آیا در مورد کاتاپلکسی چیزی شنیده اید؟

آیا چیزی در مورد کاتاپلکسی شنیده اید؟

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRque-z_S78H0AJOP9vVT0dSL46Boyt2vMHrSKBSXC27X8YrNlU
کاتاپلکسی یا خواب حیوانی به مثابه ضعف عضلانی است که ممکن است ناتوانی درعضلات صورت ،فک یا سر، ضعف در زانو، لرزش عضلات ، گشادی دهان، اختلال تکلم، رها کردن اشیاء در دست ویا سقوط خود فرد به زمین مشاهده شود.

 

معمولا بیان کلمات بریده بریده ، اختلال بینایی (دوبینی، عدم توانایی در تمرکز) همراه است اما شنوایی و آگاهی طبیعی باقی می مانند.

 

به طور کامل فرد آگاه است واین حمله برای چند ثانیه تا چند دقیقه به طول می انجامد. اگراین حمله ادامه پیدا کند، بیمار ممکن است حالت های خواب آلودگی، توهم و یا شروع دوره REM خواب را تجربه کند.

 

با این حال، اغلب بیماران مبتلا به کاتاپلکسی دارای قابلیت این هستند که از آسیب به دلیل سقوط آهسته و پیشرونده جلوگیری کنند.

خواب حیوانی یا همان کاتاپلکسی با حمله خواب نارکولپتیک متفاوت است ودلیلش آن است که معمولا کاتاپلکسی توسط واکنش های احساسی قوی یا تلاش جسمانی ناگهانی اتفاق می افتد.

 

این حملات بر اساس احساسات و عواطف قوی مانند نشاط ، خشم، ترس، تعجب، اوج لذت جنسی، ترس، خجالت و خنده باعث می شود.

تلاش برای گرفتن یک شیء به طور ناگهانی می تواند یک حمله  کاتاپلکتیک را آغاز کند.

ویلسون و دمنت(1974) اشاره کردند که حتی افرادی که خواب حیوانی ندارند گاهی اوقات قدرت عضلانی را پس از خنده های شدید از دست میدهند.

 


تهیه و تنظیم :  مریم عبداللهی (روانشناس ، مشاور و درمانگر)

دپارتمان تحقیقات مرکز نوروفیدبک و بیوفیدبک آلومینا

 

 

مرکز خدمات مشاوره و نوروفیدبک  آلومینا


مرکز مشاوره ،بیوفیدبک و نوروفیدبک آلومینا از سال 1388 به صورت حرفه ای درمان های روانشناسی و روانپزشکی مشاوره،رواندرمانی، نوروفیدبک و بیو فیدبک را شروع کرده است و مفتخریم که جزء پیشتازان این علم نوین در ایران بوده ایم.

این مرکز با کادر مجرب متشکل از پزشک فوق تخصص اعصاب و روان کودکان و نوجوانان و متخصص روانپزشکی ومتخصص مغز و اعصاب،روانشناس ، و پزشک متبحر و با تجربه در زمینه نوروفیدبک جهت ارائه خدمات نوروفیدبک و مشاوره متخصص مغز و اعصاب و روانشناس در خدمت شماست .

 

کلمات کلیدی: کاتاپلکسی،نارکولپسی،حمله خواب،ضعف عضلانی،علت ضعف بعد از خنده زیاد،معایب هیجانات،معایب خنده زیادی،خواب حیوانی،خواب رم،کاتاپلکتیک،درمان کاتالپسی با بیوفیدبک،کنترل هیجانات،درمان کاتاپلکسی،علت کاتاپلکسی،درمان غیر دارویی کاتاپلکسی،تفاوت نارکولپسی با کاتاپلکسی

Comments are closed.