ارتباط بین بیماری ام اس و افسردگی

افسردگی و ام اس

 

ارتباط بین بیماری ام اس و افسردگی

بیماری ام اس یک نوع بیماری مغزی است که توانایی ارتباط بین سلول های عصبی از بین می رود واغلب به آرامی منجر به پیشرفت ناتوانی شناختی وجسمی شدید در فرد می شود.

عوارض روانی که بتوان  به آن نسبت داد وجود ندارد اما یکی از عوارضی که کاملا مشهود است وشایع نیز می باشد علائم افسردگی است
این بیماری بر خلق وخوی فرد نیز تاثیر می گذارد.

 

در تحقیقات اخیر وبا استفاده از تصویر برداری از طریق رزونانس مغناطیسی ، دانشمندان پی برده اند که قسمت هیپوکامپ مغز که مسئول حافظه بلند مدت است نسبت به افراد سالم کوچک تر است.

همین طور در تحقیقات پی برده اند که در افراد مبتلا به ام اس ، محور اچ پی ای ( محور هیپوتالاموس – هیپوفیز –آدرنال ) با آتروفی هیپوکامپ وبخشی از سیستم عصبی که مدیریت استرس را به عهده دارد در ارتباط است، این حالت در هیپوکامپ افراد افسرده نیز دیده شده است.

 

تهیه و تنظیم : مریم عبداللهی ( روانشناس، مشاور و درمانگر)


دپارتمان تحقیقات کلینیک فوق تخصصی آلومینا

انتشار مقاله در اینترنت یا در مجلات با درج منبع مقاله (با درج لینک فعال به سایت مرکز آلومینا) منعی ندارد و در غیر اینصورت پیگرد قانونی دارد.

 

 

 

کلمات کلیدی : افسردگی، ارتباط افسردگی با ام اس، ام اس چیست؟ ، مالتی پل اسکلروزچیست؟ ، نام علمی بیماری ام اس، درمان ام اس، ارتباط ام اس با افسردگی، مغز افراد مبتلا به ام اس، بیماری های همراه با ام اس،عکس برداری مغز، تصویر برداری مغز، رزونانس مغناطیسی،هیپوکامپ، عملکرد هیپوکامپ، حافظه بلند مدت، تقوییل حافظه، تقویت حافظه بلند مدت

Comments are closed.