عواملی که منجر به کاهش تمرکز میشوند
چیزهایی که مانع تمرکز می شوند
رسانه های اجتماعی:
گاهی اوقات شما در حین کار هستید ودر همان حال هم می خواهید به سایت های دیگر دسترسی داشته باشید و در یک زمان چند تا کار را با هم انجام دهید وهین منجر به کاهش تمرکز شما می شود.بهتر است زمان های ثابتی را برای چک کردن دیگر سایت های اجتماعی در نظر بگیرید تا با انجام کار اصلی شما تداخلی نداشته باشد.
چک کردن ایمیل:
هنگامی که در حال انجام کاری هستید ومدام ایمیل هایی به شما ارسال می گردد حتی اگر آنها کاری باشند وشما مجبورید که مدام به آنها پاسخ دهید ، همین کار رشته افکار شما را در کارتان از بین برده وباعث کاهش تمرکز شما میشود وعملکرد کاری شما را تحت الشعاع قرار می دهد.
برای رفع این مشکل بهتر است که زمانهایی را به طور ثابت برای پاسخگویی به ایمیل هایتان در نظر بگیرید تا در کارتان هم خلل ایجاد نکند.
تلفن همراه :
پاسخگویی به تلفن همراه در حین انجام فعالیت منجر به حواس پرتی شده وتمرکز را کاهش می دهد وهمین طور زمان شما به صحبت کردن میگذرد .پس بهتر است که اگر منتظر تماس ضروری نیستید گوشی خود را بر پست صوتی قرار داده تا در مواقع لزوم به شنیدن پیغام ها بپردازید .
عملکرد چند تکلیفی:
کمی فکر کنید ، شما احساس می کنید که انجام چند تکلیف باعث صرفه جویی در وقت میشود؟
کارشناسان می گویند که انجام چند کار بیشتر از زمانی که تک تک کارها را انجام می دهید زمان صرف می کند.بهتر است کارها را اولویت بندی کنید وبا توجه به اهمیت بالای آنها ، به ترتیب انجام دهید.
کسالت:
خسته بودن باعث میشود تا حواس ما سریع تر از همیشه پرت شود وما را نسبت به محیط اطرافمان آسیب پذیر تر کند .اگر شما در طول روز زمان زیادی را به انجام کارهایتان می پردازید بهتر است که بعد از گذشت زمان های خاصی به خود یک استراحت 10 دقیقه ای دهید و در آن مدت کوتاه کارهای مورد علاقه خود مثلا نوشیدن قهوه را انجام دهید یا به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید.
افکار آزار دهنده:
برای تمرکز در کاری که شما را نگران می کند ویا ذهن شما از هم گسیخته است بسیار مشکل است.افکار آزاردهنده از هر نوعی که باشد یک عامل حواس پرتی قدرتمند می باشد ، برای از بین بردن این افکار بهتر است که یک لیست از افکاری را که در ذهن شما قرار میگیرند را تهیه کنید وبه انها فرصت فکر کردن دهید تا از شر آن افکار در امان بمانید.
استرس:
یکی دیگر از عوامل که منجر به کاهش تمرکز می شود استرس است وهمین امر منجر به دردهای قفسه سینه، قلب وتنگی نفس هم میشود به توانایی های شما لطمه وارد می کند.
برای رفع استرس در خود ، افکار استرس زا را مهار کنید وبه یادگیری تکنیک های کاهش استرس از جمله : مدیتیشن بپردازید .
گرسنگی:
تحقیقات نشان داده است که مغز نمی تواند بدون سوخت وساز ،تمرکز کند .بنابراین بهتر است که وعده های غذایی منظمی برای غذا خوردن خود مخصوصا خوردن صبحانه داشته باشید وسعی کنید که از تنقلات ، کربوهیدرات هاو… در برنامه غذایی خود بگنجانید.
افسردگی:
موسسه ملی سلامت روان می گویدک یکی از دلایل کاهش تمرکز در بعضی افراد نشانه های افسردگی است،در واقع یکی از عوامل کاهش تمرکز ، افسردگی است.اولین قدم برای رفع علائم افسردگی ،مراجعه به متخصص مربوطه می باشد.
اکثر افراد تمایل دارند که فکر می کنم از غم به عنوان نشانه افسردگی است.
دارو:
برخی از داروها می تواند با تمرکز داشتن تداخل ایجاد کرده ومشکلاتی را در این راه برای ما ایجاد کنند.برای جلوگیری از کاهش تمرکز باید با پزشک خود صحبت کنیم تا دوز داروها را تنظیم کند.
کلمات کلیدی : دارو،مصرف داروف عوامل کاهش تمرکز،افرایش تمرکز،حذف موارد کاهش تمرکز،افسردگی،نشانه های افسردگی،ارتباط تمرکز با افسردگی،عوارش داروهای افسردگی،خستگی،خستگی وتمرکز،راه های افزایش تمرکز،سوخت وساز مغز،بهترین صبحانه،در صبحانه چه موادی را بخوریم؟،صبحانه مناسب،از بین بردن افکار مزاحم،تکنیک های کاهش افکار مزاحم،استرس وکاهش تمرکز،آیا استرس تمرکز را کاهش میدهد؟،عوامل موثر در کاهش تمرکز
Comments are closed.