اینکار را در خواب نکنید! مضر است
سرتان را هنگام خوابیدن نپوشانید!
مطالعات نشان مي دهد كه مشكلات و اختلالات مربوط به خواب به ويژه كمبود خواب و پوشاندن سر به هنگام خواب ، اثرات منفي بر روي فعاليت مغز داشته و آسيب و مرگ سلولهاي مغزي را تسريع مي كند.
متخصصين مغز و اعصاب اعلام كردند :كمبود خواب يكي از مشكلات بسيار شايع در بين مردم است كه عوارض كوتاه مدت و بلند مدت زيادي بدنبال دارد .
اختلالات عصبي و مغزي ، از شايع ترين و مهمترين عوارض ناشي از كمبود خواب است .مطالعات نشان مي دهند كه مشكلات و اختلالات مربوط به خواب بويژه كمبود خواب با تاثير بر روي سلولهاي عصبي و مغزي ، باعث تسريع روند مرگ اين سلولها به ويژه در ناحيه مغزي مي شود.
متاسفانه بسياري از مردم از كمبود خواب رنج مي برند و همين امر باعث آسيب سلولهاي مغزي و كاهش شديد كيفيت زندگي آنهامي شود . بيشتر افرادي كه كمبود خواب دارند ، متوجه رابطه بين اختلالات خواب و تخريب زودرس سلولهاي مغزي نمي شوند. تشخيص دير هنگام باعث گسترش آسيب و اختلال مغزي شده و احتمال برگشت به حالت طبيعي مغز را با دشواري روبرو مي سازد.
هشت ساعت خوابيدن در طول روز براي هر انساني ضروري است و نبايد به بهانه هاي مختلف ميزان ساعت هاي مفيد خواب را كاهش داد. پوشاندن سر هنگام خواب نيز كار اشتباهي است و كاهش فعاليت مغز را بدنبال دارد اين عمل از طريق تجمع دي اكسيدكربن و كاهش تجمع اكسيژن باعث اثرات مخرب روي مغز مي شود.
نوروفیدبک در درمان اختلالات خواب
اختلالات خواب (در بزرگسالان)
همانطور که می دانید اختلالات خواب در جوامع صنعتی شیوع و بروز بسیار زیادی دارند و در درمان این اختلالات اثر دارو درمانی موقت می باشد و همچنین موجب بروز خواب آلودگی در طول روز می شوند.
مدارك بالینی مختلفی وجود دارد كه نشان میدهد استفاده از نوروفیدبك به بهبود اختلالات مختلف خواب از جمله بیخوابی، آپنه (قطع تنفس در خواب)، سخت به خواب رفتن، مرتب از خواب پریدن و… كه علائمی مرتبط با اضطراب و افسردگی هستند، كمك میكند.
در واقع نوروفیدبك به خودتنظیمی مغز در برانگیختگی فیزیولوژیك كمك میكند و همین امر سبب بهبود كیفیت خواب میشود.
مشكلات خواب (در كودكان)
مشكلات خواب شامل شبادراری، راه رفتن در خواب، حرف زدن در خواب، وحشت در خواب و اضطراب مربوط به خواب رفتن میباشند.
نوروفیدبك با كمك به خود ـ تنظیمی مغز در تنظیم برانگیختگی فیزیولوژیك، در بهبود مشكلات مربوط به خواب موفق بوده است و غالباً اولین چیزی كه در درمان توسط نوروفیدبك توسط مراجعین گزارش میشود بهبود كیفیت خواب است.
نوروفیدبک چیست؟در این روش شما در مقابل یک مانیتور می نشینید و الکترودی که روی سر شما قرار دارد امواج مغزی شما را دریافت و به کامپیوتر هدایت می کند .حالا شما با دیدن امواج مغزی خود روی صفحه مانیتور می توانید به تنظیم و کنترل آنها بپردازید و در تمام این مراحل درمانگر در کنار شما نشسته و به شما یاد می دهد که چگونه می توانید این کار را انجام دهید.
درواقع نوروفیدبک شما را قادر به دیدن دنیای درون مغزتان می کند ، به عنوان مثال در صفحه مانیتور شما یک شکل شبیه سازی شده امواج مغزی را به شکل یک بازی می بینید و با نگاه کردن به صفحه مانیتور و بدون استفاده از دست شروع به بازی می کنید. دستگاه الگوهای امواج مغزی شما را پردازش می کند و در صورتیکه این الگوها مناسب باشد شما در بازی به جلو خواهید رفت و در غیر اینصورت شکست می خورید ،به این ترتیب شما یادمیگیرید که مثلا در شرایط اضطراب چگونه می توانید مغز خود را طوری تنظیم کنید که آرامش جایگزین اضطراب شود .
آیا این روش علمی است؟ روش نوروفیدبک توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( معتبرترین سازمان جهانی پزشکی) جهت درمان اضطراب ،استرس،افسردگی،بیش فعالی کم توجهی، سردرد (میگرن)،دردهای مزمن،اختلالات خواب،سوء مصرف مواد،وسواس،صرع(تشنج) و بازتوانی سکته مغزی مورد تایید قرار گرفته است.
عوارض جانبی این روش چیست؟ نوروفیدبک عوارض جانبی دارو درمانی را ندارد و اثرات درمانی پایدارتری نیز دارد،فعالیت های کل مغز را کنترل می کند وبهبودی پایدار بیماری را شامل می شود.
چرا به نوروفیدبک دوپینگ اخلاقی می گویند؟ دلیلش این است که در حال حاضر بسیاری از ورزشکاران در کشورهای پیشرفته و همچنین بسیاری از سازمان های معتبر جهانی از جمله ناسا (سازمان علوم فضایی آمریکا) جهت ارتقا مهارت های ذهنی و شناختی و بهینه سازی تصمیم گیری ،افزایش خلاقیت،تقویت حافظه و افزایش هماهنگی جسم و ذهن از این روش استفاده می کنند.
به عنوان مثال تیم ملی ایتالیا ،تیم آث میلان ،بسیاری از برندگان طلای المپیک مثل ماری پیرس و چاد کاروین رسما اعلام کردند که جهت بهبود کارکرد برای آمادگی مسابقات از نوروفیدبک استفاده می کنند.
آیا در آمریکا و کشورهای پیشرفته از این روش استفاده می شود؟ در آمریکا بیش از 1000 مرکز نوروفیدبک وجود دارد که این رقم در 5 سال گذشته از کمتر از 100 مرکز به این تعداد رسیده که این موضوع خود حاکی از میزان اهمیت و محبوبیت این روش درمانی در کشورهای پیشرفته می باشد .
کلمات کلیدی:
خواب و اختلالات آن،درمان بی خوابی،خواب راحت بدون دارو،ترک داروی خواب آور،ذهن آرام برای خواب،از خواب پریدن مکرر،کابوس های شبانه شدید، بیخوابی شدید،درمان بیخوابی شدید،قرص خواب،قرص آرامبخش،قرص بی خوابی، قرص تمرکز، افزایش خواب بدون دارو،کسب آرامش شبانه،آرامش در خواب
Comments are closed.