبد بشود.میزان مصرف زیاد ویتامین ب6 می تواند موجب بی حسی و سوزن سوزن شدن بشود.منابع خوب ویتامینهای ب،مخمرهای مغذی،جگر،نان و غلات سبوس دار،برنج ،مغزها،شیر،تخم مرغ،گوشت،ماهی،میوه،سبزیجات سبز و سویا هستند.
پروتئین
اگر تا به حال به جای کافئین عصرانه دو لقمه از ماهی آزاد خورده باشید می دانید که پروتئین،انرژی شما را حفظ می کند.این موضوع در مورد کودکان بیش فعال نیز صدق می کند.خوردن حتی میزان کم پروتئین در طول روز انرژی آنها را نیز متعادل می سازد.زایمرمن می گوید:” من همیشه به پدران و مادران گفته ام که ناهاری برای کودکان تهیه ببینند که پروتئین داشته باشد.همینطور برای صبحانه نیز آنها باید پروتئین دریافت کنند.”سرو غذای پروتئینی الزاماً به این معنی نیست که شما غذایی را بپزید.بلکه می توانیدبه کودک خود یک ساندویچ نان و پنیر (البته نان سبوس دار) بدهید.او را با یک تخم مرغ یا ماست کم چربی که با یک موز برای شیرین شدن آن مخلوط شده،تغذیه کنید.زایمرمن پیشنهاد می کند که پودر پروتئین را با صبحانه کودک خود مخلوط کنید و هنگامیکه از مدرسه برمی گردد یک غذای عالی غنی از پروتئین را به عنوان یک غذای سبک به او بدهید.در طول روز مغزجات و تخمه،کیک برنج قهوه ای که روی آن بادام پاشیده شده باشد یا هرنوع مغز کره داری مانند بادام هندی را به او بدهید.
کلسیم و منیزیم
به کودک خود یک لیوان بزرگ شیر یا مقدار زیادی سبزیجات سبز بدهید.زایمرمن می گوید:با اینکه کلسیم برای کمک به ساخت استخوان های قوی معروف است اما از غشاء سلولی نیز محافظت می کند و به سیستم عصبی کمک می کند.به خصوص در انتقال حرکت که می تواند رفتار کودک را بهبود ببخشد.منیزیم نیز تأثیراتی بر سیستم عصبی دارد و کمک می کند تا عضلات و عملکرد عصب، نرمال باقی بماند و در متابولیسم انرژی و ترکیب پروتئین دخالت دارد.محققین متوجه شده اند که کودکان ای دی دی(ADD) و بیش فعال(ADHD پاسخ مثبت به فراورده های کلسیم و منیزیم داده اند که هر دوی آنها در بسیاری از غذاها به طور طبیعی یافت می شوند.شیر و فراورده های آن منبع اصلی کلسیم هستند.سبزیجات سبز مانند اسفناج،منبع بسیار خوب منیزیم هستند.همینطور نخود و لوبیای سبز ، مغزجات و غلات کامل.

ذرات معدنی
ذرات معدنی،مواد مغذی کوچکی هستند که هر روز بدن به آنها نیاز دارد،اما به میزان کم.ذرات معدنی که به کودک بیش فعال کمک می کنند،شامل روی و آهن هستند.مطالعات نشان داده است که میزان روی در بدن کودکان بیش فعال در مقایسه با کودکان بدون این مشکل پائین تر است.آهن به تنظیم انتقال دپامین در کودکان بیش فعال کمک می کند،گرچه مطالعات نشان داده که نتیجه ی قطعی روی این نوع کودکان ندارد.ذرات معدنی در میوه ها و فراورده های حیوانی یافت می شوند اما بسیاری از متخصصین تغذیه،فراورده هایی با ترکیبات بدون قند را توصیه می کنند .

Comments are closed.