شناخت و درمان افسردگی

درمان انواع افسردگی

افسردگی

 

درمان افسردگی می تواند با بی شماری از داروها و همچنین جلسات مشاوره ای باشد که می توان به صورت ترکیبی استفاده کرد. یکی از عواملی که به نظر می رسد به طور گسترده در جامعه علمی پذیرفته تراست را می توان به علت عدم تعادل ماده شیمیایی در مغز به نام سروتونین دانست. بنابراین درمان افسردگی با دارو برای این است تا این تغییراتی را که ازافزایش یا کاهش این انتقال دهنده به وجود آمده را متعادل کند.به اکثر مردم  می توان با استفاده از دارو یا مشاوره کمک کرد.

 

در جلسات مشاوره، درمانگرو بیماربه بحث در مورد تجربیات زندگی بیمار، حوادث، روابط و احساسات می پردازند. صحبت کردن در مورد یکی از سخت ترین شرایط زندگی می تواند بسیار ارزشمند باشد، زیرا غالبا دلایل مشکلات را نشان می دهد و به بیمار یاد می دهد تا الگوهای رفتاری خود را تغییر دهد.
جامعه پزشکی موافق است که این نوع  تغییر خلق و خوی در یک بیماری وخیم، می تواند منجر به خطر افکار خودکشی شود.نوعی افسردگی بعد از زایمان در زنان اتفاق می افتد و به نظر می رسد که نوع خاصی از خلق و خوی شیمیایی / تغییرات هورمونی رخ می دهد. درمان از طریق داروهای ضد افسردگی معمولا در چند ماه اتفاق می افتد وموفقیت آمیز بوده است.

هنگام تجویز داروهای ضد افسردگی، باید دقت شود و سلامت بیمارارزیابی گردد. داروهای موجود ضد افسردگی اعتیاد آور هستند وبه همین علت باید با دقت بیشتری تجویز شود.

تصور می شود که ژنها می توانند در ایجاد خلق و خوی شدید نقش اساسی را بازی کنند، بنابراین در هنگام شروع درمان افسردگی، تاریخچه خانوادگی به طور کامل در پرونده بیمارباشد. به نظر می رسد افرادی که بستگان خونی آنها ازاین اختلال رنج می برند، به احتمال زیاد ممکن است آنها نیز با این بیماری دست وپنجه نرم کنند. اختلال خلقی گاهی اوقات می تواند به علت حوادث فاجعه بار در زندگی افراد باشد .  کتب مقدس، مؤمنان را برای پیدا کردن شادی در زندگی خود تشویق می کند.

 

مترجم :  مریم عبداللهی (روانشناس)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا


انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

خواننده گرامی : برای تهیه هر یک از این مقالات جهت ارتقا سلامتی شما هم میهنان عزیز ، زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی صرف می شود، پس در حق ما لطف نموده و کپی رایت را رعایت کنید و  به ما در ادامه فعالیتمان امید و انگیزه بدهید . با سپاس از خوانندگان محترم و با امید به روزهای بهتر

مرکز تخصصی مشاوره و نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

خدمات نوروفیدبک و بیوفیدبک و مشاوره روانشناسی رواندرمانی (اضطراب،افسردگی، بیش فعالی ، درمان اختلالات جنسی و روابط زناشویی ، زوج درمانی و… ) و شناخت درمانی و رفتار درمانی (CBT) و ویزیت متخصص روانپزشکی (اعصاب و روان) و متخصص مغز و اعصاب (درمان میگرن،سرگیجه،تشنج،سکته مغزی و …)در مرکز  نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا انجام می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت ویزیت تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

 

 

نوروفیدبک (جدیدترین درمان افسردگی)


افسردگی نوروفیدبک بیوفیدبک اضطراب

افسردگی چیست ؟


شرح علائم و نشانه های افسردگی


1) تغييرات در احساسات و ادراکات:

گریه مکرر در طول روز يا احساس خلاء عاطفی احساسی شدید

– ناتواني از لذت بردن از چیزهایی که قبلا برای فرد لذت بخش بوده

– احساس نا اميدي و بي ارزشي

– احساس افراطي گناه يا سرزنش مکرر خود

– فقدان صميميت نسبت به نزدیکان

– احساس بد در مورد آینده و حال (پیش بینی آینده تاریک)

– احساس درماندگي

افکار خودکشي

– غمگيني، اضطراب، خشم و ديگر عواطف ناخوشايند به صورت غیر قابل کنترل


2) تغييرات در رفتار و نگرش:

– فقدان علاقه به فعاليت هاي قبلي و کناره گيري از ديگران

– غفلت از مسئوليت ها و توجه نکردن به ظاهر شخصي

– تحريک پذيري و به آساني دستخوش خشم شدن

– فقدان انگيزه به منظور پيگيري اهداف

– نارضايتي کلي از زندگي

– کاهش توان حافظه، ناتواني در تمرکز، بلا تصميمي و آشفتگي

– تغييرات شناختي

– کاهش توانايي رويارويي با مسائل روزمره


3) تغييرات جسماني و شکايات بدني:

– خستگي مزمن و فقدان انرژي

– فقدان کامل اشتها يا خوردن اجباري

– بي خوابي، بيداري زود هنگام صبحگاهي يا خواب بيش از حد

– سردردها ، پشت دردها و ساير شکايات مشابه بدون دليل

– مشکلات گوارشي شامل درد معده، تهوع، اشکال در هضم و تغيير در کارکردهاي روده اي مثل يبوست

– چرخه هاي نامنظم قاعدگي

– کاهش يا افزايش غير متعارف وزن

– فقدان يا کاهش تدريجي ميل جنسي

 

در درمان افسردگی دو نوع رویکرد درمانی وجود دارد : روش مبتنی بر دارو درمانی و روش مبتنی بر روش های غیر دارویی


در نقشه مغزی افراد افسرده نشانه‌های مختلفی دیده می‌شود که بعضی از آن‌ها عبارتند از:
افزایش یا کاهش فوق‌العاده در فعالیت امواج بتا و آلفا در سراسر یا بخشی از مغز؛ کاهش یا افزایش موج دلتا؛ کاهش یا افزایش غیرطبیعی کوهرنس و … . استفاده از نوروفیدبک منجر به انجام اصلاحات در الگوی امواج مغزی افراد افسرده می‌گردد. تغییر در میزان سروتونین و نوراپینفرین که دو انتقال‌دهنده عصبی هستند از علل بروز افسردگی است.

نقل و انتقالات انتقال‌دهنده‌ها از مباحث مربوط به شیمی مغز است.

نکته در اینجاست که تغییر در شیمی مغز به تغییر در امواج، و تغییر در امواج به تغییر در شیمی مغز می‌انجامد. لذا استفاده از نوروفیدبک و اصلاح الگوی امواج مغزی سبب ایجاد تعادل در نقل و انتقالات مواد شیمیایی مغز می‌گردد.


نوروفیدبك ساز و كار اصلی كه مغز به آن وسیله برانگیختگی فیزیولوژیك را كنترل می‌كند تحت كنترل درآورده و مكانیزم برانگیختگی را طبیعی می‌سازد. این روش صرفنظر از علت افسردگی اثربخش است.

در طی درمان مراجعه کننده ممكن است متوجه شود كه لازم است استفاده از داروهای ضدافسردگی یا محرك را كاهش دهد كه به هر حال باید از نظر دوز دارو در طی درمان تحت نظر متخصص باشد.


در مرکز نوروفیدبک آلومینا ابتدا بیمار توسط متخصص مغز و اعصاب ویزیت می شود و در صورت نیاز و تشخیص پزشک برای ایشان نوروفیدبک تجویز می شود

جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا تماس بگیرید یا در سایت ثبت نام کنید.

 

افسردگی

 

 

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی: افسردگی ، علائم افسردگی ، خودکشی ، درمان افسردگی ،شایع ترین راههای درمان افسردگی،شناخت درمانی ، افسردگی ،درمان افسردگی ،داروی ضد افسردگی ، مشکل در جهت تفکر ،خلق وخو ، رفتار درمانی برای افسردگی ،دلایل کاهش میل جنسی ،رفع درد های مزمن ،روش شناختی ، روش تغییر طرز تفکر،افسردگی،روش درمان افسردگی ،انواع افسردگی ،روش رفتاری –شناختی در درمان افسردگی،علت افسردگی،تغییرات هورمونی موجود در افسردگی،افسردگی بعد از زایمان،علت افسردگی بعد از زایمان،راهکارهای درمانی افسردگی،جلسه مشاوره در بهبود افسردگی،مشاوره افراد افسرده ،داروی ضد افسردگی ،عوارض داروهای ضد افسردگی ،درمان افسردگی

  • آقای 29 سا له ای با مشکل افسردگی شدید ،عدم اعتماد به نفس ،خجالت، ومشکلات جنسی بسیار شدید و بطور کلی بسیار به هم ریخته مراجعه که در هر جلسه پیشرفت بسیار زیادی می کند و در نهایت گزارش بسیار طولانی می دهد دال بر خوب شدنش. می گوید:از نظر روحی خیلی خوب شده ام، اریکشن ام(نعوذ) کاملا” خوب شده و امیدوار به زندگی و از نظر روابط اجتماعی خیلی بهترم و…
  • خانم 22 ساله ای با مشکل افسردگی ، استرس و اضطراب شدید ، پرخاشگری شدید و بد خوابی و… مراجعه، او و همراهانش چنین گزارش می دهند: احساس سبکی می کنم ،استرسم کاملا” کاهش یافته و خوابم خوب شده است و….همراهانش نیز می گویند هیچ پرخاشگری ندارد و کاملا” آرام است و بر خودش کنترل دارد.
  • خانم 28 ساله ای با مشکل افسردگی،سوشیال فوبیا(ترس اجتماعی) اعتیاد تریاک و دیگر مواد مخدر ومحرک، وبسیار تحریک پذیر و عصبانی و…. مراجعه و پس از چند جلسه درمانی وروان درمانی فوق العاده متحول می شود و می گوید حالم خیلی بهتر است و وسوسه استفاده از مواد مخدر از سرم رفته و….
  • آقایی 30 ساله با مشکل افسردگی، وسواس فکری، پرخاشگری و لرزش اندام و تحریک پذیری و عصبانیت مراجعه پس از چندین جلسه درمان گزارس می دهد: لرزش دستهایم آرام شده و خیلی آرامتر و خونسردتر شده ام، روابطم نیز با همسرم از هر لحاظ بهتر شده است.
  • خانم 49 ساله ای با مشکل افسردگی، پرخاشگری، خود زنی، کابوس شبانه و بی قراری مراجعه و پس از چندین جلسه درمان همراه مریض چنین گزارش نموده است: مریض خیلی بهتر از قبل شده است. شبها در خواب حرف نمی زند. آرام شده است و خود زنی نمی کند و….

Comments are closed.