تقویت هیجان
هیجانهای مثبت را تقویت كنید
هیجان خوب یا بد؟
آشنایی با انواع هیجان ها
زندگی پر هیجان بهتر است یا کم هیجان؟
هیجان یك واكنش احساسی، عاطفی و درونی است و انسانها در زندگی روزمرهشان با انواع آن درگیرند.
واكنشها در اثر عوامل و محركهای بیرونی به وجود میآیند و هر فردی با توجه به ذهنیت خود آنها را تفسیر میكند و به شكلهای مختلف مثل ترس، خشم، غم و اندوه، تنفر، تحقیر، احساس گناه، شادی و خنده و… بروز میدهد، بنابراین هیجان تلفیقی از برداشتهای ذهنی فرد و محركهای بیرونی است…
انسانها هیجانها را به حالتهای مختلفی مثل تغییر چهره، تغییر تن صدا و حركتهای اندامها نمایش میدهند. این بحث به این دلیل اهمیت دارد كه نوع هیجان میتواند ریشه بسیاری از مشكلهای روانشناختی باشد. بهطور كلی هیجان به دو گروه عمده مثبت و منفی تقسیمبندی میشود. هیجانهای مثبت معمولا لذتبخش و خوشایند هستند و حتی سلامت روان را بهبود میبخشند و نقش مهمی در زندگی ایفا میكنند و فرد دارنده آن اصولا از عملكرد بهتری در زندگی اجتماعیاش برخوردار است.
هیجانهای منفی مثل ترس، خشم، غم و اندوه در عین اینكه جزیی از زندگی ما هستند اما هنگام تجربه آن اگر نتوانیم به خوبی كنترلشان كنیم و قادر به مهار آنها نباشیم، حتما باعث بروز مشكلهای رفتاری و ذهنی خواهند شد. هیجانهای منفی، در افرادی كه از اختلالهای شخصیتی مثل اختلال اضطرابی و افسردگی و… رنج میبرند بیشتر سر میزند. انسانهایی كه به طور مستمر این نوع هیجان را تجربه میكنند به تدریج در معرض مشكلهای روانتنی مثل ناراحتیهای گوارشی و قلبی – عروقی قرار میگیرند. هیجانهای منفی باید مهار شوند زیرا شخصی كه دارای این ویژگی است در تعاملات اجتماعیاش با دیگران دچار مشكل میشود و ضعف كاركردی و عملكردی پیدا میكند.
در واقع بهكارگیری هر دو نوع آن (منفی و مثبت) بعد از مدتی به جزیی از ساختار شخصیتی فرد تبدیل میشود و بهصورت یك عادت در او باقی میماند. چه بهتر كه بتوانیم هیجان مثبت را در خود رشد دهیم. برای این كار باید برداشتهای ذهنی منفی كنار گذاشته شود و مثبتها آشكار شوند یعنی هر فردی كه دارای خصوصیات منفی است، لازم است خود را در موقعیتهایی قرار دهد تا بتواند مثبتها را تقویت كند. مثلا اگر فرد غمگینی است، در محافل شاد مثل میهمانیها و عروسیها شركت كند و اگر طبیعت را دوست دارد زمانی را به رفتن به كوه، دریا و… اختصاص دهد یا برای تمدد اعصاب تصویرسازی ذهنی كند. چشمها را ببندد و به موسیقی آرامی گوش فرادهد.
به طور كلی هر عاملی كه بتواند حس خوبی به او بدهد شناسایی و با جایگزین كردن هیجانهای مثبت به جای هیجانهای منفی ناسالم سلامت روانی خود را تضمین كند.
افزایش تمرکز و تقویت حافظه با کمک نوروفیدبک
آیا می دانید ورزشکاران بزرگ و موفقی همچون رافائل نادال، جهت ارتقا و افزایش تمرکز و توانایی ذهنی خود از نوروفیدبک استفاده می کنند؟!
نوروفیدبک یکی از جدیدترین شیوه های درمان بیماریها و همچنین افزایش قدرت تمرکز و ذهن است که به همین دلیل به آن دوپینگ مجاز نیز می گویند،که در حال حاضر در بیش از یکهزار مرکز در آمریکا جهت افزایش توانایی های ذهنی و تقویت تمرکز و حافظه استفاده می شود.
بوسیله این روش شمابه مغز خود آموزش می دهید که چطور امواج خود را کنترل کند.
برای اینکه بدانید نوروفیدبک چگونه عمل می کند ابتدا باید امواج مغز خود را بشناسید، زیرا تلاش برای بهبود حافظه بدون اینکه مغز خود را بشناسیم مثل تلاش برای ارتقاء یک کامپیوتر است بدون اینکه بدانیم چطور کار می کند؟!!!
امواج مغز را می توان به امواج رادیویی تشبیه کرد ، این امواج در فرکانس های مختلف فعال می شوند و تا وقتی بعضی از امواج فعال هستند، فعالیت امواج دیگر محدود است. این امواج به 4 دسته تقسیم می شوند:
موج دلتا کندترین و پردامنه ترین موج مغزی است و زمانی که فرد در خواب عمیق است بیشترین فعالیت را دارد.
موج آلفا موجی با فرکانس زیاد است و زمانی که ما در وضعیت Relax هستیم فعال است. موج تتا نیز در خواب فعال تر است . اما موج بتا در مواقعی که فرد در حال تمرکز و یادگیری است بیشترین فعالیت را از خود نشان می دهد.
دانستن این نکته مهم است که این 4 موج در همه زمان ها درجاتی از فعالیت را در مغز دارا هستند، اما شدت و فرکانس فعالیت امواج سبب تفاوت کارکردهای ذهنی افراد مختلف می شود.
برای مثال، افرادی که از مشکلات یادگیری رنج می برند فرکانس موج بتا پایین تری نسبت به افراد عادی دارند.
بنابراین مادامی که ما بتوانیم امواج مغزی خود را کنترل کنیم، می توانیم حافظه و تمرکز خود را بهبود بخشیم.
از سال 1960 تحقیقات بر روی کنترل امواج مغزی توسط انسان آغاز شده و امروزه این باور وجود دارد که این روش علاوه بر داشتن اثرات درمانی بر روی افراد دچار مشکلات یادگیری و بیش فعالی، در افراد عادی نیز سبب ارتقاء سطح حافظه و بهبود قدرت تمرکز می شود.
در پایان لازم است بدانیم که بنابر گفته دانشمندان، حتی افراد نخبه نیز فقط از 10% ظرفیت مغز خود استفاده می کنند و این رقم در بین افراد عادی در بهترین حالت بین 5-4% است، پس تلاش کنیم تا از ظرفیت های مغز خود بیشترین استفاده را داشته باشیم.
در مرکز نوروفیدبک آلومینا خدمات نوروفیدبک جهت بهبود قدرت تمرکز و تقویت حافظه انجام می شود و شما می توانید با مراجعه به مرکز و گذراندن دوره های تقویت حافظه زیر نظر متخصصین از این روش در بهبود عملکرد مغز خود بهره ببرید.
Comments are closed.